27 Януари, 2014 18:09 1 389 1

Откраднаха кръвта на папа Йоан Павел II

  • папа йоан павел ii-
  • ватикана-
  • италия

Крадци нахлули в църквата Сан Пиетро дела Йенка, където се съхранявала реликвата

Италианската полиция търси открадната реликва, съдържаща кръвта на покойния папа Йоан Павел II, съобщава Би Би Си.

Реликвата е била открадната от малката църква Сан Пиетро дела Йенка, която се намира на изолирано място в централния планински регион Абруцо. Крадците са преодолели железните ограждения през нощта и са нахлули в постройката през нейните прозорци. Те са взели златно разпятие и стъкленица, съдържаща марля, напоена с кръвта на Йоан Павел II. Има само три подобни реликви в света, като се очаква цената им да достигне невероятни измерения след евентуалната канонизация на папата за светец.

Църквата Сан Пиетро дела Йенка приживе била едно от любимите места за почивка на папа Карол Войтила, където той се опитвал да избяга от напрежението във Ватикана. След смъртта му неговият секретар Станислав Дживиш занесъл реликвата в църквата, искайки да я превърне в светилище. През последните години хиляди посетители се стичат в храма, за да се поклонят пред светите мощ. Местните се чувстват дълбоко свързани с Йоан Павел II и в момента десетки полицаи претърсват местността с кучета, надявайки се да върнат реликвата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Стъкленицата ще я върнат, ще я оставят някъде на видно място. Дори и крадците "там" имат някакъв морал, за разлика от нашите политици...
Новини по държави: