Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 12:55 650 3

Ако ЕС посредничи, Армения е готова да възобнови преговорите с Азербайджан

  • азербайджан-
  • армения-
  • европейски съюз-
  • преговори-
  • посредничи

Напоследък Азербайджан отказва да участва в преговорите с Армения с посредничеството на ЕС и САЩ, въпреки че по-рано бяха постигнати няколко споразумения с посредничеството на Европейския съюз

Ако ЕС посредничи, Армения е готова да възобнови преговорите с Азербайджан  - 1
Снимкa: БГНЕС

Депутатът Артур Ованесян от партията "Граждански договор", чийто председател е премиерът Никол Пашинян, съобщи, че Армения е потвърдила готовността си да възобнови преговорите с Азербайджан под посредничеството на Европейския съюз, съобщиха арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС и БТА.

Към момента няма яснота дали преговорите ще бъдат възобновени, каза Ованесян. "Разбира се, че Армения също подкрепя възобновяването на преговорите в този формат, защото приоритет в дневния ред на страната е установяването на мир в региона", добави той.

Напоследък Азербайджан отказва да участва в преговорите с Армения с посредничеството на ЕС и САЩ, въпреки че по-рано бяха постигнати няколко споразумения с посредничеството на Европейския съюз. Председателят на Европейския съвет Шарл все пак заяви в "Екс" (Х), че е разговарял с азербайджанския президент Илхам Алиев, за да го поздрави за преизбирането му, и че приветства ангажимента на Азербайджан да участва в тристранните преговори в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛиБеРаст

    2 0 Отговор
    Съществуването на Армения възможно само в много близка орбита на Русия. Защото интересите на всички големи държави към Азербайджан и Турция са много по-големи отколкото към невзрачната Армения. Арменските либерасти ще подарят Армения на Азербайджан и/или Турция.
  • 2 Армен Хаджитурян

    1 0 Отговор
    Не ! Ние сме върхът! Ние ще победим!
  • 3 Хайде не

    2 0 Отговор
    След предното посредничество на ес и САЩ стана сблъсъка между Армения и Азербайджан, и двете страни загубиха млади хора, а посредниците потъркваха ръце. Пашинян предаде народа и страната си, но прати млади хора да умират.