Last news in Fakti

16 Март, 2024 03:43 1 118 3

Специалният прокурор по делото срещу Тръмп в Джорджия подаде оставка заради любовна връзка с окръжния прокурор ВИДЕО

  • нейтън уейд-
  • фани уилис-
  • доналд тръмп-
  • дело-
  • джорджия-
  • сащ

Не мога да продължа да работя заедно с Фани Уилис, заяви Нейтън Уейд

Специалният прокурор по делото срещу Тръмп в Джорджия подаде оставка заради любовна връзка с окръжния прокурор ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Специалният прокурор по делото за намеса на бившия президент Доналд Тръмп в президентските избори през 2020 г. в щата Джорджия Нейтън Уейд подаде оставка с мотива, че не може да продължи да работи заедно с окръжния прокурор Фани Уилис, с която е имал любовна връзка, съобщи БТА.

Уейд е изпратил официално писмо до Уилис, в което посочва, че постъпва "в интерес на демокрацията, от преданост към американския народ и в името на това работата" по делото срещу Тръмп да може да продължи час по-скоро. Уилис, която е имала любовни взаимоотношения с Уейд, е приела оставката и похвали "професионализма и личните му качества" като специален прокурор.

Преди това съдия Скот Макафи реши да не отстранява Уилис от делото, но прие за неуместни взаимоотношенията ѝ с Уейд и постанови, че единият от тях трябва да си направи самоотвод. Ен Би Си отбелязва, че ако това е била Уилис, работата по делото е можело да бъде прекратена за неопределено време.

През януари един от обвиняемите по делото - Майкъл Роман - поиска Уилис да бъде отстранена заради връзката си с Уейд.

Преди това адвокатите на Тръмп поискаха от съда в окръг Фултън да прекрати делото за намеса на бившия президент в изборите през 2020 г. на основание, че като бивш държавен глава той се ползва с имунитет срещу съдебно преследване. Срещу милиардера републиканец беше внесен обвинителен акт от 11 точки, включително за фалшифициране и опит за склоняване на длъжностно лице да престъпи клетвата си с цел да бъде обърнат резултатът от гласуването на президентските избори в щата през 2020 г.

"Любовникът на Фани Уилис си тръгва позорно", коментира Тръмп в социалните мрежи решението на Уейд да се оттегли и отново заяви, че цялото дело цели да навреди на кампанията му за преизбиране като президент през ноември. Бившият президент отрича да е извършил каквито и да било закононарушения.

Адвокатите на Тръмп заявиха, че уважават решението на съда, но добавиха, че съдията не е "отдал дължимата важност на неправомерното прокуроско поведение на Уейд и Уилис".

Възможно е юристите на бившия президент да обжалват решението, но те уточниха, че за тази цел ще им е нужно "разрешение от съдията".

По друго наказателно дело срещу Тръмп, това в Ню Йорк за купуване на мълчание от репуликанеца по време на предизборната надпревара през 2016 г., съдът реши да отложи делото за средата на другия месец. Първоначално то беше насрочено за по-късно този месец, но адвокатите на Тръмп заявиха, че се нуждаят от повече време, за да се запознаят с доказателствения материал срещу него.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    5 0 Отговор
    Проблемът е, че хетеросексуална ли!?
  • 2 Уса

    10 0 Отговор
    Црни маймуни от джорджия маймунярник
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.