Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 08:56 1 493 75

ISW: Путин може да подготвя руската общественост за по-широка икономическа или военна мобилизация

  • владимир путин-
  • подготовка-
  • общественост-
  • военна мобилизация

Колкото по-дълго обаче Русия поддържа инициативата на бойното поле в Украйна, толкова повече руската армия ще има възможност да оптимизира руското производство и потребление на определени материали

ISW: Путин може да подготвя руската общественост за по-широка икономическа или военна мобилизация - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова за руска социална и икономическа мобилизация, напомняща тази на Съветския съюз по време на Втората световна война. Това се случи по време на неговата реч на 2 февруари. Путин присъства на събитието "Всичко за победата" в завода "Тулаточмаш" в Тулска област и популяризира усилията на Русия да го разшири до публика от 600 представители на различни професии от цяла Русия. Това съобщава в дневния си анализ Институтът за изследване на войната (ISW), цитиран от news.bg

"Всичко за победата" е лозунг от съветската епоха, който съветските власти първо използват по време на Гражданската война в Русия и след това - при Втората световна война. Целта им е да насърчат мобилизацията на съветската индустрия и общество.

Путин заяви, че работниците от отбранителната промишленост в момента работят под този лозунг, точно както техните дядовци и прадядовци. Съвременните работници са доказали, че са достойни за тези предци, които са спечелили срещу нацистка Германия и Европа, за да създадат съветската победа от 1945 г.
Путин последва своите съветски предшественици в пренебрегването на критичната роля, която изигра американската отбранителна индустрия в улесняването на съветската победа чрез програмата Lend-Lease. По-рано Кремъл се позовава на митовете за Великата отечествена война (Втората световна война), за да увери обществеността, че военните усилия ще доведат до огромна човешка сила и оборудване за победата в Украйна, както направи Съветският съюз за Червената армия срещу Нацистка Германия.

Намекът на Путин за пълната мобилизация на Съветския съюз по време на Втората световна война не означава непременно, че той възнамерява да изведе Русия до такава военновременна основа, но въпреки че той може да подготвя руската общественост за по-широка икономическа или военна мобилизация.
Путин заяви, че Русия значително се разширява и подкрепя в достатъчна степен военните усилия в Украйна. Той твърди, че индустрията разполага с 6000 руски предприятия и 3,5 милиона работници в страната. Още 10 000 предприятия са свързани.

Путин заяви, че през предходните 16 месеца руската отбранителна индустриална база е създала 520 000 нови работни места; увеличила е производството на бронирана защита за персонала с коефициент 2,5; и производството на бронирани превозни средства и друго оборудване за комбинирани бойни действия с неопределен процент.

Путин също многократно подчерта, че Русия разширява отбранителната си индустриална база с технологични иновации и адаптация като приоритет. Той твърди, че всички най-нови оръжия на Русия превъзхождат тези на страните от НАТО.

Така повтори изводите, които направи украинският главнокомандващ генерал Валерий Залужний изрази в публикацията си от 1 февруари, в което подробно описва стратегия за търсене на предимство над руската армия чрез технологични иновации и адаптация.

Русия постепенно мобилизира силите си в опит да изпълни оперативните изисквания в Украйна, без да причинява още смущения в и без това обсадената икономика на Русия.

Това усилие, макар и доста под общата мобилизация, отговори на много руски изисквания за поддържане на руските операции в Украйна. Руските усилия постигнаха този ефект отчасти чрез способността на Русия да доставя оборудване от своите партньори и да преоборудва руската икономика за целите на военното производство. Русия обаче все още не е разширила своята дейност до точката, в която ще може да спре да разчита на страни партньори за осигуряване на критични материали. Остава неясно колко още Русия може да мобилизира, без да предприеме значителни и вероятно непопулярни действия предвид постоянните икономически и човешки ограничения на Русия.

Колкото по-дълго обаче Русия поддържа инициативата на бойното поле в Украйна, толкова повече руската армия ще има възможност да оптимизира руското производство и потребление на определени материали. Запазването на инициативата на бойното поле може също така да позволи на Кремъл да избере да разшири Русия над провеждането на широкомащабни настъпателни усилия, които ще изискват значителни материали.
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на 2 февруари, че руските сили запазват стратегическата инициатива по цялата фронтова линия в Украйна. Това е забележително отклонение от предишното характеризиране на Шойгу на руските операции като активна отбрана.

