Last news in Fakti

24 Януари, 2024 05:02 1 453 15

Лавров към ООН: Не погребвайте решението за палестинска държава!

  • оон-
  • сергей лавров-
  • палестина-
  • русия-
  • сащ

Руският външен министър поиска от Антониу Гутериш членовете на организацията да бъдат безпристрастни

Лавров към ООН: Не погребвайте решението за палестинска държава!  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров и постоянният представител на Израел Гилад Ердан си размениха упреци по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН по палестинския въпрос, предаде РИА Новости.
Израелският дипломат Гилад Ердан разкритикува Иран и го обвини, че доставя оръжия на Русия, които използва по време на инвазията си в Украйна.

"Днес някои делегации намериха за възможно да повторят наизуст обвиненията срещу Русия във връзка със специалната военна операция срещу нацисткия режим в Киев. Колеги, оставям тези твърдения на съвестта ви, въпреки че разбирам, че тя ще понесе много“, каза Лавров.

Лавров призова „да не се допусне решението на ООН за създаване на палестинска държава да бъде погребано, както бяха погребани Минските споразумения от 2015 г., одобрени единодушно от този Съвет“.

„Не можем да позволим подобни престъпни действия да се повторят и срещу палестинския народ“, добави Лавров.

Преди това Лавров подчерта на среща с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш необходимостта от стриктно спазване от целия персонал на секретариата на ООН на принципите на безпристрастност. Това се казва в разпространеното съобщение на руското външно министерство, предаде ТАСС.

„Лавров специално подчерта императивът за стриктно спазване от всички служители на секретариата на ООН на принципите на безпристрастност и равноотдалеченост в строго съответствие с Устава на организацията“, отбелязва дипломатическото ведомство.

Освен това Лавров и Гутериш подчертаха значението на укрепването на централната роля на ООН в глобалната политика и обсъдиха сътрудничеството между Руската федерация и Организацията. „Имаше обстойна дискусия по различни аспекти на сътрудничеството между Русия и ООН, както и по ключови въпроси от международния дневен ред“, посочва руското външно министерство.

„Двете страни отбелязаха важността на по-нататъшното укрепване на централната координираща роля на ООН в глобалната политика, като се вземе предвид най-широкият спектър от мнения на нейните държави-членки“, добави руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЙ ТЕ СЛУША

    11 15 Отговор
    ТЕБ БЕ КОНЬО....НЕЩАСТНА РУСИЯ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Марк Твен

    16 3 Отговор
    Ние принадлежим към англосаксонската раса, а когато на англосаксонеца нещо му е потребно, той просто отива и си го взима. Преведена на прост английски, тази декларация звучи така - ние, англичаните и американците, сме крадци, разбойници и пирати,с което се и гордеем.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гордостта на Тарра

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЗаООН Русия е също терористична държава":

    Колко годинки Хонконг беше под шапката на кралицата? Не че нещо

    Коментиран от #9

  • 7 Хасан

    4 8 Отговор
    А украинската държава Лавров? Пълни мизерни и сте та листите.
  • 8 Катъра на Кремъл

    2 5 Отговор
    Да гледа какви извращения правят В Украйна.

    Калантарян излъга Братюшките от Хамас ,
    Сега тръгнал пред ООН да цвили .
  • 9 Да и под шапката

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гордостта на Тарра":

    На Кралицата

    Хонг Конг беше един от най добрите градове
    В Света .
    Не давай такива примери ,че веднага си личи
    колко ти е умствения багаж

    Не че нещо .
  • 10 А ти в Мускалието

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Поличка":

    За Некоя друга копейка .
    Бързо ще забогатееш , милионер в Копейки .

    Хаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    1 2 Отговор
    Г-н Министре, в Сибир вашата държава има огромни свободни площи ( вкл. един бивш еврейски окръг) . Предложете на 1-1,5 млн.палестинци да се преместят там и да си направят държава - член на Руската федерация. Тези хора вероятно са много работливи и бързо ще се оправят . Щото техните братовчеди от Египет, Саудитска Арабия и от други мюсюлмански държави не искат и да чуят за тях - защо ли??
  • 14 Лавров

    1 2 Отговор
    Вземете си ги палестинците в Русия. Стига сте ревали, нали терористите се поддържат.
  • 15 Унуфри

    0 0 Отговор
    Кой го кани и се нуждае от мнението на тъжния кон, изобщо. Трябва тотално прекратяване на каквито и да е било отношения с рашките.