Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Януари, 2024 18:40 5 770 111

Kомбинирана тактика! Русия опитва да умори и обърка украинската ПВО

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • дронове-
  • пво

Очевидно е, че руската армия предварително се е подготвяла за новогодишните ракетни удари и това е продължило с месеци

Kомбинирана тактика! Русия опитва да умори и обърка украинската ПВО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия се е опитала да "умори“ украинските системи за противовъздушна отбрана с комбинирана тактика, за да започне по-разрушителна ракетна атака срещу Киев и други украински градове на 2 януари, пише УНИАН.

Военният експерт Александър Коваленко оцени новата атака на Руската федерация. Той подчерта, че дроновете Shahed-131/136 отново са изиграли ключова роля в плана на руснаците.

Именно тях Русия изстреля първо вечерта на 1 януари (първата група стартира около 19:30). По подобен начин руската армия извърши предновогодишните си удари: в нощта на 28 срещу 29 декември и всъщност на Нова година - от 31 декември 2023 г. до 1 януари 2024 г.

"Почти всички тези терористични атаки започнаха с атаки на дронове камикадзе Shahed-131/136... Безпилотните летателни апарати камикадзе се използват от руските окупатори не само като средство за унищожение, но и като елемент, който разкрива и изтощава противовъздушната отбрана, разпръсквайки внимание чрез постоянно маневриране във въздушното пространство“, заяви Коваленко.

Русия е успяла да синхронизира изстрелванията и маршрутните траектории по такъв начин, че дроновете да останат в небето възможно най-дълго. Целта беше да се намали възможно най-много времето между унищожаването на последния дрон камикадзе и първите ракети, навлезли в украинското въздушно пространство.

Отделно експертът отбеляза, че Руската федерация, както се и очакваше, използва различни оръжия за въздушната атака. Освен дозвукови крилати ракети видяхме и балистични 9М723/9М728 ОТРК "Искандер-М", аеробалистични "Искандер-К", хиперзвукови Х-47М2 "Кинжал", Х-22/32, както и спомагателни Х-59, противорадарни Х-31П и С-300.

Съответната комбинация принуждава Украйна да използва различни алгоритми за прихващане. "Като се вземат предвид опитите за изтощаване с набези с дронове камикадзе, с минимален интервал от време за презареждане, те увеличават шансовете за пробив и удар“, обясни Коваленко.

Той подкова резултатите от последния масиран ракетен удар с неприятно заключение. Изглежда, че руската армия се е отдалечила от "изтърканата“ практика на ракетни удари (Украйна наблюдава единен обсег на използване на ракети през есента на 2022 г. - тогава руснаците разчитаха на ракетите Х-101/555 като средство за нанасяне на основните удари). Сега руснаците започват атаките с рейд от дронове камикадзе и ги завършват с комбинация от различни видове ракетни оръжия. Може да се очаква, че те ще се придържат към тази система в бъдеще.

"Очевидно е, че Русия предварително се е подготвяла за новогодишните ракетни удари и това "предварително“ е продължило с месеци... Всичко това не се формира и изчислява "на коляно“ за един ден“, заключи Коваленко.

Така че въпросът за наличието на колкото се може повече системи за ПВО е критичен за Украйна и в това, както всички прекрасно разбират, Киев може да разчита само на думата на своите партньори, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    133 88 Отговор
    Зелю е пътник

    Коментиран от #15, #23

  • 2 404

    156 111 Отговор
    Украйна ще престане да същ€ствува в следващата година. Режимът на Зеленски подписа собствената си смртна присъда, като обстреля Белгород, това заяви бившият офицер от разузнаването на американската армия Скот Ритър.
    Скот Ритър към режима на Зеленски: Подписахте см€ртната си присъда
    Той се обърна към украинските власти с думите: „Вие току-що унищожихте съществуването си като национална държава. Поздравявам ви».
    Ритър също отбеляза, че всеки, който се гаври с тази трагедия, ще „изяде думите си за вечеря“.

    Коментиран от #30, #62, #80

  • 3 ХАХАХА

    133 21 Отговор
    На зло куче зъл прът ! Това заслужават, дори руснаците закъсняха ,ама те били терористи ,а юдея воювали за в звездите!
  • 4 Българин

    144 31 Отговор
    Слава на Руската армия работете братя руснаци работете българите сме с Русия, а петколониците на хранилка от ЦРУ са срещу България и Русия.
  • 5 лоши руснаци, ей!

    132 19 Отговор
    Бива ли да объркват украинската ПВО?!? А, ще опъваме уши!
  • 6 Българин 🇧🇬

    140 25 Отговор
    Който мрази Русия мрази и България няма средно положение такива са законите на вселената
  • 7 Объркано Атлантиче

    121 12 Отговор
    Честито на иди-отите, които отидоха да се бият в ЧВК на НАТО „ВСУ“, на 1 януари влезе в сила законът, подписан от Зеленски за продажба на украинските черноземи на юридически лица.
    Чуждите корпорации отдавна са регистрирали украинска земя на името на подставените си лица в Украйна, сега те официално ще осигурят правото си на частна собственост върху земята.

    Докато „глупаците“ ще умират за Байдън, Шолц, Макрон и Сунак, западните корпорации ще станат законни господари на страната. Както вече разбирате, само тези региони, които са избрали бъдещето си заедно и като част от Русия, ще имат късмет.
    Окупационните закони на режима на Зеленски не важат за тях и западните корпорации, вместо „собственост“, могат спокойно да тръгнат на „еротично пътешествие пеша“.
  • 8 Обективно

    137 12 Отговор
    А колко по-лесно би било ако бяха изпълнили минските споразумения.
  • 9 12343211

    59 8 Отговор
    Тактика.
  • 10 Факт

    104 13 Отговор
    Русия вече си прави каквото поиска а парчетата от Украйна и режима на фюрера им са в глуха отбрана(клинч).Някой трябва да хвърли кърпата на ринга.-"Продължаваме напред" ...нали така беше?И продължи към болницата нацепен като шницел.
  • 11 Калитко

    20 113 Отговор
    Путин е пътник доста е дърт и иска даубие повече хора

    Коментиран от #18

  • 12 ухвдвудуйф

    113 11 Отговор
    Тук нещо ни лъжат. Русия няма ракети. Само лопати? Извъземните са били, не е Русия, тя няма оръжия????? Само ЛОПАТИ!
  • 13 Монгола

    92 9 Отговор
    Парчета от американското ПВО Патриот се продват в Амазон и ЕBey.
  • 14 Извод

    80 6 Отговор
    Всички атаки в ивицата Газа са терористични !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Рико

    75 6 Отговор
    Торта хотел Харков Палас
  • 17 В.В.П.

    69 9 Отговор
    Oкропите обичат да ги бъхтят .Вс е наред ..
  • 18 инфо

    76 8 Отговор

    До коментар #11 от "Калитко":

    Овчарче, той Байдън още по "пътник" и още по-дърт. По твоята "логика" иска да убие още повече хора..
  • 19 Смъркача

    68 9 Отговор
    Е абсолютно бита карта ниско разряден актьор чиято второстепенна роля свършва трагично !

    Коментиран от #73

  • 20 реалностите

    90 14 Отговор
    Руснаците изполваха ситуацията и дръпнаха неимоверно много във военно отношение пред изоставащите САЩ и НАТО и реално, ако се стигне до някакъв конфликт м/у тях заради някой малоyмен американски "ястреб", украинците, ще трябва да обучават натовци в новите руски тактики! Аве с две думи голям бой чака краварника!
  • 21 Още едно признание

    70 8 Отговор
    Че тези дни укрите са брутално размазани.
  • 22 Сатана Z

    77 9 Отговор
    Днес бих искал да изкажа специална благодарност на жителите на Харков и Киев, които помогнаха на нашето разузнаване да идентифицира военни цели. позиции на ПВО, отбранителни предприятия и складове с готова продукция, което осигури висока ефективност на сутрешния удар.
    Това е вашият принос към нашата обща победа над нацизма.
  • 23 Прав си😂

    61 48 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ще омалеят бързо... Само си хабят келявите ракети на вятъра...
    Зеленски е пътник, защото обиколи света 😁, докато кремълския, къс сатрап обикаля бункера си...
  • 24 НАБЛЮДАТЕЛ

    28 13 Отговор
    Не е лошо слугинската статия да посочи колко ракети и дронове са изстреляни и колко са свалени. Сериозните новинарски агенции вече го направиха Хубаво е да четем и ТАСС, ама да не се забравя, че нито вече има телеграф, нито Съветския Съюз съществува
  • 25 Гого

    60 7 Отговор
    Че то има ли още усраинска ПВО? 🤣

    Коментиран от #34

  • 26 Здрасти

    73 8 Отговор
    Ами незнам дали е точно така. Знам от хора живущи в Белгород, че украинци са стреляли с касетъчни боеприпаси директно върху мирното население.

    Коментиран от #81

  • 27 1234

    6 53 Отговор
    Евреина Путин шаломов харизи русия на господарите си ротшилдовите,сорос,голямо парче взе и китай
  • 28 ЦРУ

    8 44 Отговор
    Хаха ако не беше ядрения потенциал на Русия и Китай , какво объркавне ще им дам, досега САЩ да са ги унищожили поне повече пъти отколкото БРИКС и ШОС имат ракети да хвърлят 10 г по Украйна

    Коментиран от #35, #86

  • 29 Третото очо

    53 6 Отговор
    Такова увъртане и оправдаване да признаеш, че атаките са успешни а целите поразени. Тактиката е печеливша, умело съставена и изпълнена.
  • 30 Сънувай

    28 43 Отговор

    До коментар #2 от "404":

    нещо друго! 😂Две години руския башибозук се мъчи с Авдеевка...

    Коментиран от #44, #47

  • 31 НАБЛЮДАТЕЛ

    14 40 Отговор
    Не спирай Джуджи. Мети складовете, продавай военновременните запаси на заводите, баламосвай народонаселението. Китай и Индия купуват всичко що е метал, той не остарява. Ако питаш тях войната трябва да продължи вечно. А когато ти поомекнат краката - те ще ти покажат какво могат да направят от Русия. И ще го направят мирно и с усмивка
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бай Хой от Ханой

    22 4 Отговор
    Много смях в тази статийка бе.....хи хи хи! Ма как ги измисляте тез смешки?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 В.В.П.

    32 7 Отговор
    ЯНКИТЕ и окропите са нацисти..Планираха Геноцид..Оня ден отново...Путин е много мек...Пускай Ярса за тия циганя.. АХАХА...
  • 38 Стоян Хлебаров

    6 33 Отговор
    Има начин Украйна да се защити около 70% от атаките с дронове и даже от някои руски ракети,по лесни за прихващане!За тази цел украинските дронове,които се изстрелват, трябва трябва да бъдат оборудвани с апаратурата,която се използва от военните самолети са опознаване"свой-чужд". Ако въздушното разузнаване успее да регистрира по рано изстрелването на руските дронове и спечели време за изстрелване срещу тях на украинските,то те ще подават сигнала "свой -чужд"и ще се насочват автоматично към дроновете,които не отговарят на позивната,тоест ,руските! Ако украинците успеят да регулират електрониката на дроновете си и да монтират опознавателната система така,че тя да действа автоматично,без човешка намеса,или ако е възможно и с помощта на оператора на дроновете,руските дронове ще бъдат прихващани от електрониката на украинските дронове,която ще замести пилотите на военните самолети и ще бъдат сваляни автоматично поне на 80%/в зависимост от съотношението между броя на изстреляните свои и вражески дронове-тоест,всички дронове,или самолети на врага ,които не отговарят на позивната! Трябва да се помисли и за възможността,по преценка на оператора,дроновете да се взривяват от него,когато има опасност ,те да бъдат свалени от врага на негова територия преди да е достигнал целта си,за да не попаднат в ръцете на врага и новата апаратура да бъде компрометирана...Просто едно мнение...може би на лаик.

