Last news in Fakti

17 Март, 2024 21:14 1 339 14

Шолц призова Израел за решение на конфликта с две държави за двата народа

  • германия-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • олаф шолц

Германският канцлер се срещна с премиера на еврейската държава Бенямин Нетаняху

Шолц призова Израел за решение на конфликта с две държави за двата народа - 1
Снимка: YouTube

Германският канцлер Олаф Шолц изрази безпокойство заради настъпващия глад в ивицата Газа, предаде БНР.

При визитата си в Йерусалим Шолц призова израелското ръководство да работи за решение на конфликта с палестинците въз основа на идеята за две държави за двата народа. Автономната палестинска администрация обаче ще трябва да се реформира, каза германският лидер.

"Това не е нещо, което ще направим, докато държим населението заключено на място. Всъщност ще направим точно обратното, ще им дадем възможност да напуснат", каза той по време на медийно изявление в Йерусалим заедно с германския канцлер Олаф Шолц.

Германският канцлер заяви, че е разговарял с Нетаняху за необходимостта от предоставяне на цялостна хуманитарна помощ на населението на Газа. "Не можем да стоим отстрани и да гледаме как палестинците са заплашени от гладна смърт. Това не сме ние. Не за това се борим", заяви Шолц на съвместна пресконференция с Нетаняху.

По-рано днес германският канцлер призова за спешно прекратяване на огъня в ивицата Газа след среща с йорданския крал Абдула Втори в пристанищния град Акаба, разположен в южната част на Йордания. Тогава Шолц заяви, че израелско нападение над Рафах ще направи регионалния мир "много труден".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Германският канцлер Олаф Шолц изрази без

    6 0 Отговор
    Хитлеряху го рече!?
  • 2 Хаха

    10 0 Отговор
    Кучетата си лаят, кервана си върви...
  • 3 Да, бе

    5 1 Отговор
    Ако зависи от германците и двата народа в една камера с руски газ.. Иначе не излиза сметката...
  • 4 СоциалЛанд

    3 3 Отговор
    Танте Меркел и наследникът И Шоличката
    напълниха СоциалЛанд със забрадени !
    Германия, която беше най–чиста спрямо Белгия, Холандия..../за Многобританското халифатство да не коментираме / вече е масово ислявизирана, дори и все повече учители са с Южен произход !
    Чичо Хитко сигурно се върти в гроба като вентилатор !
  • 5 Хохо Бохо

    7 1 Отговор
    70 процента изборна активност в Русия, 70 (седемдесет) за ужа на козяци и кравари. 2 дена опашки пред урните за гласуване и никъде не се наблюдава армия или полиция..... И Путин печели. А ся кажете нещо за демокрацията. Активност 70 пак повтарям за козяците. И тук посолството организира избори с един кон ама активност под 40 процента. Излиза, че в русия има 2 пъти повече демокрация от колониалната територия в която живеем
  • 6 Кой е подлогата шолц

    5 1 Отговор
    Мижи. турка
  • 7 ТаУмВзе

    5 1 Отговор
    До дни Моше ще уволни шолци! Хахахах
  • 8 Анонимен

    4 1 Отговор
    Държавата окупирана от Сащ и плащаща все още обезщетение за холокоста защо се обажда.
  • 9 Калпазанин

    5 1 Отговор
    Шолц да помилси за Германия, ама няма думата при казва каквото ми кажат господарите отвъд голямата локва, няма "държава" исраел. Аз знам и ще знам само и само Палестина
  • 10 Отец Чапаев

    1 1 Отговор
    Празни приказки за две държави, вече избиват единият народ.
  • 11 Стига с това "призова" !!!

    4 2 Отговор
    Санкции са нужни драконовски и международна изолация на престъпната нацистка държава Израел. Изгонване на всички израелски дипломати и никакъв достъп на израелска сган на територията на Европа. Това е нужно на първо време, докато съда в Хага ги осъди по милион и половина евро минимум за всеки убит да платят а Хитлеряху и още стотина нациста бъдат заключени до живот.

    Коментиран от #14

  • 12 Боклука Израел

    3 2 Отговор
    Трябва да се изхвърли от ООН !
  • 13 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    5 1 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 14 Бесен язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Стига с това "призова" !!!":

    Фашистите и нацистите светът много добре видя кои са! Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?