Last news in Fakti

3 Януари, 2024 04:32 1 497 3

"Хизбула": Пръстът е на спусъка!

  • хизбула-
  • хамас-
  • ливан-
  • бейрут

Убийството на високопоставени членове на "Хамас" в Бейрут е опасно развитие, заявиха от групировката

"Хизбула": Пръстът е на спусъка! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви в "Телеграм", че разглежда убийството на високопоставени членове на "Хамас" в Бейрут като "сериозно нападение срещу Ливан" и "опасно развитие в хода на войната между врага и оста на съпротивата", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ликвидирането на Салех ал Арури и на други членове на Бригадите "Изедин Ал Касам" (военното крило на "Хамас") "няма да остане без отговор и без наказание", се казва още в изявлението. "Пръстът е на спусъка", предупреждава "Хизбула".

Същевременно говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари тази вечер заяви пред репортери, че израелските сили са във висока степен на бойна готовност и са подготвени за всеки сценарий. Той каза в отговор на журналистически въпрос относно съобщенията за убийството на Арури, че Израелските сили за отбрана са фокусирани върху победата над "Хамас".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Газа за 3 дни

    13 6 Отговор
    Всеки ден борещите се за свобода палестинци безвъзвратно унищожават 3-5 танка Меркава , още около 10 бронирани машини и по около 100 еврейски нациста. Да припомним, че до момента според Ал Джазира еврейските нацисти за три месеца са убили повече от 8000 деца и още толкова жени!!! Прехвалената еврейска нацистка армия е силна само срещу деца !!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Еврей нацисти...

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Газа за 3 дни":

    Абе, на вас крепостните кремлянската пропаганда съвсем ви спихна мозъка... 🤣😂😂🤣🤣😂🤣
  • 3 Ха ха ха

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Газа за 3 дни":

    Ал Джазира с фалшивите новини. Гледай поне нещо по-сериозно.