Last news in Fakti

30 Януари, 2024 06:07 903 8

Още няма окончателно споразумение за имиграцията в Сената на САЩ

  • джо байдън-
  • сенат-
  • имиграция-
  • мексико-
  • сащ

Байдън може да загуби значителна част от електората си, ако затвори границата с Мексико, смятат анализатори

Още няма окончателно споразумение за имиграцията в Сената на САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Сената на САЩ няма финализирани пакетни споразумения за затягане на контрола над южната американска граница и възобновяване на помощта за Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на пресаташето на американския сенатор демократ Крис Мърфи, който участва в преговорите, насочени към разработване на сделка за имиграцията и Украйна.

Последните детайли на потенциалното споразумение, което по същество засяга както законодателната, така и изпълнителната власт във Вашингтон, продължават да се обсъждат, каза помощникът на Мърфи. „Сделката все още не е обявена“, каза говорителят на сенатора. Междувременно, според версията на Мърфи за събитията в неделя по CNN, двупартийна сделка вече е постигната. Според него страните са „завършвали работата по текста“. .

На свой ред председателят на Камарата на представителите, републиканецът Майк Джонсън, в понеделник разкритикува пакетните споразумения, обсъждани в Сената с участието на Белия дом, които се очаква да доведат до значително намаляване в притока на нелегални имигранти в Съединените щати през границата с Мексико, но няма да го блокира напълно. "Числото трябва да е нула“, написа Джонсън в X.

Байдън, който се стреми да бъде преизбран, рискува да загуби подкрепа от значителна част от електората на Демократическата партия на САЩ, ако затвори границата. Има съмнения, че той наистина би предприел подобна стъпка преди предстоящите избори през ноември. На редовен брифинг в Белия дом в понеделник неговият прессекретар Карин Жан-Пиер беше попитана каква е разликата между Байдън и предишния президент на САЩ, републиканеца Доналд Тръмп, който беше наречен заради заплахите си да затвори границата с Мексико "расист и ксенофоб". Отговорът на Жан-Пиер беше ограничен до това, че според администрацията на САЩ "нови и по-строги инструменти за правоприлагане ще бъдат справедливи". „Да, ще бъде трудно, но ще бъде справедливо“, повтори говорителката на Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    Бай Дън е пътник.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Делю Хайдутин

    17 2 Отговор
    Байдън разчита на мигрантите и обратните да го преизберат.
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    18 2 Отговор
    Я кажете по-добре какво става в Тексас.....

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пламчо пасков ветеринаря политолог

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Хахаха
    По точно ,какво става в малкото градче Eagle pass
    А какво става в меката на демокрацията Руслямия
    Там всичко е наред и тоалетнити миришат на рози,нали...
  • 8 народна република тексас

    1 0 Отговор
    Ще започваме ли да приемаме емигранти от Америка по солидарни квоти в ЕС за да спаси нашите братя от САЩ?България е готова да помага с каквото може в тежката ситуация на САЩ.