Last news in Fakti

7 Януари, 2014 11:53 2 116 2

Още един роднина на Ким Чен-ун е мъртъв?

  • северна корея-
  • кндр-
  • ким чен ун-
  • починал

Смята се, че лелята на севернокорейския лидер е починала

Още един роднина на Ким Чен-ун е мъртъв? - 1
Снимки АП/БТА

За още един член от семейството на севернокорейския диктатор Ким Чен-ун се смята, че е починал през последните седмици, съобщава телевизионният канал „FoxNews“.

Южнокорейският вестник „Chosun Ilbo“, позовавайки се на правителствен източник, съобщи в понеделник, че лелята на севернокорейският лидер – Ким Ген-хи, се е самоубила или е починала от сърдечен удар. За известно време тя изчезна от публичното пространство и това доведе до редица слухове.

Г-жа Ким бе видяна за последен път в публичното пространство на 9 и 10 септември, по време на събитие в чест на 65-годишнината от основаването на Комунистическата страна в компанията на племенника си и съпругата му Ли Сол-джу.

Друг правителствен служител заяви пред „Chosun Ilbo“, че южнокорейското разузнаване не е било в състояние да потвърди подозренията и слуховете за смъртта на лелята на Ким Чен-ун и е възможно тя всъщност да е заминала в чужбина за медицинско лечение.

68-годишната  Ким Ген-хи е дъщеря на великия основател на държавата Ким Ир-сен и една от малкото кръвни роднини на Ким Чен-ун. Тя е и вдовица на Джан Сон-тхек, който бе екзекутиран миналия месец заради измяна и опит за преврат срещу племенника си. Джан заемаше ръководни постове в управляващата комунистическа партия и Комисията по национална отбрана – най-важния и влиятелен ръководен орган в КНДР.

Малко се знае за  Ким Ген-хи, освен семейният й произход и възраст. Смята се, че тя е страдала от депресия и е била алкохоличка заради проблеми в брака и самоубийството на дъщеря й през 2006 година.

През 2011 г. тя получи медицинско лечение в Москва и се смята, че е пътувала до Сингапур по същите причини през 2012 година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    0 0 Отговор
    що не го застрелят този
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Що да го "тепем" бе? По интересно ще е да го уредим в една килия с "Болен" Сидеров..., "егати" майтапа ще бъде.
Новини по държави: