Last news in Fakti

9 Януари, 2024 04:43 810 1

325 души са арестувани след участие в пропалестински акции в Ню Йорк ВИДЕО

  • арести-
  • ню йорк-
  • пропалестински протести-
  • сащ

Десетки пропалестински протестиращи блокираха за кратко мостове и тунел в Ню Йорк

325 души са арестувани след участие в пропалестински акции в Ню Йорк ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Десетки пропалестински протестиращи блокираха за кратко мостове и тунел в Ню Йорк, за да изразят възмущението си от войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, предаде БТА.

От началото на израелските удари по Газа след нападението на "Хамас" по израелска територия на 7 октомври, Ню Йорк живее в ритъма на акции в подкрепа на палестинците или пък на Израел, отбелязва Франс прес. В мултикултурния град с население от 8,5 милиона души има близо 2 милиона евреи и стотици хиляди араби и мюсюлмани.

В поредната протестна акация протестиращи се завързаха с въжета и вериги един за друг и блокираха прочутия Бруклински мост, който свързва Бруклин с Манхатън. Десетки полицаи се намесиха, за да премахнат блокадата. Стигна се и до арести.

Паралелно протестиращи блокираха и мостовете "Уилямсбърг" и "Манхатън", свързващи също Махнатън и Бруклин над Ийст Ривър. Десетки протестиращи бяха арестувани и заради блокиране на движението на входа на тунела "Холанд", свързващ Ню Йорк с Ню Джърси под река Хъдсън.

Демонстрантите носеха лозунги, на които пишеше "Свободна Палестина", и предупреждаваха, че акциите им са само началото.

Общо при днешната акция са били задържани общо 325 протестиращи, допълва Ройтерс, като се позовава на говорител на полицията на Ню Йорк.

Кметът на мегаполиса Ерик Адамс заяви, че правото да се протестира не дава право на хората на блокират движението.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ген КЪСТЪР

    6 2 Отговор
    ЧЕ КОИ ИМ Е КАЗАЛ ДА ПРОТЕСТИРАТ ДЕМОКРАТИЧНО ------- ЗАТОВА ДЕМОКРАТИЧНО АРЕСТУВАНИ