Шойгу заяви по време на конферентен разговор с руското военно ръководство, че руските сили напредват и подобряват позициите си по фронтовата линия. Руският президент заяви на 16 януари, че руските сили имат пълно превъзходство в Украйна след неуспешната украинска контранастъпление. Двамата последователно омаловажаваха локализираните руски настъпателни операции през октомври и декември 2023 г., характеризирайки руските операции в Украйна като "активна отбрана". ISW оцени по това време, че руските власти може да са се опитвали да смекчат очакванията относно способността на руската армия да направи оперативен значителен напредък, особено около Авдеевка, където руските сили започнаха локализирана офанзива през октомври 2023 г.

Промяната при Путин и Шойгу предполага, че руските власти може да придобиват увереност в способността на руската армия да постигне значителен оперативен напредък. Може да има връзка и с президентските избори в Русия през март 2024 г. ISW продължава да оценява, че руските сили са си върнали инициативата в по-голямата част, но не са превзели инициативата на бойното поле в област Херсон.

Разследванията с отворен код показват, че руските сили се възползват от недостига на боеприпаси и неспособността на Украйна да води достатъчна контрабатарейна война. Базираната в Украйна организация Frontelligence Insight заяви на 1 февруари, че руските сили преди това са установили стационарни артилерийски огневи позиции за дълги периоди от време от края на 2022 г. до началото на 2023 г., когато недостигът на боеприпаси е ограничил украинските способности за контрабатарейна война.
Frontelligence заяви, че руските сили са започнали да концентрират своята артилерия по подобен начин през януари 2024 г., което предполага, че украинските сили отново изпитват недостиг на артилерийски боеприпаси, което прави почти невъзможно да защитават селищата от руски атаки. Западни и украински официални лица наскоро подчертаха нуждата на Украйна от боеприпаси.

ISW продължава да оценява, че това ще създава несигурност в украинските оперативни планове, което може да принуди украинските сили да вземат трудни решения относно приоритизирането на определени сектори от фронта.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър повтори на 1 февруари, че руският президент Владимир Путин многократно е посочил, че не е променил целите си да завладее и подчини Украйна. Милър отхвърли предложението на руския президент Владимир Путин от 31 януари за създаване на демилитаризирана зона в Украйна като неискрено по време на пресконференция на 1 февруари.

Милър заяви, че би било донякъде трудно да има демилитаризирана зона в Украйна, когато руските сили продължават да действат в Украйна и че Путин е давал да се разбере отново и отново, че не е изоставил своите максималистични цели в Украйна, които Оценките на ISW са равносилни на пълна украинска и западна капитулация. Милър заяви, че ако Русия наистина иска да прояви интерес към демилитаризирана зона в Украйна, тя трябва да започне с демилитаризиране на районите, където в момента има руски сили.

Путин подчерта идеята за демилитаризирана или буферна зона по време на среща на 31 януари и заяви, че най-важната цел на руските сили в целия театър е да прокарат фронтовата линия по-дълбоко в Украйна, за да извадят руската територия - включително окупираната Украйна - от обхвата на украинските фронтови артилерийски системи и предоставените от Запада системи за голям обсег.

Руските блогъри и ултранационалистически фигури продължават да се представят като безпристрастни и конструктивни критици на руската армия в противопоставяне на официалните източници на Кремъл в руското информационно пространство. Известен руски блогър заяви на 2 февруари, че руските власти трябва да изменят руския Наказателен кодекс, за да накажат руски граждани и военнослужещи, които дезинформират руските власти и военно командване. Бившият ръководител на "Роскосмос" (Руската космическа агенция) и окупационен сенатор от Запорожка област Дмитрий Рогозин обяви в отговор, че ще подготви законопроект за изменение на руския Наказателен кодекс.

Руски блогъри често критикуват командирите на бойното поле, че лъжат военното командване, като подават неточни положителни доклади. Пропагандистът на Кремъл Владимир Соловьов обвини руските блогъри на 2 февруари, че подчертават руските загуби и недостатъци на бойното поле, например чрез кадрите, публикувани на 30 януари, показващи как украинските сили унищожават колона с размер на рота от настъпващи руски превозни средства и танкове близо до Новомихайловка, Донецка област.

Няколко руски блогъри разкритикуваха Соловьов в отговор, като се застъпиха за това да се позволи на блогърите да споделят конструктивна критика за руските операции в Украйна, за да се предотвратят ненужни смъртни случаи.

Кремъл активно цензурира някои руски блогъри през последните месеци заради критики срещу руските операции в Украйна. Това вероятно ще засили автоцензурата сред руските източници.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горещи новини

    20 15 Отговор
    Великобритания покани съюзниците от НАТО да обсъдят възможността за прехвърляне на експедиционен корпус на алианса в Украйна. Не може да се изключи "превантивен удар" на въоръжените сили на Молдова и Румъния по Приднестровието“, а за „разпръскване“ на руските сили в Норвегия и Финландия се предлага да се разположи „контингент от силите на НАТО и армии на отделни членове на блока“. В същото време „удари могат да бъдат нанесени по стратегически инфраструктурни обекти в северните райони на Русия.

    Коментиран от #11, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ам ся, на кое да вярваме?

    19 21 Отговор
    "Валерий Залужний подробно описва стратегия за търсене на предимство над руската армия чрез технологични иновации и адаптация." Такааааа, а точно тук имаше статия, че ако Русия воюва с натю, е все едно, ще воюва с камъни, като аборигените. И ние сега на кое да вярваме? Напред ли е Русия с технологиите или воюват с лопати и камъни?

    Коментиран от #7, #65

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дерзайте

    19 31 Отговор
    Мокрите сънища на хибридната пропаганда, която смята, че така ще дестабилизира Русия отвътре. Народ смачкали, не една и две "велики" европейски армии, вярващ в традиционните християнски ценности няма как да бъде излъган по този банален начин, на който промитите жендърски мозъци действат първосигнално. Откакто в Русия НПО-тата ги забраниха койотите вият неистово, а да същото е и с Унгария.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 А ИМА ЛИ НЕЩО ЛОШО

    9 14 Отговор
    ЧЕ УСПЯВА ДА ОБЕДИНИ И СПЛОТИ НАРОДА ОКОЛО НАЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТИ..........???
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Урюрвкос

    13 11 Отговор
    постоянно се публикуват кадри как Москва гори, вият сирени, безкрайни колони от пленени руски войници с вдигнати ръце, как се снимат украински войници до табели на големи руски градове. Гръмнат танк изгорял но буквата зет прясно нарисувана. Материалите са много реалистични и дори специалист не може да различи ментето от оригинала. Украйна е победила във информационната война и Соловев е прав че не трябва да се коментират скалъпени информационни бомби.
  • 15 Искандер М

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Горещи новини":

    Ми добре, а после? Или никой от днешните военни в кавички не мисли за бъдещето, особено бритиш х......алш. Нали са далече от огъня ,ние и нашите близки съседи ще страдаме заради тях , а?

    Коментиран от #62

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ежко Бежко

    10 12 Отговор
    Абе тоя Милер много тъп бе. Путин се умори да посочва целите на Русия в Украйна, ама не, той не бил се отказал от имперските си амбиции, бла бла бла. В същото време миролюбивите НАТО кроят планове как да разрастват войната. Повръща ми се. А ние лапаме пуканки вместо да грабнем тоягите и бой по Тагаренко и сие.

    Коментиран от #74

  • 22 Да и да

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Важното е":

    Направим военни бази вместо резервати за отдих, ку-ку
  • 23 Червен кхмер

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "Червен кхмер":

    Озлобен и мразещ всичко и всички
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Извод

    12 11 Отговор
    Ако Зеленски беше истински политик, а не комик, тогава Украйна щеше да съществува до Русия в условия на взаимна търпимост, защото такава е историческата определеност, да са съседи. И постепенно с постоянство щеше да стане европейска държава. Но Зеленски се върза на обещанията на лицемерния Запад и сега затрива народ и държава.

    Коментиран от #39

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 още ще затъват

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "Червен кхмер":

    Новата им граница с НАТО е над 1300км.Това значи харчене на огромни ресурси за охрана и техника....благодарение на великия стратег.

    Коментиран от #30

  • 29 Извод

    7 12 Отговор
    САЩ водят войната на полигон "Украйна" за да отслабят икономическата и военната мощ на Русия. И ще я водят до последния украинец. Но вместо да отслабят Русия, Русия се превръща във военен лагер с огромна военна сила. И винаги военният лагер се отваря и тръгва. Затова лидерите на ЕС страх ги тресе.

    Коментиран от #54

  • 30 Защото

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "още ще затъват":

    Още много нови наполеоновци и хитлеровци ще са мераклии да изорат неораната богата нива.
  • 31 Уса

    7 3 Отговор
    Незнам за Путин,но българската общественост я баламосвате здраво голяма сапунка пада
  • 32 Хм Хм

    12 6 Отговор
    ДЕдо Пуси е непоправим оптимист. Преди войната пак говореше за великите руски оръжия, показаха му колко греши. Сега пак се нахъсва, а руското превъзходство се дължи на повечето боеприпаси и числеността на армията му, а не на високите технологии.
    За съжаление европейците отново се назландисват като на прага на ВСВ и нещата отново ще станат по трудния начин.

    Коментиран от #34

  • 33 Напредък

    6 3 Отговор
    Еврейчето Салавьов си е купило униформа и е готово за фронта
  • 34 Абе

    4 6 Отговор

    До коментар #32 от "Хм Хм":

    Само ти не си разбрал, че на Путин му трябва дълга война.
  • 35 Който иска да идва с мен в Русия да

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Одари +

    Коментиран от #50

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 КОТарАК

    8 6 Отговор
    СССР не успя в оръжейната надпревара , РФ къде е тръгнала , незнам...и то това е само заради провала с Украина! ако искат дори да се доближат до НАТО ,да се замислят как ще построят 20 авионосеца и 100 модерни атомни бомбери , каквито догодина пускат щатите!! всъщност РФ може да бъде изпепелена , без дори и да разберат
  • 38 Възможно

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    По-скоро знаят че като ги ударят няма да има кой да се зарадва 😉
  • 39 Не на руското робство

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Извод":

    Примитивен извод на примитивен човек.!Украйна да не се съпротивлявала и да била до Русия ?
    Били братски народи.?Ми като са такива ,защо е имало гладомор и репресии?Защо сега ги нападна и избива ,братския руски народ.?Ами не искат украинците да са руски роби и изостанала държава.
    Страха на Путин идва от това,че спре ли войната ,Украйна за кратко време ще стане просперираща и свободна
    страна.Руснаците ще го видят и тогава в Русия ще стане интересно.!
  • 40 Гръч

    4 5 Отговор
    Запада е пред разпад,каквото е построено от техните предци сегашните го занемаряват.Това включва и тяхната армия,която заплашително намалява заедно с ресурсите

    Коментиран от #49

  • 41 Урюрвкос

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Червен кхмер":

    ами виж фамилиите на арабските управници и сравни с фамилиите на руските нито един иванов петров само завършват на щейн, бург, гарт, кац, шллер, киршблат....
  • 42 Харон

    3 0 Отговор
    Путин може да подготвя руската общественост за по-широка икономическа или военна мобилизация въз оглед но големите локални и световни постижения на РФ и неговото Величесто Путин Първи Великият. :-))))))
  • 43 Джон

    1 1 Отговор
    Не знаех, че е имало “съветски власти” през гражданската война.
  • 44 Голата истина

    2 3 Отговор
    Поредната боклучива статия

    Коментиран от #59

  • 45 Водач

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Механик":

    На баба ти Меца скоро ще й оскубят козинката!
  • 46 Машина на времето

    5 3 Отговор
    Не е възможно два пъти да се изкъпеш в една и съща река са казали мъдрите китайци! Така е и с лозунга "Всичко за победата", Той е работил в друго време и при други политически, икономически и обществени условия в бившия СССР! И ако тогава властите са му придали някакъв морален аспект, то за тази война, а не „специална военна операция“ и обикновенният руснак знае, че тя не е морална и няма подкрепа сред хората, Те мълчат поради страх от наказание, защото Путиновия репресивен апарат се е задействал и само за споменаване на думата „война“ в Украйна ги грози затвор, а публично отричане на войната, или симпатия към Украинския народ се наказва жестоко. И както е знайно от историята не може вечно един народ се държи със страх. Рано или късно той ще се отърси от него!
  • 47 пиночет

    5 1 Отговор
    Руснаците ще си останат завинаги, роби на Кремъл!
  • 48 Информация за размисъл!

    3 6 Отговор
    Министър Тагарев изпаднал от делегацията за САЩ,
    Пентагонът отказал среща с него!
    1ОО пъти Браво!

    Коментиран от #55, #66

  • 49 Мръч

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гръч":

    Кво си се закахарил за запада ве? Нека е зле! Ти гледай Русия, там всичко цъфти. Скоро даже ще върже!
  • 50 Няма мераклии

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Който иска да идва с мен в Русия да":

    Да „одарят„ +.......Само някой друг неграмотен и заблуден от пропаганда наивен човечец......
  • 51 касата

    5 1 Отговор
    Ботоксовия палячо, защо не отиде той на фронта,така е много лесно други да умират,а той да си живее живота!

    Коментиран от #69

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 коолс

    3 1 Отговор
    По голям смотаняк и палячо от Путин,историята не помни!
  • 54 Извода е:

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Извод":

    Заспалата мечка ще отнесе много як кютек!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хихихихихи

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само":

    Никой няма да пише за РФ. Няма да я има.......в сегашния и вид!
  • 57 По кротко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само":

    с плашенето тетко. Нещо не ти се отдава.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Голата истина

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Голата истина":

    е че си твърде далеч от самата истина!Така пишат тези ,когато не им изнася истината!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хи хи хи хи

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Искандер М":

    Плашимире,не те бива за тази работа!Тренирай да плашиш нещо друго!
  • 63 Базираните ви глави

    1 17 Отговор
    задават ли си въпроса, ако НАТО и ЕС наистина успеят да предизвикат директен военен конфликт с РФ, колко мераклии ще съберат за фронта да воюват с руснаците за мерака на шепа откачалници?? И колко ще събере РФ която сега е мобилилизирала само 5% от възможностите си?
    Или ЕС също ще ги събира насила от гей-парадите си, автобусни спирки, пазари и кафенета?
    Няма хич да им излезе бройката, както я смятат и ни я представят на книга. Ама нека опитат!:) Ще им се отрази добре!:) Говоря за конвенционална войничка.


    А и колко време ще продължи това ако се случи, с изпразнените им Зеленски военни складове? Та дори САЩ няма още хиперзвукови ракети, а дори една такава да падне в евтопейски град и народаите на ЕС ще пометат лакомите си слугински войнолюбци!
  • 64 Базираните ви глави

    1 24 Отговор
    задават ли си въпроса, ако НАТО и ЕС наистина успеят да предизвикат директен военен конфликт с РФ, колко мераклии ще съберат за фронта да воюват с руснаците за мерака на шепа откачалници?? И колко ще събере РФ която сега е мобилилизирала само 5% от възможностите си?
    Или ЕС също ще ги събира насила от гей-парадите си, автобусни спирки, пазари и кафенета?
    Няма хич да им излезе бройката, както я смятат и ни я представят на книга. Ама нека опитат!:) Ще им се отрази добре!:) Говоря за конвенционална войничка.


    А и колко време ще продължи това ако се случи, с изпразнените им Зеленски военни складове? Та дори САЩ няма още хиперзвукови ракети, а дори една такава да падне в евтопейски град и народаите на ЕС ще пометат лакомите си слугински войнолюбци!

    Коментиран от #67, #70, #72

  • 65 Вярвай на

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ам ся, на кое да вярваме?":

    каквото ти изнася и не задавайТъпи въпроси!
  • 66 Хи хи хи хи

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "Информация за размисъл!":

    За подобна примитивна руска пропаганда, не си струва какъвто и да било размисъл!!!
  • 67 Много си далече от

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Базираните ви глави":

    реалността и прогнозите.


    За това какво ще стане мислят много по-умни глави от твоята...
  • 68 Рузки глупаци

    2 1 Отговор
    Да ги подготвя чували има за всички 😆😆😆😆😆
  • 69 Хомосапиенс

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "касата":

    Защото джуджета не ги пращат на фронта.

    Коментиран от #73

  • 70 А бе

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Базираните ви глави":

    МОЧАпрехласнатия,ЕС и НАТО не искат война!Русия нападна суверенна държава!Русия иска буферна зона.Щом толкова я иска,ще я има но от Москва надолу!!
  • 71 путин

    1 0 Отговор
    пари ще дойдат ВЕЧЕ закриват сметките но идея има СВАЛЯЙТЕ ЗЛАТНИТЕ ПЛОМБИ И КОРОНИ
  • 72 Дедко

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Базираните ви глави":

    Много си далече от реалностите! Пий си лекарствата или смени доктора!!
  • 73 коолс

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Хомосапиенс":

    Ама ,слагал токчета джуджето!
  • 74 Така ли бе

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ежко Бежко":

    Стига се таралежи!На кого му пука какви били целите на Путин?Напада суверенна държава,сега иска света да подпали ,само и само да не падне о стола!Но ще си намери майстора!
  • 75 Алтернативи

    0 1 Отговор
    ... а може и да не. Зависи дали Западът иска да яде лобут лично и да си прекарва дните в погребения.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания