Last news in Fakti

1 Април, 2024 05:42 1 654 4

Започна разчистването на рухналия мост в Балтимор

  • балтимор-
  • мост-
  • разчистване

Шестима души загинаха в инцидента

Започна разчистването на рухналия мост в Балтимор - 1
Снимка: Туитър

В американския град Балтимор започна операция за разчистване на отломките от рухналия мост „Франсис Скот Кий“, в който се удари контейнеровоз на излизане от местното пристанище, предаде Франс прес, като се позова на американската брегова охрана.

Първи сегмент от рухналата конструкция беше нарязан от екипите, участващи в разчистването, и преместен.

Контейнеровозът остава заклещен сред елементи от структурата на моста и по този начин блокира морския трафик от и към едно от най-натоварените пристанища в САЩ.

Шестима души загинаха в инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамбука

    10 0 Отговор
    Време е да се научи истината. Това е втория инцидент с контейнеровоз за последните две седмици, третия след случая в Суецския канал.
  • 2 От страни

    10 3 Отговор
    Моста е бил авариен и ако беше паднал сам щеше некой да носи отговорност а така прехващат управлението на кораба като изключват тока в момент огато трябва да завие и включват тогава когато завоя вече не може да бъде направен и айдиии - у моста. И никой не носи отговорност. Е ще отговаря капитана индиец ама той си го каза човека - кораба беше в авария а аз не нося отговорност за техничесото състояние на кораба. Та май ще е собственика на кораба.
    Инфраструтурата в САЩ е остаряла и влакове падат и мостове падат. Щото е капитализъм - ако иска ще прави текущ или капитален ремонт.
  • 3 Да направят новия като Керченския мост

    5 0 Отговор
    От видеото се вижда как лесно се разпада моста , това означава че е щял да падне скоро . Инспекциите 2007 и 2019 са на косъм да го затворят . От построяването този мост няма изградени предпазни бумпери срещу кораби , което озадачава при такъв голям трафик целогодишно ? Спред мене капитана и екипажа са в играта естествено срещу много пари да направят тази дяволия с моста . Корабособствениците са невинни , сега ще ги накарат да платят сметката но те ще защитят правотата си в съда .
  • 4 МОСТА ПРИ СЕЛО ЯГОДА

    0 0 Отговор
    на ГЛАВНИЯ ПЪТ КАЗАНЛЪК СТ ЗАГОРА Е ВЕЧЕ 12 ГОДИНА ПРЕГРАДЕН ЗА РЕМОНТ И НИИИИИИЩО НЕ СА БАРА......добре дошли в демокрацията