Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 05:14 1 235 13

Предлагат руските училища да отбележат 24 февруари като "Начален ден на СВО"

  • яна лантратова-
  • русия-
  • училища-
  • специална военна операция

Идеята лансира първият заместник-ръководител на комисията по образование на Държавната дума Яна Лантратова

Първият заместник-ръководител на комисията по образование на Държавната дума Яна Лантратова („Справедлива Русия – за истината“) се обърна към министъра на образованието на Руската федерация Сергей Кравцов с предложение за провеждане на събития на 24 февруари в руските училища, посветени на годишнината от началото на специална военна операция в Украйна, с покана на ветерани от Северния военен окръг, предаде ТАСС.

"Министерството на образованието на Руската федерация е поканено да подготви програма за организиране на общоучилищни събития, посветени на годишнината от началото на специалната военна операция. Предлага се също да се гарантира, че ветерани от специалните военни операции са поканени на тези събития в училищата“, се казва в документа.

Ако по някаква причина е невъзможно да поканите ветеран от Северния военен окръг, заместникът предлага да се показват видеоклипове, посветени на събитията от специалната военна операция. Както отбелязва Лантратова, такива събития в училищата могат да бъдат наречени „Начален ден на СВО“. На тях на учениците ще бъде разказана историята на началото на специална военна операция, нейните причини, цели и задачи, както и хода на основните събития. Според депутата специалната военна операция е ключово събитие в съвременна Русия, което засяга всички сфери на развитието на обществото. В условията на „хибридната агресия на колективния Запад” особено внимание трябва да се обърне на обучението и възпитанието на учениците в дух на патриотизъм и любов към Отечеството, добавя тя.

„Важно е да се отбележи, че днес в медийното пространство има дефицит на материали, отразяващи специалната военна операция от патриотична позиция. Възползвайки се от този дефицит, страните от колективния Запад водят информационна война с Руската федерация, като ежедневно увеличават броя на случаите на разпространение на дезинформация и фалшифициране на събития от СВО, което се отразява негативно на патриотичното възпитание на младежта ”, каза Лантратова.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасковси пъпеш

    41 4 Отговор
    Тия са луди! Да празнуваш началото на пълномащабна война със стотици хиляди жертви!?!

    Коментиран от #10

  • 2 Кирил

    32 3 Отговор
    Фашистка държава
  • 3 Рашън ЛейдиБой

    32 2 Отговор
    Важно е да се отбележи, че днес в медийното пространство има дефицит


    Тази наистина е луда .

    Фабрики от тролове ,Военкори,Кремълска Пропаганда от Соловьов,Скабеева ,Алкашян и т.н

    Имало дефицит .

    Хахаха
  • 4 Свободен

    28 3 Отговор
    Страхотна идея!
    Нещо като руски Хелоуин!
    Децата ще се обличат с военни дрехи и ще се правят на Груз 200 !
    Убеден съм, че ще им е много забавно и интересно, особенно на тези, които ще измислят начин да скрият ръка, крак а защо не и глава!?
    Браво на дамата за добрата идея!
  • 5 Гост

    6 31 Отговор
    Правилно. Така се прави. С мисъл за бъдещето. Така се градят национално отговорни граждани на федерацията. Не като нашите отрепки

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 утрепке

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    отиваш на концерт на кабzoн
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тити

    12 1 Отговор
    Явно рашистката лудост е заразна.
  • 10 Сандо

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хасковси пъпеш":

    Ти май още не си разбрал причините и целите на тази война?А и какви сме ние,че се бъркаме в живота на друга държава?

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Фиданка

    3 0 Отговор
    Жалко! Много объркана жена! Какво лицемерие само! И наглост!
  • 13 Искрен

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    По вече сме човеци, теб не те знам...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания