Last news in Fakti

23 Март, 2024 19:35 686 0

Освободиха 17 ученици по време на военна операция

  • нигерия-
  • военни-
  • ученици-
  • освободени

Те бяха отвлечени на 9 март от учебно заведение в северозападната част на страната

Освободиха 17 ученици по време на военна операция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

По време на операцията нигерийската армия освободи 17 ученици, които бяха отвлечени на 9 март от учебно заведение в северозападната част на страната, съобщи губернаторът на щата Сокото Ахмед Алию Сокото. „Студентите бяха освободени в резултат на координирана операция на армията и регионалните разузнавателни служби. Всички ученици са здрави и скоро ще се съберат със семействата си“, съобщи канал Channels TV .

Подробности за операцията не се разкриват, но представителят на учебното заведение Лиман Абубакар каза, че не е платен откуп. „Нямаше контакт с похитителите“, отбеляза той.

Бандити нападнаха училищно общежитие в щата Сокото през нощта. Те взеха със себе си група ученици и служител на учебното заведение. Тя също е освободена.

Отвличането на учениците се случи два дни след като бандити заловиха 287 ученици и учители в щата Кадуна. Властите продължават да ги издирват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА