Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 10:23 3 252 26

Нова система за ядрено възпиране в Европа? Шефът на НАТО е против

  • русия-
  • ракети-
  • нато-
  • йенс столтенберг

Важно е да се осигурят условия, които да позволят на сегашната система да остане безопасна и надеждна - нейният авторитет не трябва да бъде уронван, допълни още Йенс Столтенберг

Нова система за ядрено възпиране в Европа? Шефът на НАТО е против - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се противопостави на създаването на допълнителна система за ядрено сдържане в Европа, съобщава германският вестник BILD.

"Имаме ядрено сдържащо средство на НАТО и в продължение на десетилетия то предоставя максимални гаранции за сигурност на съюзниците от Алианса“, подчерта генералният секретар в хода на консултации между министрите на отбраната на западния военен съюз в Брюксел.

Важно е да се осигурят условия, които да позволят на сегашната система да остане безопасна и надеждна - нейният авторитет не трябва да бъде уронван, допълни още норвежецът.

По-рано заместник-председателят на Християнсоциалния съюз (ХСС) и ръководител на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер подкрепи идеята за разполагане на ядрени оръжия в европейските страни като защита срещу Русия. Темата ще бъде една от ключовите на Мюнхенската конференция по сигурността, която започва в петък, 16 февруари, припомнят от редакцията.

"Най-голямото обещание на Европа е да живеем заедно в мир. Трябва да потвърдим това обещание в тези времена на исторически промени. По-конкретно, Европа трябва да стане толкова силна във военно отношение, че никой да не иска да си съперничи с нас. Това означава, че имаме нужда от сдържане. А то включва ядрени оръжия“, подчерта германският политик пред BILD.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆

    48 7 Отговор
    НАТО на приказки са номер 1, но само на приказки 😆😆😆

    Коментиран от #24

  • 2 Българин

    9 39 Отговор
    НАТО е номер 1

    Коментиран от #5

  • 3 Факт4екър

    39 11 Отговор
    Ще разположите допълнително ядрено оръжие в Европа и руснаците ще ви почнат на момента!

    Коментиран от #7, #17

  • 4 Тото

    21 3 Отговор
    😂😂😂😂 естествено че ще е против ако имаме такава система ще бъдем независими от Сащ и от Русия!!!! Тогава сами ще можем да избираме партньорите си по това кое ще е най изгодно за нашите интереси а не да правим каквото ни наредят със заплахи и шантажи!!!!!!!
  • 5 Абе

    22 7 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Да №1 от зад напред, особенно ВПК е толкова изостанал че по зле даже от северо корейския. Хахаха
  • 6 Българин

    32 2 Отговор
    НАТууу се оказа един един книжен тигър

    Коментиран от #25

  • 7 ХА ХА

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Факт4екър":

    Ти нема ли да участваш.
  • 8 ТаУмВзе

    23 2 Отговор
    Ислямизирана бивша Европа, връткана от Краварите май почва да се усеща, че Пачангата на Русия си треска и тва е. Хахаха

    Коментиран от #18

  • 9 Лятна ушанка

    21 4 Отговор
    Сложете, бе, сложете.
    И без това всичко е на косъм, давайте, скъсайте го...
  • 10 лили марлен

    16 2 Отговор
    Бял байряк и клякане в партер.
  • 11 Ранд

    16 2 Отговор
    Това не е за деца бе , тези политици са лишени от чувство за адекватност и реалнот , а всъщност Сащ ще си го отнесе първа като ответен удар , ако някой от тези истерици натисне копчето , за да докаже , че той най-много мрази Русия .
  • 12 хххх

    19 2 Отговор
    Защо руснаците така и не предприемат разполагане на ядрени оръжия в Латинска Америка - задния двор на ФАЩ? Да видим тогава как ще пискат американчетата.
  • 13 Последния Софиянец

    17 3 Отговор
    Путин е поел контрол върху американските ядрени оръжия.НАТО в шок!

    Коментиран от #16

  • 14 Ммм...да

    18 3 Отговор
    Не им стиска на джендърите да си го мерят с Русия.
  • 15 хъхъ

    13 4 Отговор
    Нали франсетата имат ядрено оръжие? Да ни подарят 1-2 бомби, че Тагаренко да лае по-силно срещу руснаците.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Така ще да е

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Факт4екър":

    Те ги почваха много пъти:
    - ако предоставят снаряди;
    - ако предоставят ракети;
    - ако предоставят ПВО;
    - ако предоставят танкове;
    - ако предоставят самолети ...
    - ако, ако ....
    MypZилажа е щастлив от тези заплахи 😆😆😆😆
  • 18 Ами всъщност

    15 6 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    С европата е свършено в този й вид, скоро западната част ще се превърне в пустиня а на изток ще се борим да оцеляваме(нещо в което тук сме свикнали)...........България, Румъния, Сърбия, Унгария, Австрия, Беларус, части от Полша и западните балкани, сегашната територия на украйна, Русия и близките държави около нея............това ще са местата където ще може да се живее горе-долу нормално, много други държави просто няма да ги има на картата а и тези които ще останат ще бъдат зле. При сегашните над 8 милиарда човека и безкрайно вредния начин на съществуване, с който вече се задушава планетата ГОЛЯМАТА ЧИСТКА е въпрос единствено на време, а това време вече настъпи.............и понеже тази планета, която е на около 4.5 милиарда години е много важна за развитието и продължаването на живота просто паразитите (в случая хората) ще бъдат сведени до минимум за да не оказват повече зловредното си влияние върху нея! И тъй като ядрената война ще нанесе трайни последствия върху повърхността на Земята, Висшите същества които наричаме извънземни и Висшият Разум на Вселената който наричаме БОГ явно ще изберат друг начин за да отърват планетата от паразитите, а именно - огромни природни катаклизми, последващи епидемии от болести и войни (без ядрени) които ще сложат край на това безполезно човечество и ще дадат възможност на малкото оцелели (които ще са специално подбрани свише) да продължат живота на Земята, но вече по други правила! Та че пълномащабна ядрена война няма
  • 19 ЕВРОНЮЗ

    13 1 Отговор
    Някой преди години ни обещаваше че ще си живеем вече в мир. УРА А А Викахме всички. СССР се саморазпусна, Варшавският договор се саморазпусна,
    Съветските войски се изтеглиха от Источна Германия, Германия се обедини, България се разоръжи... Е, ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ..?????
  • 20 Някой

    9 1 Отговор
    Система за ядрено възпиране, е Система Периметър още от времето на СССР, за автоматичен ядрен отговор, дори да не е останал един управляващ ракетите. По разни датчици по 30-тина критерии и пръснати из страната, да отчитат ядрен удар и да активират системата. Преди дори с ракети които само издават сигнали, че да активират ядреният арсенал да излети автоматично към предварително определени цели. Вероятно може да се отменя, но ако са убити, няма да има кой да отмени. Системата се води за Апокалипсиса и най-страшната такава на Земята.
  • 21 Радиоточка

    11 3 Отговор
    ЦРУ отново хвърли населението на САЩ в паника с тенденциозните си изявления. Появила се, видите ли, нова руска заплаха, този път от космоса. Според тях руснаците са извели спътник на ниска орбита, който е способен да унищожава американски военни спътници посредством ядрен заряд, В СЛУЧАЙ на провокация от страна на САЩ. И това ако не е шантаж на собственото население и открита наглост, какво е. Руснаците действително разполагат с такъв спътник, който изведоха неотдавна, но това беше за да си осигурят възможност за отговор в случай на провокация, а шантажите от страна на САЩ и сие не спират. Тук огънче под задника на руснаците, там огънче в близкия изток( клането устроено от Хамас не е без дългата ръка на ЦРУ и Мосад). Те какво очакват. Да им ръкопляскат ли.
  • 22 Гледачкиата

    4 0 Отговор
    Иди си у банката и си гледай остатъка от живота.Мангизите,дет си ги събрал,нема можеш ги изядеш.
  • 23 М3 голд

    2 1 Отговор
    Манфред Вебер, на когото ББ регулярно даваше куфарчета познайте с какво и колко. Такива пиявици са в Брюксел. И само щуротии мислят. Ако съм на Шулц, ще тегля майна на всички, ще сертифицираме за седмица здравата тръба и ще пусна газ на ниски цени. И никога няма да го спирам. И ще ме избират докато съм жив. И немската икономика ще започне да се храни и живее. И хората ще въздъхнат облекчено. И никакъв Манфред и такива като него няма да пречат.
  • 24 Поршебик

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "😆😆😆":

    А ти кой си?
  • 25 Поршебик

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    А ти кой си? Къщата в края на селото ?
  • 26 Християнка

    1 0 Отговор
    Стига с тези войни и ядрени заплахи! Всички народи по света искат да живеят в мир и разбирателство.Земята не е пренаселена,просто има градове-държави,като в средновековието и огромни,не заселени територии.Модерната наука не трябва толкова много да се занимава с измислянето на нови оръжия,а с облагородяването на трудните за живеене райони.
Новини по държави: