Last news in Fakti

21 Март, 2024 09:27 789 30

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа са близо до споразумение, заяви Антъни Блинкън

  • антъни блинкън-
  • газа-
  • преговори-
  • прекратяване на огъня-
  • споразумение

Той подчерта, че прекратяването на огъня и освобождаването на заложниците са възможни и крайно необходими

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа са близо до споразумение, заяви Антъни Блинкън - 1
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че преговорите за незабавното прекратяване на огъня в Ивицата Газа и освобождаването на заложниците, задържани от ХАМАС, са близо до потенциално споразумение. Това бе потвърдено в интервю за саудитския телевизионен канал Al-Hadath, както посочва съобщение на Държавния департамент на САЩ.

"Мисля, че различията (в позициите на преговарящите – бел.ред.) се намаляват и вярвам, че е възможно да постигнем споразумение. Работихме усилено с Катар, Египет и Израел, за да представим сериозно предложение. Направихме го, но ХАМАС го отхвърли. Те върнаха с други искания. В момента преговарящите работят върху това“, коментира държавният секретар на САЩ текущия преговорен процес.

Той подчерта, че прекратяването на огъня и освобождаването на заложниците са възможни и крайно необходими.

Миналия месец президентът на САЩ Джо Байдън изрази увереност, че споразумението за прекратяване на огъня е близо. Впоследствие, обаче, администрацията му отмени тази прогноза.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям успех в лицемерието

    15 5 Отговор
    Газа е разрушена, палестинците изгонени в пустинята и умиращи от глад и този ЕВРЕИН, говори за успешни преговори.

    Коментиран от #12, #14, #17

  • 2 Кажи

    8 4 Отговор
    Поне веднъж истината

    Коментиран от #24

  • 3 Блинкън хазар

    10 3 Отговор
    Това е достатъчно за всичко...
  • 4 12343211

    8 4 Отговор
    И като се освободят заложниците...,абе Израел няма да спре.
  • 5 поредния един и същт спектакъл

    11 4 Отговор
    След като избиха мирното населени сега се правят на борци за мир.

    Коментиран от #13

  • 6 ХАХАХА

    9 4 Отговор
    От два месеца преговорите все отиват към прекратяване на огъня и палестинците все повече умират от огъня на юдеите.

    Коментиран от #10

  • 7 Апел до Антъни Блинкън

    5 7 Отговор
    Господин Блинкън,
    Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Емор

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Апел до Антъни Блинкън":

    Дестина и на теб трябва да пратим у дома Апел Моше.

    Коментиран от #15

  • 9 Глупости на квадрати!

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Апел до Антъни Блинкън":

    Цялата тази територия, включително и тази, на която е измисленият от нищото израел е на ПАЛЕСТИНЦИТЕ!
    Тези дошли там от други страни и ги унищожават, пък и да ги изселят от тяхната земя?

    Коментиран от #11

  • 10 Бесен мравояд

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    Ами ще умират повече палестинци, така е. Терористите от ХАМАС вместо да излезят в открита битка, те се крият сред множеството лъже, жени и деца. Освен това са облечени с обикновени дрехи под които крият автомата. Излизат внезапно, стрелят и се скриват светкавично под полата на палестинката. Това какво е?
  • 11 Историк

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Глупости на квадрати!":

    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.

    Коментиран от #22

  • 12 Генерал Айзенхауер

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Голям успех в лицемерието":

    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.

    Коментиран от #23

  • 13 Българка

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "поредния един и същт спектакъл":

    Хората по света видяха кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #21

  • 14 Червената шапчица

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Голям успех в лицемерието":

    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.
  • 15 Апел до Антъни Блинкън

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Емор":

    Защо у дома, след като Египет и Йордания са до тях. Призоват арабските държави да си отворят границите и приемат палестинците? Стига са хитрували. Християнска Европа как прие на територията си милиони мюсюлмани, арабската страни защо не искат? Що за отговорност е това? Какво е това лицемерие. Срамота.
  • 16 Генерал Колев

    4 4 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 17 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Голям успех в лицемерието":

    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 18 Бесен язовец

    4 3 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС

    Коментиран от #20

  • 19 Евреина който

    2 4 Отговор
    изтрепа над 30000 от които над 13500 деца! говори за мир и край на огъня?

    Ние сме глупаци и ти повярвъхме нали?

    Целият свят видя какви животни сте и даде право на човека който беше тръгнал в правилната посока.
  • 20 Пожелавам ти

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен язовец":

    най-рано и тебе да те получи това възмездие за което крещиш и викаш!

    За да разбереш какво животно си всъшност без грам мозък!
  • 21 Детеубийците

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Благодарим ви г-жо ционист! за подкрепата. Вашата подкрепа и пропаганда е от високо значение за нас!
    Продължавайте все така ...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ти също да емигрираш при твоите

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Генерал Айзенхауер":

    господари за да се оттървем от такинва безмозъчни ...

    Коментиран от #26

  • 24 Мдаа

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кажи":

    Няма друг тначин! Трябва някой да свърши мръсната работа, да се разчисти двора " Земя". Добра автономия . Виждат се сгради,бизнес училища ,свое управление и т.н.,в нашите провинции е по -зле. Палестинците споделят идеологията на тероризма.има поговорка " каквото си постелеш, на такова ще седнеш". Да се потърси първопричината за Случващото се. Израелците имат топки

    Коментиран от #30

  • 25 Антитрол

    4 1 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"
  • 26 Маршал Тухачевски

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ти също да емигрираш при твоите":

    А, на 7 октомври 2023г, кой кого нападна? И защо го направи? Я, кажи? Ама това все го премълчавате. Някак си не ви изнася ИСТИНАТА да я видите такава, каквато е! Сега оле -ле, ревем и бършим сълзи. Волът като рине пада на главата му нали?
  • 27 Оня с коня

    4 1 Отговор
    Видяхме в анклава, кой се плоди като зайците. Това са палестинките раждащи по 7-8 деца, които само ревът за помощи от цивилизованият свят. Техните мъже с автомати и с копачки ровят земята на ГАЗА и правят тунели да се крият и нападат Израел. 500 километра тунели изкопали дълбоко в земята на ГАЗА. Ей го с какво се занимават мъжете. Децата оставени на самотглеждане се ровят в локвите на ГАЗА. Срамота. Египет да си отваря границите и да ги прибира. Стига вече лакардии.
  • 28 112

    4 1 Отговор
    Къде отиде любовта към палестинците? Йордания, Египет, Ливан…..много добре познават характера на палестинците и затова затвориха границите си за тях.

    Коментиран от #29

  • 29 1234

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "112":

    Палестинците се радваха на изтъпленията извършени на 07.10.2023, че излизаха по улиците и биеха или плюеха по отвлечени жени или мъртви израелци.
    Сега и да реват, все тая. С палестинската автономия се приключи, завинаги. Когато си прост, то е за цял живот, а за палестинците и съдба.
  • 30 не забравяй

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мдаа":

    Ти и другите подкрепящи терористите детеубийци че този свят има край и след него има съден ден където ще бъдете съдени за сторените дела.