Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 15:07 4 182 8

Принц Хари не може да се върне в кралството дори и временно

  • принц хари-
  • кралство-
  • работа-
  • връщане-
  • решение

По рано беше съобщено, че 39-годишният принц иска да се върне към кралските задължения на непълен работен ден

Принц Хари не може да се върне в кралството дори и временно - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малкият син на британския крал Чарлз III – принц Хари, няма да може временно да се върне към кралските задължения. Това съобщи The Sunday Telegraph, позовавайки се на източници от Бъкингамския дворец, като по този начин опроверга версията, появила се в британските вестници.

Вестник Times съобщи в петък, че 39-годишният принц Хари иска да се върне към кралските задължения на непълен работен ден.

Според събеседниците на The Sunday Telegraph споразуменията, постигнати през 2020 г., когато кралица Елизабет II (1926-2022) беше жива, не предполагат изпълнение на кралските задължения на половин работен ден, заедно с други бизнес проекти. Според източника на вестника болестта на Чарлз III няма да промени условията на тази среща, наречена в пресата „Срещата на върха в Сандрингам“ (по името на кралското имение Сандрингам). „Тези условия бяха съвсем ясни и болестта на краля не промени това“, каза източникът на вестника.

През 2020 г., след като принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл решиха да се преместят в САЩ, Елизабет II каза, че благославя внука си и съпругата му да започнат „нов живот“ в съответствие с изразеното от тях желание за повече независимост. В същото време бяха публикувани строгите условия на „сделката“, сключена с принц Хари. Съгласно тях принцът и съпругата му повече няма да могат да представляват короната и да изпълняват официални задължения като членове на кралското семейство и ще загубят всички привилегии, включително правото да се наричат ​​Техни височества, както и почетни военни титли, които преди това бяха присъдени на принц Хари.

Не се съобщава с какъв вид рак е диагностициран Негово Величество. Според съобщения в британските медии обаче не става дума за рак на простатата, поради увеличението на който кралят е бил хоспитализиран през януари и е бил опериран. Беше посочено, че по време на процедурата е установена друга причина за безпокойство и тестовете потвърдиха, че монархът страда от рак.

Както Бъкингамският дворец отбеляза по-рано, въпреки че лекарите препоръчаха на краля да се въздържа от изпълнение на обществени задължения по време на амбулаторно лечение, той продължава да участва в държавните дела и да работи с документи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валерко

    16 1 Отговор
    За момента няма работа в двореца за жени в мъжко тяло, даже и на половин щат... Жалко за принцеса Хартиена.
  • 2 Калпазанин

    9 2 Отговор
    И динозаврите ли боледували от рак?? Нема страшно и той ше си вземе заграбеното богатство в отвъдното, тази корона колко нации е убо илс поробила и ограбили има ли си някой представа
  • 3 Рошко

    15 1 Отговор
    Момчето може да е искало работа в конюшнятс при тати
  • 4 Придворен

    10 0 Отговор
    Сър Хари, няма нужда да се безпокои те за Камилата. Баща ви назначи човек да се грижи за нея, докато боледува...
  • 5 Този е като Стоичков,

    20 2 Отговор
    и той навремето заряза България, нищо не му била дала, а сега се домъкна да прави реклама на Кауфланд и на хазарта. Та и този със синята кръв, заряза баба си, но сега усети, че ще има лапане и взе да обикаля кралската софра!?
  • 6 Долен тип

    10 1 Отговор
    Този е много, много нагъл. Нали се махна, стой си там мързеливецо. Оплю грозно, долно семейството си и сега искал да е крал. Унижи нацията си с грозните плюнки. Не стъпвай в Англияf
  • 7 Янков

    9 3 Отговор
    Този риж глупак,който си послуша долната глава,ще прати баща си в гроба, да не дава Господ! Долен тип,който се влияе от парясницата,дошла от миризливите колиби.
  • 8 Рускиня

    1 0 Отговор
    Кога е най-малкия син? Ако са повече от двама, трима …, то последният син е НАЙ-малкият.
    Но в случаят синовете са двама и вторият появил се на бял свят е ПО-малкят. Така, че Принц Хари не е НАЙ-малкият син, а по-малкият. Българската граматика е сложна, но МНОГО ТОЧНА!
Новини по държави: