Last news in Fakti

2 Април, 2024 21:50 896 15

Ще се проведе среща в Белия дом, посветена на Газа, между Байдън и мюсюлмански лидери

  • белият дом-
  • джо байдън-
  • среща-
  • газа-
  • мюсюлмански лидери

Байдън и вицепрезидентката Камала Харис ще разговарят с членове на администрацията на президента, които са мюсюлмани, и с високопоставени сътрудници по националната сигурност

Ще се проведе среща в Белия дом, посветена на Газа, между Байдън и мюсюлмански лидери - 1
Снимка: БГНЕС

Днес президентът на САЩ, Джо Байдън, ще проведе среща и скромна вечеря ифтар в Белия дом с малка група лидери на мюсюлманските общности, съобщи Асошиейтед прес и БТА.

Тази среща се състои в контекста на усилията на президента да намали напрежението във връзка с подкрепата на неговата администрация за войната на Израел срещу "Хамас" в Газа.

Байдън и вицепрезидентката Камала Харис ще разговарят с членове на администрацията на президента, които са мюсюлмани, и с високопоставени сътрудници по националната сигурност, съобщи служител на Белия дом. След това представителите на мюсюлманската общност ще се присъединят към президента за вечерята ифтар, с която всеки ден по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан се слага край на дневните пости.

За момента Белият дом не е съобщил кои лица ще участват в тази проява.

През последните две години Байдън организира в Белия дом големи приеми по случай Рамазан Байрам и Курбан Байрам, но тази година тези планове бяха отложени заради войната в Газа, в която загинаха над 30 000 души, за повечето от които се смята, че са цивилни. Войната започна, след като над 1200 израелци бяха убити при нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наглецо

    17 0 Отговор
    Тия ако имат поне малко достойнство няма да отидат. Мумията праща оръжие и пари на евреите, а щял банкет да прави за мюсюлманите!?

    Коментиран от #4, #10

  • 2 ЗЛО

    12 0 Отговор
    Бай Дън основен спонор на израелския геноцид над палестинците в Газа!
  • 3 очакван ход

    3 1 Отговор
    Ще наложи санкции на Израел. Все пак избиха 40 хил. души.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наглецо":

    Ми, те са съветници по националната сигурност на Бай Дън. Те го съветват да дава оръжие и предполагам от трохите има и за тях.
  • 5 Бай дрън, дрън

    5 1 Отговор
    Този ще им разказва за девиците, защото с единият крак е оттатък и ги е виждал.
  • 6 Апел до Президента на САЩ

    1 2 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.

    Коментиран от #9, #15

  • 7 Говориш глупости

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "очакван ход":

    Народа на САЩ и американскто Правителство стоят зад Израел.

    Коментиран от #11

  • 8 Светът видя кои са убийците

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "очакван ход":

    и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #14

  • 9 Калпазанин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Апел до Президента на САЩ":

    По добре и по разумно е да се заселят при нас евреи, не само да ни водят за носа и да ръководят света на когото му е,,,,,,,,,,,,,,, а
  • 10 Калпазанин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наглецо":

    Тези "мюсюлмански" лидери са досущ като нашите нац предатели
  • 11 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Говориш глупости":

    Стоят ьуо устните медии които им промиват мозъците
  • 12 Международните отношения

    0 0 Отговор
    са важни за всеки световен лидер.Байдън води добра политика,особенно при постепенното претопяване на русите,които са на път да рухнат изведнъж.Даже Путин няма да се усети кога му е дошло.
  • 13 Дурхан

    0 0 Отговор
    Байден се стресна че мюсюлманите може да отидат в другия полюс ..при Путин ...това беше и целта на нападението в Москва ..да има и негативно отношение на руснаците срещу мюсюлманите в Русия
  • 14 Дурхан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Светът видя кои са убийците":

    Това което пишеш е лъжа ..Хамас е създадена от САЩ и Израел ..целта беше да се ликвидира дейците на Фронта за освобождение на Палестина и да се предизвика Израел да окупира Газза
  • 15 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Апел до Президента на САЩ":

    А защо палестинците трябва да напуснат земите си ?? Защо Израел трябва да окупира чужди земи ?! Тогава и Русия може да си анексира Украйна ..