Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 04:46 913 5

Прокуратурата завърши проверката за неправомерно съхранение от Байдън на класифицирани документи

  • сащ-
  • джо байдън-
  • прокуратура

Очаква се докладът скоро да бъде обнародван

Прокуратурата завърши проверката за неправомерно съхранение от Байдън на класифицирани документи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Специалният прокурор от правосъдното министерство на САЩ Робърт Хър, наблюдаващ случая с неправомерното съхранение от президента Джо Байдън на класифицирани документи, приключи разследването си и се очаква скоро да бъде обнародван докладът му. Това съобщи американския главен прокурор Мерик Гарланд в писмо до конгресмени, цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

Гарланд не разкри подробности за заключенията от доклада, но добави, че се ангажира да направи обществено достояние колкото се може по-голяма част от него. Това по думите му ще стане веднага щом Белият дом приключи своя преглед на документа за евентуални възражения, свързани с огласяването на поверителни факти, като тази процедура се очаква да бъде завършена до края на седмицата.

В основата на започналото преди година разследване е неправомерното съхранение на класифицирани документи от Байдън, датиращи от времето, когато е бил сенатор и вицепрезидент. В дома му в Делауер и в негов частен офис бяха открити материали, които той е използвал в периода между участието си в правителството на президента Барак Обама и встъпването си в длъжност като президент.

Развръзката по разследването идва в деликатен за Байдън момент, когато той се бори за преизбиране в обстановка на тежко политическо противопоставяне в САЩ, отбелязва Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин🇧🇬

    9 0 Отговор
    Американска военна база, разположена в нефтеното поле Омар в провинция Дейр ез Зор в Източна Сирия , беше подложена на ракетен обстрел. Това съобщава местен източник .

    Според източника американската военна база в полето Омар е била ударена от четири ракети. След обстрела започнаха да звучат експлозии в цялата база.
  • 2 Вашето Мнение

    9 0 Отговор
    Нали всеки на тази планета е наясно, че дементиралия не е наясно как се казва, камо ли умишленно да съхранява каквото и да е било.

    Коментиран от #3

  • 3 Ще кажат

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    Че е невменяем и не може да носи отговорност :D
  • 4 Стършели

    0 0 Отговор
    Байден е невменяем! Това е ясно. Вчвра пак се здрависа с умрял европейски лидер!
  • 5 пенко

    0 0 Отговор
    ЧИЯ ПРОКуР КОР ТУРА !?!?!?!?!?!?????