Last news in Fakti

28 Януари, 2024 08:51 4 333 66

Коя е „болестта Х“ и защо в Давос предупредиха за риск от нова епидемия

  • сзо-
  • давос-
  • епидемия-
  • здраве-
  • пандемия-
  • болест x-
  • ваксини-
  • инфекциозно заболяване

„Болестта Х“ е заместващо име, което е създадено от СЗО през февруари 2018 г.

Коя е „болестта Х“ и защо в Давос предупредиха за риск от нова епидемия - 1
Снимка: Shutterstock

„Важно е да се планира избухването на нова глобална пандемия, наречена „Болестта Х“, за това предупредиха лидерите на здравната индустрия на Световния икономически форум в Давос, пише Би Би Си, предаде bTV. Световната здравна организация вече алармира преди това, че подготовката е важна, за да се избегнат последствията от пандемията заради COVID-19.

Коя е „Болестта X“?

Хипотетичен термин, който СЗО приема, за да обозначи неизвестно засега инфекциозно заболяване, способно да предизвика епидемия, ако се разпространи в няколко континента. Терминът е приет преди COVID пандемията. „Болест Х“ е заместващо име, което е създадено от СЗО през февруари 2018 г. в списъка с приоритетни болести на плана, за да представи хипотетичен, неизвестен патоген, който може да предизвика бъдеща епидемия.

Според експерти трябва да се ускори рязко достигането на бета-тестове, ваксини и лекарства, които могат да спасяват човешки животи. Напоследък не сме свидетели на някои глобални епидемии от болести: (тежък остър респираторен синдром), свински грип, близкоизточен респираторен синдром, ебола и COVID-19. Здравни експерти се страхуват следващата голяма пандемия да настъпи и да е дори по-опасна от тази от COVID-19.

Може ли „Болестта Х“ да предизвика пандемия?

Макар че за „Болест Х“ не се знае, че вече е на земята, изследователи и учени се надяват, че те са първите, които трябва да изготвят план за борба с вируса и да подготвят здравната система, ако той се превърне в пандемия. По време на Световния икономически форум един от панелите, наречен „Подготовка за „Болестта Х“, в който водещ беше представителят на СЗО д-р Тедрос Адханом Гебрейесус, беше посветен на „новите усилия, които са необходими, за да се подготвят здравните системи за многобройните предизвикателства, които предстоят“, ако се появи пандемия с по-смъртоносен характер.

75% от новите болести, които се появяват са такива, които се разпространяват от животните и достигат до хората. COVID-19, за който се смята, че идват от панголините, които се продават на пазарите в Китай, не са по-различни. Ефектът на хората върху климата и глобалното пътуване спомагат за разпространението на болести, пренасяни от животни. Това плюс урбанизацията, пренаселеността и световната търговия, създава перфектната среда за появата на още пандемии, в което някои експерти вярват.

Как светът да се подготви за следващата пандемия?

СЗО вече е започнала да прилага мерки за подготовка за нова епидемия. Сред тях са пандемичен фонд и „център за трансфер на технологии“ за Южна Африка, който ще подпомогне местното производство на ваксини и ще помогне за преодоляване на проблемите с неравенството между богатите и бедните държави.

Европейският център за контрол и превенция на заболяванията препоръчва в доклада си от 2022 г. да се укрепят съществуващите системи, вместо да се разработват нови за пандемията. Освен това насърчават да се направи тест на всички нови системи преди началото на нова пандемия.

За юни 2022 г. СЗО публикува 10 предложения за осигуряване на непрекъснато, систематично събиране, анализ и тълкуване на данни, свързани със здравето. В предложението се казва, че „ефективната система за наблюдение на заболяванията е важна за откриването на огнища на болести, преди те да се разпространят, да отнемат човешки живот и да станат трудни за контролиране“.

СЗО също така се съгласява да каже, че епидемиите не винаги идват от идентифициран източник, а „могат да бъдат причинени от патоген, който никога не е бил забелязван като причинител на човешки болести“. И повечето учени се надяват на по-голям напредък в технологията на ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    123 3 Отговор
    Пак ще тестват Биологично оръжие над народеца де. И още ваксане по 65 пъти месечно. Тва са просто тестове на Робите, какво Подчинение може да бъде постигнато при заплаха от Смърт.

    Коментиран от #52

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    118 3 Отговор
    Болестта "Х" се разглежда през 2018❗
    И през 2019 случаЕно избухва ПЛАНдемия ‼️
  • 3 Планирали били?

    118 2 Отговор
    Те даже вече знаят, с какви вируси ще я направят, от коя лаборатория и вече има складирани маски за продав. Мафията обхвана цял свят. Иска да "намали" "ненужните", които "само безполезно ядяли супата"!

    Коментиран от #50

  • 4 Бонев

    108 2 Отговор
    Само чакат да свърши войната и пак ни почват с ваксините и парцалите на лицето.
  • 5 КОТарАК

    88 1 Отговор
    единственият начин бялата мафия да рекламира услугите си , е да си измисля болести! предният път много добре се справи. не разбрах обаче защо умори толкоз народ в болниците

    Коментиран от #59

  • 6 123

    101 2 Отговор
    Сатанистите ще разиграят нов цирк за намаляване и подчинение на населението.
  • 7 Хубав матрял

    9 98 Отговор
    за коментари на плоскоземците…
    Сега като почнат с техните конспирации, та цял ден…
    Такива лакърдии ще прочетеш, че ще ти побелеят косите, ако са черни.

    Коментиран от #12, #32, #44, #53

  • 8 Болестта Х

    82 1 Отговор
    е евролибералниятджендъризъм, а се използва за да държи племето в подчинение, да го дои и да си правят каквото искат, но винаги с благороден претекст!
  • 9 Чистокръвен

    79 1 Отговор
    Наврете си ваксините..............

    Коментиран от #24

  • 10 СЗО

    86 3 Отговор
    Ако няма пандемия ще фалираме, ако трябва ще я създадем, ако не може да произведем нов вирус ще излъжем че има такъв и пак ще ви затворим.
  • 11 Вече не се крият

    88 0 Отговор
    болестта е в главите на шепа мизантропи и психопати, продукт на вековен ин це ст ....
  • 12 Кой те кара

    40 5 Отговор

    До коментар #7 от "Хубав матрял":

    Да четеш? лизачи като теб имат друга работа за вършене.
  • 13 Баба Яга

    52 0 Отговор
    Като чета превода, там има две грешки, които, ни карат да вярваме, че патогенът Х ще бъде създаден по план за опазване здравето на човечеството. Гонят резултата 8:1 милиарда хора. Което наистина е вярно, като гледаме старанието на главните сатани на земята днес, рептилът Били Гейции неговите събратя от Мелмакс Цукер бъга и Бъза и т.н...
    Господ своевременно да се погрижи за тях.

    Коментиран от #54

  • 14 Странно нещо са хората

    6 50 Отговор
    Предпочитат да вярват в искрени очевидни лъжи, вместо в истината и реалността. Предпочитат да вярват в дядо мраз и дядо коледа отколкото на новините. А някои даже са достигнали до патологично състояние да вярват, че земята е плоска, макар да виждат всеки ден как се сменя деня с нощта и, че това няма как да стане ако е плоска.
    Същите тези кратуни драскат дежурни коментари под всяка статия и дори не си крият имената.
    Светът съвсем се cгoвни…

    Коментиран от #16, #22

  • 15 Някоя

    58 2 Отговор
    Лабораторна простотия, която давоскоте сатанисти ще ,,изтърват,, контролорано за да може да лапат от народите. Тия боклИци когато и да ги затриеш ще им е късно.
  • 16 Сговнил

    24 1 Отговор

    До коментар #14 от "Странно нещо са хората":

    Си се ти.

    Коментиран от #19

  • 17 Жоро Бекъма

    55 0 Отговор
    Болестта "Х" е план за медицински фашизъм!
  • 18 Как коя е „Болестта X“?

    6 71 Отговор
    „Болестта X“ е руската кървава чума, която от 106 години се разпространява , заразява, убива и унищожава Европа и света !

    Коментиран от #31

  • 19 Не, не съм

    1 22 Отговор

    До коментар #16 от "Сговнил":

    и ти го знаеш. Знам го и аз. Просто не ти харесва истината.

    Коментиран от #20

  • 20 Никой не се

    16 3 Отговор

    До коментар #19 от "Не, не съм":

    Интересува от истините на един анонимник.
  • 21 Коментар

    58 1 Отговор
    Хубаво е хипотетичен термин,но как се прави ваксина за някаква хипотеза?Те казаха,че щели да направят всксини за новата болест,за да са подготвени.На сайта си Бил Гей написа преди срещата,че щял да е по-опасен от ковид и щял да е през 2025-та година.Даже симптомите описваше на сайта.
    Тези си казват предварително,за да не им тежи на съвестта и се подиграват на целия свят колко е заспал.Хвалят се предварително точно като серийните убийци и пускат статии как трябва да се намали свръхнаселението заради Глобалното затопляне.
  • 22 Странно нещо са идиотите

    50 2 Отговор

    До коментар #14 от "Странно нещо са хората":

    Предпочитат да вярват в искрени очевидни лъжи, вместо в истината и реалността, която виждат с очите си. Ако излязат по НОВА ТВ Бойко Борисов и Пеевски и кажат, че Земята е плоска ти веднага би повярвал:)
    П.П. Всички т.н. конспирации се оказаха верни когато супер страшния Ковид се изпари за 24 часа след началото на СВО, което пък "случайно" съвпадна с исканията на редица държави за разследване на Урсула във връзка с ваксините.
  • 23 е как защо?

    27 1 Отговор
    защото са я подготвили за разпространение за това ни предупреждават да сме психически подготвени за новите игли…
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БЕЗ КОМЕНТАР

    27 1 Отговор
    „Важно е да се планира избухването на нова глобална пандемия, наречена „Болестта Х“, за това предупредиха лидерите на здравната индустрия на Световния икономически форум в Давос,
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СЗО

    32 1 Отговор
    Е терористична организация подплатена от фармацевтичните компании
  • 28 Турбо

    26 0 Отговор
    Пак извадихте плашилата?

    Коментиран от #46

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ами ваксинирай се

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Как коя е „Болестта X“?":

    кво ревеш тука като недое@@на булка за у@й
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ковид Идиотите, спечелиха много

    31 3 Отговор
    Милиарди, фарма Мафията и Биолабораториите много им допадна всичко това, както и на политиците и най вече като тея на срещата в ДАВОС!! Европа се Срива от вътре, Зелените мафиоти, ще бъдат изхвърлени, защото това също е една далавера за милиарди!! Политиците трябва да пуснат Нов Страх, да бъдат изплашени Народите по света отново,!! ПОРЕДНОТО всяване на страх от Корумпираната Политическа класа по Света!! Целенасочено всяване на Страх!! А мисирките Припяват!!
  • 34 Билигей

    20 3 Отговор
    Малийй, ама как се забавлявам. И нема ни един дека да ми тегли оловото!?!??!
  • 35 биологично оръжия

    29 0 Отговор
    "Важно е да се планира избухването на нова глобална пандемия,..." - Те, новите модифицирани болести отдавна са планирани! "Луда Крава", "Свински грип", "Птичи грип", САРС-ТОРС, КОВИД-19 - все продукти на напреднали високотехнологични лаборатории! И злодеи, печелещи милиарди от това!
  • 36 фактите

    32 0 Отговор
    Важно е да се планира избухването на нова глобална пандемия - ами те си го казват в прав текст! Планират избухването на епидемия. Ккаво повече. После ни обвиняват, че сме вярвали в конспирации - какви конспирации, чиста истина.

    Коментиран от #39

  • 37 Гост

    21 0 Отговор
    Не съм се ваксинирал срещу ковид.Нямаше даже да разбера,че съм го изкарал, ако не ми поскаха отрицателен тест за почивка в СПА в хотел.Излезе положителен и вместо СПА ,карантина у дома.
  • 38 Дедо Z

    31 1 Отговор
    Болестта "Х" е поредна манипулация,за да могат едни хора да спечелят едни големи пари,а едни други хора да държат населението под жесток контрол,под предлога,че ще го спасяват!
    Но май не дооценяват бавното нарастване на една мощна въна,която може да измете и едните и другите!
    Не е ли време за гилотините?
  • 39 Чума

    18 0 Отговор

    До коментар #36 от "фактите":

    Благодаря, че ме спаси от същия коментар! И на избори е така - мафията планира полагащите се на ,,партиите" %, след което ви ги обявява чрез ала - бала в секундата на края на така наречения ,,изборен ден" и готово! Планомерно, както при комунизма, но при комунизма все пак планираха как ще открият нов колхоз и ТКЗС с офцеферма, а тук планират болести и геноцид! Масов, интернационален геноцид!
  • 40 Биби

    14 1 Отговор
    Нещата в Украйна бая закъсаха, че Мимето се хвана за нова тема...
  • 41 Галя от ПосолствоТО

    19 1 Отговор
    Айде боц, боц. Задължително за възрастни и хора със хронични заболявания. Няма да ви плащаме пенсии и болничните сметки, я. Погребението традиционно си е за сметка на роднините.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 "Болеста Й"

    16 0 Отговор
    Болестите са капризно нещо, тръгне да броди по света, ама я стигне до всички, я не. Колкото и да имаш "експерти", не мож предвиди как ще се развие, накъде ще тръгне, как ще мутира, колко души ще натръшка. Докато инжекцията в тялото е далеч по-сигурно. Тогава вече си сигурен, че всички си докопал. Ама няма гаранция, че една инжекция ще свърши работата. Ако гътва отведнъж, овсете веднага ще се усетят. Затова трябва по-слаба субстанция, да убива поне от 3-тия 4-тия път. Тогава трябват повече от една инжекции, под претекст - "защита от пандемия", "за вашето здраве е", "за вас мислим, ей, овсе!"
  • 46 Да бе

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "Турбо":

    Не вадят " плашила" ,приятел! Тяхната камарила,( а там са максимум две - три дузини) имат едно правило - постулат..Длъжни сме да покажем! Който ни разбере- разбере!" Това го правят,не защото се страхуват,от когото и да е! Те наистина са Недосегаеми! Но така получават" опрощение" съгласно Техният Закон.Дано съм в грешка( искрено го мисля) ,но този път,ако се случи,няма да е като с коронката.Ще има наистина чували.Дано греша,но това е прелюдия,към тотален цифров диктат.Ще премахнат навсякъде кеша( пр.той " разпространява" ) а натам е лесно.Нямаш ли кеш в джоба,ти си тотално зависим от онези- над теб!
  • 47 Верно ли

    13 1 Отговор
    Гледам Спарухчо пак е изкочил от дупката: "Световната здравна организация заговори за болестта Х – болест, която би могла да бъде много по-смъртоносна от COVID. Тя обаче все още не съществува"!!! Да не берем грижа значи - след като си направят измислените вакси и нея ще я измислят, та да има защо държавите да плащат на измисленото СЗО едни милиарди всяка година! А слушам оня Бурла на Файзер дрънка и за някакъв Турбо рак, дето в най-наваксаните държави натръшка много млади хора без никаква генетична наследственост - и с него ще се борим, и то пак със РНК вакси. Ей за тия трябва един нов ГУЛАГ да се отвори !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Баш софиянец

    11 1 Отговор
    СЗО предупреди, защото в Давос взеха решение да въведат болест с цел маково инжектиране и "още нещо. Такива ми ти работи!
  • 50 Пет пари

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Планирали били?":

    И отделяли въглероден диоксид (въпреки че без него растенията ще умрат, защото те с това се хранят, за да отделят кислород).
  • 51 Истината:

    15 2 Отговор
    Коя е „Болестта X“ и
    Може ли „Болестта Х“ да предизвика пандемия?
    Може, Може, ако Хамериканците я пусн@т от лабораториите в Укр@йна!
  • 52 касапина

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Първо трябва да се тества в Африка и в мала азия
  • 53 Верно ли бе

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хубав матрял":

    Ти пък си плоскоумец щом вярваш в каквото ти кажат за измислени епидемии и скапани ваксини.
  • 54 виждат всеки ден как се сменя деня с но

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Баба Яга":

    и за тях слънцето се върти около земята
  • 55 касапина

    2 1 Отговор
    ХОРАТА СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО И НА ЗЕМЯТА И ТЕЖИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА И ПОМОГНЕ

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ПАПУРЯ

    4 1 Отговор
    Мар0,а ти мое ми 0лигавиш месцето.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 истина ти казвам

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Стара поговорка на краварите. Ако нема броблем,създай го!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Защо триете бе,

    2 1 Отговор
    НЕЩАСТНИЦИ!
  • 62 Подготовката за „Болестта Х

    4 1 Отговор
    не е нищо друго, освен подготовка за ново затваряне на хората по света, подготовка за свикването им, подготовка за пускането от американските над 300 биологични лаборатории по света (но забранени на територията на САЩ) на нов смъртоносен вирус.

    Крайната цел остава неизменна - ликвидация на човешкия род чрез изкуствени болести, терор, зелен глад, затваряне и поробване на остатъците от човечеството, които, както е издълбано на гранитния монумент в щата Джорджия (GEORGIA GUIDESTONES - виж в гугъл) не трябва да перишават 500 милиона (роби, биороботи), в непрекъснат баланс с природата.

    В баланс с чия природа? - В непрекъснат баланс на робите с ПРИРОДАТА - ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ НА ШЕПАТА НОВИ ФАРАОНИ И РОБОВЛАДЕЛЦИ, СЕГАШНИТЕ МУЛТИМИЛИАРДЕРИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ НОВИ РОБОВЛАДЕЛЦИ...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Спете

    4 0 Отговор
    спокойно, деца-идиотчета! Комунизмът (който въобще не се състоя) си „отиде.” Идва сатанизмът... Ще ви сменят пола за забавление на новите робовладелци, дори и да не искате. Робите биороботи никой не ги пита. Затова и пари няма да има - парите стават излишни при новото робовладелство. Частната собственост окончателно победи!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: