Last news in Fakti

20 Март, 2024 04:57 1 687 16

Тръмп: Заплахите ми срещу НАТО са начин на водене на преговори

  • сащ-
  • нато-
  • доналд тръмп

Бившият президент предизвика паника в Европа, когато заплаши, че на страните от НАТО повече няма да бъде гарантирана защита от Русия

Тръмп: Заплахите ми срещу НАТО са начин на водене на преговори - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият лидер на Доналд Тръмп, кандидат за президентските избори в САЩ, увери в излъчено вчера предаване, че неотдавнашните му заплахи срещу НАТО са били преди всичко "начин за водене на преговори" със страните от Алианса, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Републиканският милиардер предизвика паника в Европа, когато през февруари заплаши, че на страните от НАТО повече няма да бъде гарантирана защита от Русия, ако не плащат справедливия си дял. Тези коментари бяха подложени на остри критики от няколко европейски лидери и от неговия съперник демократ, президента на САЩ Джо Байдън.

"Това е начин на водене на преговори", отвърна Тръмп по време на среща с Найджъл Фараж, фигура от британската крайна десница. "САЩ трябва да платят своя дял, а не дела на всички останали", заяви бившият бизнесмен в ефира на британския канал Джи Би нюз.

Тръмп също така се похвали, че благодарение на забележките си е попълнил касата на НАТО. "Те започнаха да плащат благодарение на тези коментари, които видяхте преди две или три седмици", заяви той, без да даде примери.

Републиканецът, който ще се изправи срещу президента демократ Джо Байдън на изборите през ноември, редовно критикува съюзниците си от Пакта, че не изпълняват ангажиментите си за военни разходи.

"Не забравяйте, че всичко това е по-важно за тях, отколкото за нас, ние имаме океан, който ни отделя от някои проблеми", подчерта той вчера. "Голям, красив океан."

След февруарските коментари на Тръмп ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че очаква 18 съюзници да постигнат целта за разходите през тази година, припомня Ройтерс.

Освен това Тръмп отново заяви, че ще депортира мигрантите, които са преминали незаконно границата между САЩ и Мексико. "Можете да влезете в страната, но трябва да влезете законно. Те са тук нелегално, особено тези престъпници. Аз ще ги депортирам. Ще ги изгоним веднага", обеща той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тоя с автомат

    6 7 Отговор
    Седи на масата за преговори. Или подписваш или ще те утилизира. Колко примитивен бил западът. А ние наивници все се надяваме на някаква демокрация....

    Коментиран от #10, #14

  • 3 Тити

    4 10 Отговор
    НАТО е една безлична организация като страхливи мишки са.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кpавария

    11 2 Отговор
    Използва членовете на нато, като ги дои с пари за скъпо оръжие, но произведено от тях. Иначе, ако ти се подпали държавата, ще ти праща оръжие и ще се грее на пламъците дето ти изгарят държавата ..
    Време е, ЕС да си създаде и захрани сами армия със собствено оръжие, така ще се задвижи и друга част от икономиката и тия 100-200 милиарда евро си останата в ЕС
  • 8 Смешник

    5 2 Отговор
    Голям!
  • 9 Преминаващ

    5 2 Отговор
    Кукумицин. Ни повече, ни по-малко.
  • 10 Ха ха ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тоя с автомат":

    Тая демокрация е параван за успокоение на хапль0вците, зад който се крият разни интереси. Та и Тръмп гледа да поуспокои евроджендитата, че току виж си изскубали перуките и изпочупили маникюрите в пристъп на паника
  • 11 Демократ

    1 2 Отговор
    Тръмп не знае нищо друго освен да заплашва, да лъже, да рекетира, да изнудва, да не признава Конституцията, законите, институциите, да фалшифицира документи, да прави финансови измами, да разпространява фалшиви новини, да използва най-ниските човешки страсти и да обещава кървава баня в САЩ, ако не го изберат.Затова има 91 обвинения в различни щати. Това поведение е типично за диктаторите,какъвто той се похвали,че ще бъде. Той мисли как да спаси себе си чрез американските закони, които пазят президента, но когато този президент пази Конституцията, държавата и демокрацията. Тези 7 години той изтормози САЩ и Съединените щати в разединени и затова е толкова опасен за света. Путин, Ким Чен Ун са му идоли и вчера показа на клип как иска всички да му стоят мирно и да му козируват както на Ким Чен Ун и Путин. Американците ще се справят с него, но цената е много тежка и то в момент, в който Путин разтърси целия свят. Светът изживява много тежък период, предизвикан от всички диктатори, но цивилизацията трябва да победи варварите.
  • 12 Стамат

    1 2 Отговор
    Доживяхме да видим американски президент да заплашва НАТО и да насърчава Русия. Американците станаха за смях с този клоун.
  • 13 Жалка работа

    1 1 Отговор
    Като ги гледам Западните "лидери",все повече се уверявам,че Путин е единственият мислещ трезво.Явно им е мъчно, че световния ред се промени.Няма от кого да крадат,освен от съюзниците си като нас.Мъка !

    Коментиран от #15

  • 14 Аз с бомбите

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тоя с автомат":

    От един човек демокрация ли чакаш? Постни си пълномощното, от което да е видно, че имаш нужните акредитации да драскаш от името на всички.
  • 15 леле жалката работа

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Жалка работа":

    Ти шегуваш ли се или се гавриш?
    Трезво мислещ от руската алкотроица.
    На такава закуска да не си.

  • 16 българка

    0 0 Отговор
    След като предложи на американците да пият дезинфектанти срещу КОВИД, едва ли някой ще взема на сериозно всички глупости, които говори това задокеанско творение.