Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 18:41 944 4

Високопоставен член на Хамас оцеля при израелски удар в Ливан

  • хамас-
  • израел

Ударът е извършен много по-навътре в ливанска територия от обикновено, когато Израел и "Хизбула" си разменят удари в граничната зона

Високопоставен член на Хамас оцеля при израелски удар в Ливан - 1

Представител на "Хамас" оцеля днес при израелски удар в Ливан на близо 60 км от границата с Израел, съобщиха четирима източници от сферата на сигурността, цитирани от Ройтерс и БТА.

Трима души, включително двама цивилни и един боец на "Хизбула", са били убити при удара, съобщиха същите източници.

Местни спасители съобщиха за Франс прес, че нападението, извършено в село Джадра, южно от Бейрут, и насочено срещу автомобил, е отнело живота на ливански продавач на зеленчуци и сириец на мотоциклет.

Не е известно също така дали представителят на "Хамас" е бил в колата по време на удара.

Палестинският източник от сферата на сигурност съобщи за "неуспешен атентат срещу високопоставен служител" на "Хамас", но не назова името му.

Ударът е извършен много по-навътре в ливанска територия от обикновено, когато Израел и "Хизбула" си разменят удари в граничната зона, отбелязва агенцията.

Израелската армия засега не е отговорила на запитванията на Ройтерс за коментар по темата.

Междувременно "Хизбула" заяви днес, че е свалила израелски дрон "Скайларк", който е "в добро състояние".

"Скайларк" е малък безпилотен летателен апарат, използван обикновено за разузнаване и произвеждан от израелската компания "Елбит системс", посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    5 6 Отговор
    Аллах да го пази!

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Отец Дионисий е изчадие на Сатаната.
  • 3 Гневен

    3 3 Отговор
    Стига вече с тия глупави новини от Газа, оставете на мира евреите да изчистят земите си от така наречените палестински навлеци........
  • 4 Гатю

    1 2 Отговор
    Нищо, следващия път.