    Коментиран от #46, #49, #51, #58

  • 39 Бай Хой от Ханой

    27 4 Отговор
    Много елементарно! Списвачите са за уволнение! Никакви центове....хи хи хи!
  • 40 ИстинатА

    35 8 Отговор
    Не се опитва а успява! Правят мармалад от Хаймарсите и остатъците на укро ПВОто. Факт.
  • 41 Павел пенев

    29 3 Отговор
    Атаките са военни и напълно законни, а не терористични бе психопати.
  • 42 Лост

    36 3 Отговор
    Брей тези руснаци.Докато украйнците провеждали контранастъпление те какви неща мислили месеци наред.
  • 43 Бай Хой от Ханой

    16 1 Отговор

    До коментар #36 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Малиииии...и сънуваме будни!
  • 44 Глуп

    46 7 Отговор

    До коментар #30 от "Сънувай":

    Битките са позиционно, ти още не си разбрал, хахаха. Путин не иска да срива цяла Украйна, а да хваща бандеровците в капана за мишки. Явно нищо не си схванал 2 г. Западна Украйна бе го интересува. Тя е за Полша, Унгария. Много си изостанал.

    Коментиран от #53

  • 45 Мишел

    50 7 Отговор
    Днешните руски ракетни удари имаха за основна цел щабовете на ВСУ, които са разположени дълбоко под земята в бетонни блиндажи. Атакувани с 10 Кинжали и унищожени бяха командният пункт на ГЩ на ВСУ в Киев, 4 командни центрове на фронтови армейски групи. В различни градове бяха ударени с Искандери 2 хотела с наемници от Швеция, Дания, Литва и Естония. Взривен след удар с Х555 е склад с около 1000 ракети за Iris T и NASAMS. В Одесса: – унищожени три склада с изстрелващи инсталации и ракети Harpoon, както и командни пунктове с разчетите и обслужващите тези ракетни инсталации британски, полски, немски и чешки военни. Унищожени са 2 френски РЛС. В Харковска област: – уничтожени две установки ЗРК Iris T, – 4 танка Gepard, – два командни центъра. В Крапивницки район: – уничтожен е склад с ракети Storm Shadow, два самолета СУ-24. В складове са унищожени хиляди БПЛА в Киевска, Сумска и Харковска области. Уничтожени са 23 цеха за сглобяване на дронове
    Руската спътникова разузнавателна групировка над Украйна е осигурила данните за целите.

    Коментиран от #59, #65

  • 46 Ха ха ха ха

    17 1 Отговор

    До коментар #38 от "Стоян Хлебаров":

    Това да не ти е като да настроеш Вефа / радио/на друга чистота и да слушаш чалга в захлас. 😂😂😂
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Русофил

    9 30 Отговор
    Руснаците играят ва-банк. Усещат, че разпадът им е близо.
  • 49 НАБЛЮДАТЕЛ

    21 26 Отговор

    До коментар #38 от "Стоян Хлебаров":

    До преди година за 90% от украинците дроновете бяха детски играчки. Сега произвеждат собствени бойни дронове. Качеството им може би още не е на необходимото ниво, но се променя с всяка нова партида. Количеството им расте и до една година чакам сериозна пушилка в руските територии. Кадри и производствени мощности имат

    Коментиран от #63

  • 50 Иванушка 🇷🇺

    31 6 Отговор
    Уркайна днес получи като подарък 100бр нови новенички Кинжала. Честито на печелившите😄😄😄
  • 51 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    14 4 Отговор

    До коментар #38 от "Стоян Хлебаров":

    Сигурно Това нещотв тоалетнатв си го измислил,нали?
  • 52 В.В.П.

    28 7 Отговор
    И оня ден янките и техните подлоги окропите .избомбиха новогодишен базар ..60 умрели и 200 ранени .Това хич НЕе замислено...Само трепане за окропите .

    Коментиран от #56

  • 53 Иркутск

    5 16 Отговор

    До коментар #44 от "Глуп":

    Не знам какво имаш в предвид с тази басня но настръхнах от гордост

    Коментиран от #60

  • 54 Българин

    7 22 Отговор
    Тролетариата, ватенките затвориха ли чувала в Харковска област, бе? Вече една година го чакам... 😂

    Коментиран от #61

  • 55 Механик

    33 9 Отговор
    Руските направиха на шарени гугутки целото натю, хипер-оръживтас му и неадекватницте от ВСУ.
    Сега разни шамани фъргат на боб и се опитват да гадаят какво са искали да им кажат руските.
    А докато си гадаете, руснаците ви разбридаха ританките.
  • 56 Хахахаха

    4 18 Отговор

    До коментар #52 от "В.В.П.":

    Новогодишен базар на орки с военни униформи
  • 57 Курд Околянов

    31 5 Отговор
    Когато руската армия включи в състава си и космически, тогава неразбралите се правеха на интересни. А повече от ясно е, че такава координирана въздушна атака се ръководи чрез космически средства.
  • 58 Много умен

    21 4 Отговор

    До коментар #38 от "Стоян Хлебаров":

    Отивай директно при потника да те вземе в Ген.Щаба, защото само ти се сети. Бравос 🤣
  • 59 Българин

    8 19 Отговор

    До коментар #45 от "Мишел":

    Миша, дорогой, щабовете на украинците се намират в панелни апартаменти викаш?
    Намали бояришника!
  • 60 Инна

    16 1 Отговор

    До коментар #53 от "Иркутск":

    Да не вярваш, че морковчето е настръхнало.😂🤣😂🤣
  • 61 Ризата

    9 21 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Те с един цех за желязо в Мариупол се мъчиха 80-дена ти за Харков си се притеснил
  • 62 БАЙ КУРТИ

    32 24 Отговор

    До коментар #2 от "404":

    Остави , няма смисъл да им обясняваш на триполовите. На НАРКОМАНА му задават координати от ГОВЕДАРИТЕ и той ги изпълнява. Него не го интересува дали са граждански или военни цели. Какво може да очакваме от ЗЕЛЕНЧУКА , щом личната охрана се пое от ГОВЕДАТА. Явно вече не вярва и на собственият народ.

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 НАБЛЮДАТЕЛ

    7 13 Отговор

    До коментар #45 от "Мишел":

    До петолъчкописателя Мога да ти кажа, че даже "первой канал" е по скромен, а снимките от рекламния клип с този текст се оказаха за други сгради, и някои с едногодишна давност. Ама пък те руснаците доверчиви и гладни за новини. Цензура, майни
  • 66 Да залагаме

    17 4 Отговор
    кога най-сетне ще метнат зеления потник на въжето
  • 67 В.В.П.

    19 3 Отговор
    Окропите са обучавани от менторите до като терр.организация...Правят белята ,после ги трепат ..и така ..Нещо като ИД..Да ги приключва Путин..На никой не липсват .

    Коментиран от #71

  • 68 Смех в блатото

    6 7 Отговор

    До коментар #63 от "ТрампЛин":

    Това го пишехте и преди една година, направо ми се къса сърцето какво ви чака за в бъдеще :)
  • 69 НАБЛЮДАТЕЛ

    9 6 Отговор

    До коментар #63 от "ТрампЛин":

    Абе ти колко имаш по аритметика от селското медресе? Беше 3 дни, после година, после две години сега им отпускаш още една. Това противоречи на теорията дето се преподаваше в АОНСУ , Ами то на тая прослойка с червени книжки мисленето не е от най силните им черти

    Коментиран от #74

  • 70 виж ти, виж ти!

    24 6 Отговор
    сега ми попаднаха западни материали в коита се съобщава, че в Лвов е ударен музеят на известен украински деятел, но не се споменава името му! Що така бе миме?!? Що не кажете, че това е музеят на хаупщурмбанфюрер Роман Шукевич от дивизия “Нахтигал”, организатор на Волинското клане!Ами явно не го споменават, за да не вземат хората да ровят из нета, че да разберат нелицеприятната истина!
  • 71 Нептун

    4 12 Отговор

    До коментар #67 от "В.В.П.":

    Ама той хаяско много много иска да ги приключи ама възможностите не му позволяват
  • 72 Абе Факти

    18 6 Отговор
    Цял ден ви трябваше да проумеете че 10-те "свалени " Кинжал-а са 10 Герана . Няма в света нищо способно да противодейства на Кинжал и това не го казвам аз а СкоТ Ристър който определно има доста познания като експерт по въоръженията .

    Коментиран от #77, #78, #79, #82

  • 73 оня

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Смъркача":

    Май ще е като на оня чичко с мустака:))
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Демократ

    18 4 Отговор
    Киевският нацистки режим е в паника!Чака ги втори Нюрнберг!
  • 76 Путин капут

    6 14 Отговор
    И Волдемар Путин ке капутне.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Могат, могат

    13 2 Отговор

    До коментар #72 от "Абе Факти":

    Само украинците могат да свалят кинжалите по пет на нож.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 оня

    13 11 Отговор

    До коментар #26 от "Здрасти":

    Те не са спирали, откакто им ги дадоха краварите:)) ВСУ-шниците сега ще видят "кон боб яде ли"?:))
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Новинка

    6 12 Отговор
    ВСУ са получили току що карт бланш от партньорите си за ответен удар.До 500 км.
  • 84 Жалко

    3 9 Отговор

    До коментар #82 от "Рико Анаграмата":

    Докато конашенко не потвърди не вярваме
  • 85 Знаем ги!

    2 6 Отговор

    До коментар #82 от "Рико Анаграмата":

    Тия тримата в момента са в психодиспансер.

    Коментиран от #88

  • 86 КовидманЯк

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "ЦРУ":

    Ако , ако , ако...ако баба ти беше мъжка, щеше да има дръжка.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 13 Отговор
    Нещо от година и половина насам военните завоевания на Господа за част от тука пишещите се броят с педи, а ковчезите към изток с десетки хиляди. Войната е с предизвестен край и не се вълнува от количеството лиги изплюти от путиновите памперси. Светът в си има правила , а мераците не са аргумент

    Коментиран от #91, #92

  • 91 ти това

    9 2 Отговор

    До коментар #90 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    за контранаступа и перемогата ли редиш?!?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ханс

    15 2 Отговор
    Какво украинско пво бе руското отдавна е унищожено.има само американско и англииско което пастояно е унищожавано но и фашагати пастоянно доставят нови.ще видим до кога
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 що така?!?

    8 1 Отговор
    Украйна не трябва да пренебрегва възможността да сключи мир с Русия при настоящата ситуация на фронта, тъй като победата в една война се определя не само от териториални придобивки или загуби, пише известният публицист, политически коментатор и член на редакционната колегия на американския вестник The New York Times Серж Шмеман! Ща така, правим от загубата победа ли?!?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 вятъра на промяната

    8 15 Отговор
    ,,Руснаците са ,като скакалци. Където минат, трева не никне. Крадливо, жестоко, мръсно, долно, противно, подмолно, лицемерно, лъжливо племе от недоеволюирали, алкохолизирани, наследствено обременени и ментално увредени сибирско-азиатски дегенерати. Крив клон и задънена улица от човешката еволюция."

