Last news in Fakti

5 Април, 2024 06:19 1 377 5

Тръмп предпазливо коментира действията на Израел в Газа

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • израел-
  • газа

Позиция на бившия държавен глава

Тръмп предпазливо коментира действията на Израел в Газа - 1
Снимка: БГНЕС

В четвъртък Доналд Тръмп реагира предпазливо, когато беше попитан в радиоинтервю дали "все още е на 100% с Израел" след изказването му миналия месец, в което предупреди еврейската държава да "довърши" войната си срещу "Хамас" в ивицата Газа, информира "Ню Йорк пост".

"Трябва да се върнете към нормалността и мира. Целият свят се взривява с този идиотски президент, който имаме", каза 77-годишният бивш президент пред консервативния радиоводещ Хю Хюит, уточни БТА.

"Той е идиот. Той е най-глупавият президент, който някога сме имали. Той е най-корумпираният и най-некомпетентният. И е най-лошият президент, който някога сме имали, в пъти повече", добави Тръмп за съперника си на изборите. "Ако съберете 10-те най-лоши президенти в историята, те не са нанесли щетите, които нанесе този човек".

"Все още ли сте 100% с Израел?", попита Хюит. "И какъв е съветът Ви към [израелския министър-председател Бенямин] Нетаняху освен "Приключете с това бързо"?"

"Е, това е целият съвет, който можете да дадете", отговори Тръмп. "Имам предвид, че това е съветът. Трябва да приключите с това и да се върнете към нормалността".

Бившият президент добави, че "не съм сигурен, че ми харесва начинът, по който" Израел провежда офанзивата си и управлява глобалната реакция.

"Трябва да постигнеш победа, а това отнема много време", каза той. "И другото нещо, което мразя, е, че те постоянно пускат записи. Всяка вечер пускат записи на падаща сграда. Не би трябвало да пускат такива записи. Правят го, затова губят пиар войната. Те, Израел абсолютно губи пиар войната."

След като се оттегли от Белия дом, Тръмп се отдръпна от Нетаняху, оплаквайки се, че той "ни е разочаровал", като е признал победата на Байдън на изборите през 2020 г., отбелязва "Ню Йорк пост".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе никой не ви ще

    2 4 Отговор
    "Не вземайте пленници": Медведев призова за награждаване на руски бойци за всеки член на НАТО, убит в Украйна.
  • 2 Пъстрия

    3 2 Отговор
    Оранжев костюм за оранжевия мошеник.
  • 3 Читател

    2 0 Отговор
    Има съдба
  • 4 Разбира се

    3 1 Отговор
    че трябва да е предпазлив. Избори идват. Много евреи са против това което върши Израел, но има силно лоби от от богати евреи безбожници
    Но все пак е казал "това трябва да приключи!!!" А ако беше президент- това дори нямаше да се случи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.