Last news in Fakti

1 Април, 2024 11:45 1 025 1

Израелската полиция арестува сестрата на лидера на "Хамас" относно разследване за тероризъм

  • израел-
  • израелска полиция-
  • хамас-
  • сестра-
  • разследване-
  • тероризъм

Сабах Абдел Салам Хания, която е на 57 години и има израелско гражданство, е "заподозряна, че е поддържала контакти с агенти на "Хамас"

Израелската полиция арестува сестрата на лидера на "Хамас" относно разследване за тероризъм - 1
Снимка: БГНЕС

Сестрата на лидера на "Хамас" Исмаил Хания е арестувана от израелската полиция. Тя е задържана в Израел, където пребивава, във връзка с разследване за тероризъм, което се провежда от полицията и от службата за вътрешна сигурност Шин Бет, съобщиха АФП и БТА.

Сабах Абдел Салам Хания, която е на 57 години и има израелско гражданство, е "заподозряна, че е поддържала контакти с агенти на "Хамас" и за това, че се отъждествява с радикалната палестинска организация, като същевременно подкрепя и подстрекава към извършване на терористични действия в Израел", каза говорител на полицията за АФП.

При обиск в дома на заподозряната в южния град Тел Шева полицията е открила документи, телефони и "доказателства, че (тя) е свързана с извършването на тежки престъпления срещу сигурността на Държавата Израел", се казва в полицейското комюнике.

Израелската армия води война в ивицата Газа срещу "Хамас", смятан от Израел за терористична организация. Нейният лидер Исмаил Хания живее в Катар.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да я хвърлят

    1 1 Отговор
    на пандизчиите в затворите с най тежък режим!Ухаааа ще вие от кеф.