Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 05:32 948 5

Проследиха обаждане, имитиращо гласа на Байдън преди първичните избори в щата Ню Хемпшър

  • джо байдън-
  • обаждане-
  • тексас-
  • сащ-
  • ню хемпшир

То води до компания в Тексас

Проследиха обаждане, имитиращо гласа на Байдън преди първичните избори в щата Ню Хемпшър - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фалшиво автоматично обаждане, имитиращо гласа на президента на САЩ Джо Байдън, опитващо се да разубеди избирателите демократи да не гласуват за него на първичните избори на Демократическата партия в щата Ню Хемпшър, е било проследено до базираната в Тексас компания "Лайф корп", заяви днес главният прокурор на щата Джон Формела, цитиран от Ройтерс и БТА.

На пресконференция в град Конкорд, столицата на Ню Хемпшър, Формела каза също, че щатското министерство на правосъдието е изпратило така нареченото писмо за прекратяване и отказване до компанията "Лайф корп", като е разпоредило също така и криминално разследване.

Байдън спечели на 23 януари с голяма преднина първичните избори на демократите в щата Ню Хемпшър, въпреки че дори не фигурираше в бюлетината там заради разногласия относно графика на изборите с местното ръководство на Демократическата партия.

Според Формела автоматизираното обаждане до хиляди избиратели от Демократическата партия е било направено на 21 януари и се разследва като опит за възпиране на гласуването в надпреварата за президентска номинация.

"Важно е да запазите своя глас за изборите през ноември... гласуването този вторник само дава възможност на републиканците в техния опит да изберат Доналд Тръмп отново", гласяло обаждането.

Формела допълни, че е използвана технология за проследяване, за да се установи откъде е дошло обаждането и източникът е бил идентифициран като компанията "Лайф корп". По думите му доставчикът на гласови услуги е била базираната в Тексас комуникационна компания "Линго телеком", която след като била информирана, че телефонните обаждания се разследват, е прекратила предоставянето на услуги за "Лайф корп".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АКУЛА

    8 4 Отговор
    изкуствения интелект се е намесил да спаси хората
  • 2 Фалшификацията е платена от Тръмп

    4 8 Отговор
    В последно време Тръмп от отчаяние ходи само по сопите.
  • 3 Е как

    5 2 Отговор
    Забравихте вездесъщия Путин?
  • 4 Ама...

    4 3 Отговор
    Кой лид ще гласува за тази сянка бе???
  • 5 Дедо ви....

    3 2 Отговор
    Абе що ни занимаве с този изкуфял бе. Срам и позор! Байдън обърка Макрон с Митеран, обяви покойния френски президент за германец