Last news in Fakti

15 Януари, 2024 05:19 1 264 3

Прекъснаха митинг на Тръмп в Айова ВИДЕО

  • доналд тръмп-
  • айова-
  • кампания-
  • сащ

Екоактивисти скандираха "Убиец на климата!" срещу бившия президент

Прекъснаха митинг на Тръмп в Айова ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Млади активисти в борбата срещу изменението на климата прекъснаха днес за кратко партийна проява на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е в кампания за първичните избори на републиканците в щата Айова, съобщи Франс прес, цитарана от БТА.

„Тръмп е убиец на климата!“, викаха няколкото активисти по време на срещата в Индианола, в централната част на този щат от Средния запад, преди да бъдат изведени от службите за сигурност докато на публиката скандираше „САЩ, САЩ!“.

Доналд Тръмп е фаворит в първични избори на Републиканската партия. Той оспорва научния консенсус във връзка с изменението на климата и казва, че иска да поднови широкомащабни сондажи за въглеводороди в САЩ, ако бъде преизбран през ноември.

Едно от първите решения на Тръмп при започването на мандата му в Белия дом през 2017 г. беше отказ от Парижкото споразумение за климата, подписано през 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя.руски ТРОЛ-ТРЪМП

    2 23 Отговор
    трябва да го.хвурлят в някой жабясал кладенец.
  • 2 да де

    21 0 Отговор
    В знак на подкрепа на зелените талибани не е лошо Грета Тумберг да преплува екологично океана със сал.
  • 3 Геша

    3 0 Отговор
    За 30 години Сорос толкова много хора превърна в зомбита-талибани и завършени екоидиоти ,че тези ще минат през гражданска война.