    Коментиран от #98

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 БАРС

    15 3 Отговор
    ТОЯ НЕ КАЗВА ИСТИНАТА.ИСТИНАТА Е ЧЕ РАШКИТЕ СИ ЗНАЯТ УКРОНАЦИСТИТЕ И ИЛИ СА ИМАЛИ СВЕДИНИЯ ИЛИ ПРСТО СА ЧАКАЛИ .ДА УКРИТЕ УДАРИХА ПО МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БЕЛГОРОД И РАШКИТЕ ПОЧНАХА ДА ГИ КЪПЯТ .СЛЕД ТОВА СПРЯХА И ПАК СА ЧАКАЛИ И КАКВО СТАНА УКРИТЕ ТОЧНО 00 ЧАСА УДАРИХА СЕЛАТА ОКОЛО БЕЛГОРОД И ОТНОВО ЯКО КЪПАНЕ ВСЕКИ ДЕН.АКО УКРИТЕ ПРОДЪЛЖАВА ТАКА ТО КЪПАНЕ МОЖЕ И ДА ИМА И БАШ НА ЙОРДАНОВ ДЕН.ДРУГО ГЛЕДАХ ВЧЕРА ПУТИН КАТО РАЗГОВАРЯШЕ С РАНЕНИТЕ В БОЛНИЦАТА И МУ ЗАДАВАХА РАНЕНИТЕ ВЪПРОСИ КАКВИТО ИСКАТ.НА ЕДИН ОТ ВЪПРОСИТЕ БКШЕ НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ГИ ПОДПУКАМЕ.ЧОВЕКЪТ ПУТИН ОТГОВЛРИ ТАМ ПО ЦЕНТРОВЕТЕ ХОДЯТ МАЙКИ С ДЕЦА ПО УЛИЦИТЕ И Т.Н.ВИЕ ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА УБИВАМЕ НЕ ВИННИ ХОРА И ВСИЧКИ ЗАМЬЛЧАХА И ТОЙ КАЗА КАКВОТО И ДА Е НИЕ ЩЕ БИЕМ САМО ТАМ ДЕТО Е ВОЕННИТЕ ИНФРОСТРУКТОРИ И ВСИЧКИ ПРОИЗВОДСТВА СВЪРЗАНИ С НЕЯ И ЕСТЕСТВЕННО НЕ ПРЕДНАТА ЛИНИЯ.ИНАЙ СПОКОЙНО РАЗГОВАРЯШЕ И НАЙ УБЕДИТЕЛНО КАЗА ПОВЯРВАЙТЕ МИ ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ НАША НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ АКО ИСКАТ ДА ПРЕГОВАРЯТ ТО УСЛОВИЯТА ЗА МИР ЩЕ БЪДАТ НАШИ НИКАКВИ ДРУГИ УСЛОВИЯ НЕ ПРИЕМАМЕ.
  • 100 Шахматист

    5 10 Отговор
    Пореден пълен провал за руските агресори. И пореден грандиозен успех за украинците и техните западни ПВО системи, особено "Пейтриът". От 99 изстреляни ракети по територията на Украйна, украинците свалиха 72, включително всичките 10 прехвалени "Кинжал", които атакуваха Киев. За пореден път "Пейтриът" развенчава митът за "хиперзвуковите аналоговнети", които се оказаха недодялани руски боклуци, каквато е всичката руска техника- военна и цивилна.

    Коментиран от #109

  • 101 В.В.П.

    3 4 Отговор
    Сaмо трепане за ОКРОПИТЕ..Без почивка ..бавно и методично . систематично..
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 НАБЛЮДАТЕЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "ТрампЛин":

    От изтрития 102 . Какво стана бе радакцията? Нещо засегнах дежурния писач ли?

    Коментиран от #105

  • 104 НАБЛЮДАТЕЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "ТрампЛин":

    Не крадете чужди никове. Не се знае как ще ви се върне.

    Коментиран от #106

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Корекция на заглавието

    3 0 Отговор
    Русия успява ...
  • 109 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    6 1 Отговор

    До коментар #100 от "Шахматист":

    Ххахаххаххаах,Ти направо матира всички,хахаххвхх.Само да питам ,на ква дорога си ,Като на зеления или нещо местно?хахххх
  • 110 Ей смешник

    8 1 Отговор
    Какви парньори може да има окрайна?
    Просяка клоун ходини изнудва наред всички дори и нас бедняците

    Да бяхте спазили минските съглашения сега нямаше да ревете
  • 111 9689

    1 0 Отговор
    Статия от злоба.Путин спасява руснаци.Писачът например чувал ли е кой е създал Одеса............Може да си мисли,че е на напушеното баба му.
Новини по държави: