Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Април, 2024 07:04 3 549 90

Институт за изследване на войната: Кремъл притиска НАТО, за да предотврати намеса в Украйна

  • украйна-
  • институт за изследване на войната-
  • кремъл-
  • нато

Песков обвини НАТО, че се придвижва към границите на Русия, вероятно визирайки неотдавнашното присъединяване на Финландия и Швеция към алианса

Институт за изследване на войната: Кремъл притиска НАТО, за да предотврати намеса в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че НАТО и Русия са в "пряка конфронтация", вероятно като част от продължаващите усилия на Кремъл да засили съществуващите информационни операции, целящи да принудят Запада да се въздържа.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

На 4 април Песков заяви, че отношенията между Русия и НАТО "са се плъзнали до нивото на пряка конфронтация" и че НАТО "вече е въвлечена в конфликта около Украйна".

Песков обвини НАТО, че се придвижва към границите на Русия, вероятно визирайки неотдавнашното присъединяване на Финландия и Швеция към алианса, и заяви, че НАТО разширява военната си инфраструктура по-близо до Русия. Руските официални лица отдавна се опитват да представят НАТО и Запада като екзистенциална заплаха за Русия като част от оправданията на Кремъл за войната му в Украйна.

На 18 март руският президент Владимир Путин заяви, че пълномащабна война между НАТО и Русия е нежелателна, но възможна.

Повтарящите се твърдения на Песков, че НАТО и Русия вече са в "пряка конфронтация", представляват засилване на този продължаващ наратив, но вероятно все още са част от рефлексивната контролна кампания на Русия, която използва заплашителен език, за да забави и повлияе на важни решения относно западната подкрепа за Украйна.

Началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов призова членовете на Общността на независимите държави (ОНД) да засилят сътрудничеството си срещу предполагаемите западни заплахи като част от усилията за противопоставяне на Запада.

На 4 април по време на среща на началниците на генералните щабове на страните от ОНД Герасимов заяви, че в момента страните от ОНД са изправени пред "все по-реални и разнообразни предизвикателства, което изисква [от тях] да разполагат с добре оборудвани и обучени въоръжени сили", тъй като Западът последователно разрушава "фундаменталните основи на стратегическата стабилност и институциите за международна сигурност".

Герасимов също така повтори фалшивите руски обвинения, че Западът спонсорира международния тероризъм.

Кремъл използва тази цялостна информационна операция за ескалация на отношенията с НАТО, за да се насочи конкретно към Франция, след като френският президент Еманюел Макрон наскоро призова Запада да разшири нивото и видовете помощ за сигурност, които изпраща на Украйна.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и френският министър на отбраната Себастиан Лекорню проведоха телефонен разговор на 4 април, като се съобщава, че това е първият им контакт от октомври 2022 г. насам.

Шойгу заплаши, че евентуалното разполагане на френски войски в Украйна ще "създаде проблеми за самата Франция" в отговор на изявлението на френския президент Еманюел Макрон от 16 март, че "може би в някакъв момент" ще се наложи френски войски да действат в Украйна.

Разговорът на Шойгу с Лекорню вероятно е опит за пряко влияние върху неотдавнашните френски призиви към Европа и Запада да предоставят повече военна помощ и друга подкрепа на Украйна. Шойгу вероятно се е опитал да открои Франция, тъй като Макрон инициира продължаващия разговор за премахване на самоналожените от Запада ограничения върху подкрепата му за Украйна.

Шойгу вероятно се опитва също така да възпре бъдещи опити на която и да е западна държава да увеличи военната помощ за Украйна и да засили подкрепата за Украйна, като принуди западните лидери да се самоограничат от страх от руски ответни мерки.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров също насърчаваше информационни операции, с които се демонстрираше интерес към преговори, а вероятните координирани информационни усилия на Лавров и Шойгу могат да са сигнал за нов кръг от засилена руска реторика относно преговорите.

Лавров използва среща на десетки чуждестранни посланици от незападни държави, за да осъди "мирната формула" на Украйна, като същевременно заяви, че Русия е готова да преговаря при изгодни за Кремъл условия.

На 4 април Лавров говори на "кръгла маса" на повече от 70 чуждестранни посланици в Дипломатическата академия на руското Министерство на външните работи (МВнР) и повтори няколко шаблонни разказа, в които се твърди, че Украйна е отговорна за започването на войната през 2014 г., и за предполагаемото участие на Украйна в неотдавнашното терористично нападение в Москва.

Лавров използва посланическата среща и за да разкритикува "мирната формула" на украинския президент Володимир Зеленски и да призове присъстващите държави да не я подкрепят.

След срещата Лавров заяви пред журналисти, че според Русия "не е необходимо да се говори със Зеленски", а вместо това Русия трябва да преговаря със Запада.

Руският президент Владимир Путин продължава да се опитва да балансира между противоположните усилия на Кремъл да създаде социални очаквания за продължителни военни усилия на Русия и да успокои опасенията на руското общество относно икономическите последици от войната и трудовата миграция.

По време на речта си на 12-ия конгрес на Федерацията на независимите профсъюзи на Русия в Москва на 4 април Путин заяви, че през следващите години Русия ще изпитва голямо търсене на човешки капитал и ще се сблъска с недостиг на работна ръка.

Путин заяви, че бъдещият недостиг на работна ръка в Русия е "абсолютно сигурен" и че за Русия е "критично важно" да повиши производителността на труда и да модернизира и автоматизира различни икономически сектори, като например промишленото производство, услугите и аграрно-промишлената сфера.

ISW вече оцени, че политиките срещу имигрантите могат да влошат недостига на работна ръка в Русия и да влошат усилията на Русия за криптомобилизация и че е малко вероятно руските власти да се поддадат напълно на ултранационалистическите ксенофобски искания за драстично намаляване, ако не и премахване, на имиграцията в Русия за сметка на военните усилия и икономическите нужди на страната.

Путин също така заяви, че Русия не е прехвърлила икономиката си на военна основа и че вместо това руската икономика е "доста балансирана" и изпълнява всички социални мерки.

Путин все пак отбеляза, че руското правителство съсредоточава усилията си и административните и финансовите си ресурси върху развитието на руската отбранителна промишленост. Внушенията на Путин, че руската икономика или е, или не е на военна основа в зависимост от избирателната група, към която се обръща, са фалшива двоица, тъй като през последните няколко години Русия постепенно, но ефективно мобилизира отбранителната си индустрия в подкрепа на инвазията си в Украйна.

Понастоящем Русия отделя приблизително една трета или повече от годишния си федерален бюджет за разходи за отбрана, а полският президент Анджей Дуда предупреди на 20 март, позовавайки се на неуточнени германски проучвания, че Путин засилва усилията си да преориентира Русия към военна икономика с намерението да може да нападне НАТО още през 2026 или 2027 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ватенка

    41 49 Отговор
    Голям страх от туй НАТО,бре.

    Коментиран от #4, #7, #8, #22, #47, #63

  • 2 Фен

    68 42 Отговор
    Ами НАТО, освен че я предизвика, с квото можа, се присъедини към войната. И се провали с гръм и трясък. И сега се чуди, как да избяга от там. Нещо, подобно на Афганистан.

    Коментиран от #3

  • 3 ВЪЙ

    11 20 Отговор

    До коментар #2 от "Фен":

    НАТО вземе те послуша
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НАТО знае ли

    15 25 Отговор
    че е притискано?

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ксаниба

    62 9 Отговор
    много страноо... до преди 2 години крищяхте, че Русия един колос с глинени крака...че без ядрено оръжие не можела нито икономически една, слаба и изостанала и икономически, както нито във война е способна да устои на запада и натю... а ето че сега, тази бедна , изостанала и слаба Русия не само разгроми на 3 пъти мотивирана и фашизирана оркаина, а и притиска натю.. ахмакаткакасоросня!!??Ахаххаха Как го събирате всичко това в кутийкие и методичките си??!

    Коментиран от #16

  • 13 По противоречия и нелогични изводи

    48 8 Отговор
    в т. нар. си "анализи" този Институт може да се мери само с британското разузнаване, дето обвиняваше ниските храсти, клони и растителност за неуспеха на контранастъплението. Не може да не се запита човек дали те са дебили, или смятат аудиторията си за дебилна. Логично е да се предположи второто, но напоследък не може да си сигурен.
  • 14 ти си Еган

    1 9 Отговор
    да не са те оиплашили в тъвниутуу
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Преди войната си мислехме, че

    11 39 Отговор

    До коментар #12 от "Ксаниба":

    Русия е сила.

    Коментиран от #18, #28, #30

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 7 Отговор

    До коментар #9 от "НАТО знае ли":

    Ами ЗНАЕ❗ Нали затова търси още и още страни , все около рУсия и иска 100%😉 от бюджета на страните за въоръжение 🥸

    Коментиран от #23, #77

  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    30 8 Отговор

    До коментар #16 от "Преди войната си мислехме, че":

    Сега го разбрахте на собствен гръб ‼️‼️‼️
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Факти

    13 45 Отговор
    НАТО не се придвижва. НАТО нито анексира насила, нито изпраща покани за членство. Държавите сами се придвижват към НАТО и вървят дълъг път, преди да покрият критериите за членство. Държавите сами се натискат да влизат в НАТО, защото се страхуват от Русия, която ги тероризира. Ако Русия се държеше като нормална цивилизована държава, те нямаше да искат защита от запад. НАТО не се придвижва. Русия сама дърпа НАТО към себе си.

    Коментиран от #37, #68

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ти си Еган

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ватенка":

    да не са те оиплашили в тъвниутуу
  • 23 ..,..

    5 18 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    100%...иdиод ,ли си?

    Коментиран от #34

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 промити

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тити":

    надърмяха ли те моуу
  • 26 Така е

    11 31 Отговор
    България като част от НАТО трябва да направи всичко възможно за ликвидирането на терористична Русия.

    Коментиран от #39

  • 27 В.В.П.

    26 9 Отговор
    РОССИЯ е натиснала НАТО в ъгъла ..Ще има масиво изнасилство.Ахсхаха.
  • 28 Арестович

    21 5 Отговор

    До коментар #16 от "Преди войната си мислехме, че":

    а сега немой да мислим
  • 29 А бе последно

    36 5 Отговор
    НАТО е отбранителен или нападателен съюз???щото ако е отбранителен за което е създаден и за което твърдят евроатлантиците за каква намеса говорим когато Украйна не е членка?!?ако НАТО се намеси превантивно без да е нападнат то и Русия е имала право да започне войната превантивно без да е нападната

    Коментиран от #46

  • 30 Ксаниба

    19 3 Отговор

    До коментар #16 от "Преди войната си мислехме, че":

    а сега ем ни сърби, ем ни боли...
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 4 Отговор

    До коментар #19 от "Драги,":

    Така е ! Нета помни, ама не и ти ‼️
    " Киев може да падне до 2-3 дни, ако Русия атакува
    Сметките са на "Вашингтон пост" и украински медии
    06 Февр. 2022г"

    🇺🇲🇺🇲ПИШЕТЕ СИ ДОМАШНИТЕ БЕ 🇺🇲🇺🇲
  • 32 В.В.П.

    27 5 Отговор
    НАТО е немощен старец на 75 год..
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "..,..":

    АйДи-ОТИТИ коментиратЕ коментиращите ‼️‼️‼️
  • 35 Факт!

    5 27 Отговор

    До коментар #21 от "Тити":

    След като разбраха,че,се,провалиха в Украйна,вадят опорката,че воюват с НАТО и колективният запад,за да оправдаят пред крепостните некадърността си.
  • 36 Абе в това НАТО

    36 2 Отговор
    що се правят на умрели лисици? Защо продължава да съществува след като антагонистът на този "отбранителен" блок престана да съществува преди повече от 30 години? От какво ни "отбраняват", като до сега няма НИТО ЕДИН опит за военна интервенция в Европа? Обаче обратното на "отбраната" се е случвало доста често с прякото участие на "бранителите" от НАТО... Не е нужно да изреждам в какви конфликти, а те не са един или два, са взели участие "миролюбците" от този военен блок, но там от където са минали след тях е останала само мизерия, разруха и хаос... А за стотиците хиляди, а може би и милиони, не говорим... И всичко това под "грижовната сянка" на САЩ и "великите лозунги" за "свобода и демокрация"...

    Коментиран от #43

  • 37 Абе

    19 2 Отговор

    До коментар #20 от "Факти":

    И ти вярваш на това. Ти сигурно вярваш и във американската демокрация. Да колко болни хора има по тоя свят

    Коментиран от #83

  • 38 Един

    6 23 Отговор
    Кремъл притиска НАТО звучи като мишка притиска котка.

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 НАТО

    26 3 Отговор
    НАТО не е намесено в Украйна. Намесени са само много натовско оръжие, офицери и войници, сателитно и всякакво разузнаване, комуникации, пари и др. Дребна помощ за приятели.

    Коментиран от #45

  • 42 Хахаха

    21 5 Отговор

    До коментар #38 от "Един":

    Само че мишка по руски наричат мечката. Хахаха

    Коментиран от #48, #82

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Абе

    26 3 Отговор

    До коментар #41 от "НАТО":

    А какво търсеше натовския генерал Адам Марчак в Часов Яр, където се превърна във груз 200.

    Коментиран от #51

  • 46 Петър

    3 26 Отговор

    До коментар #29 от "А бе последно":

    Русия влезе в Украйна без покана и започна да я разрушава, а НАТО няма право да влезе с покана и да я спаси? Ако НАТО влезе в Украйна с покана, това не е нападение срещу Русия. Украйна е независима държава, която сама решава кой да покани у дома и кой не. Русия призна независимостта и границите на Украйна, като в замяна й взе ядрените оръжия. Прочети Будапещенския меморандум.

    Коментиран от #54, #55

  • 47 Eврoатлантик

    14 21 Отговор

    До коментар #1 от "Ватенка":

    Унижението от поражението от Украйна ще е много по-голямо и затова от кремълския режим се лансира наратива, че мужиците воюват срещу НАТО... 😂😂😂

    Коментиран от #52

  • 48 Един

    9 3 Отговор

    До коментар #42 от "Хахаха":

    Само че тук се пише на български.

    Коментиран от #70, #74

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ти па.

    4 19 Отговор

    До коментар #44 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Що верваш на американски генерали.Аз вЕрвам на руските пропагандисти.Още чакаме да видим за колко дни ще асвабадят Киев. 3а три или четири дни.Даже преди 2 години орките бяха с танковете с парадните униформи пред Киев...Ана Нещо се отазаха.

    Коментиран от #57, #69

  • 51 нннн

    16 2 Отговор

    До коментар #45 от "Абе":

    Турист ще да в бил натовският генерал.
  • 52 Това е безспорен

    2 8 Отговор

    До коментар #47 от "Eврoатлантик":

    Факт.
  • 53 Хайде

    15 4 Отговор
    сега някой от коментиращите да отговори защо НАТО започна да се разраства точно,когато след перестройката на Горбачов,а по-късно при Елцин,Русия не беше заплаха.

    Коментиран от #56

  • 54 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 2 Отговор

    До коментар #46 от "Петър":

    А ти как го чете, по диагонал ли ❓
    Защото не Русия взе на Украйна Я.О. , а Русия бе помолена от САЩ,
    ДА ИЗТЕГЛИ ЯДРЕНИТЕ СИ ОРЪЖИЯ
    от Украйна ‼️‼️‼️
    Украйна НИКОГА не е имала свои Я.О.‼️‼️‼️
    Германия и Турция имат на своя географска територия Я.О. но те не са техни и нямат контрол над тях ‼️‼️‼️
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Много просто

    4 13 Отговор

    До коментар #53 от "Хайде":

    Всички искат в НАТО.Май цяла Европа с население половин милиард вече е в НАТО.

    Коментиран от #60, #62, #65, #72

  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 2 Отговор

    До коментар #50 от "Ти па.":

    Охо започваш да проглеждаш❗
    Остава да започнеш да разбираш видяното ❗
    Така е, на jankite не бива да се вярва, дори когато ти казват Добро утро❗
    Ама не бива и да слагате техни думи за уж руски ❗
    И да , рашките БЯХА пред Киев! А защо спряха ли🤔 Ами защото бяха помолени да спрат и окрите ще започнат преговори❗
    Ако помниш, преговорите даже започнаха ❗
  • 58 Урюрвкос

    13 0 Отговор
    същите приказки бяха и 2019...2022 как Путин извивал ръцете на НАТО пише писма до всички страни в ЕС за диалог по въпросите на обща сигурност....и резултата го виждаме.
  • 59 Сибирският бръснар

    18 3 Отговор
    Путин предупреди кукуригите в НАТО, декоративното петле макарона, поляците и другите издрогирали се агресори, че ги чакат трагични събития, щом са си наумили да изпращат военни в Украйна. Тия негодяи не са си извадили поука, че Путин не потретва, нито пък блафира. А това е второто му предупреждение. Третото ще се състои в масово изпаряване на всякакви натовски пълчища прекрачили западната граница на бившия СССР. За Западна Украйна може да не му е много жал, ще я изпари и ще я подари на граничните НАТОвски страни да дезактивират от радиация тези земи.
    Освен това питам жирофовратата антибългарка, вече бивш министър, защо не защитава българските интереси и българщината в НАТОвската говорилня, а чуждите и вражески интереси?! Тая небългарска сужителка защо дава съгласие да пръска наши пари в бездънната каца на фашисткия режим в Киев, който онзи ден бомбардира нашите събратя волжски българи в т.н. Татарстан?! Къде си ма, образованата и милееща за българите?! Ти изобщо знаеш ли за съществуването на тоя народ там, който е в пъти по-многоброен от нашия тук на Балканите?

    Коментиран от #61

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор

    До коментар #56 от "Много просто":

    Знаеш ли какво е Географски атлас ❗
    Що не го отвориш , да видиш откъде докъде е Европа ❗
    Ама пък малко си прав 1/3 от Европа поиска в НАТО, а те останаха изненадани, защото тази 1/3 е .... в Русия ‼️
  • 61 Фризьор.

    0 14 Отговор

    До коментар #59 от "Сибирският бръснар":

    В Татарстан е имало българи ....преди 100 години.Сега има некви монголоиди мелези.
    Слаб 2.

    Коментиран от #64, #67, #89

  • 62 Тя и Украина

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "Много просто":

    заяви такова желание още през 2008 г.,но не беше приета .Чудя се защо ли?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 артишок

    8 0 Отговор

    До коментар #61 от "Фризьор.":

    Някой ти е фризирал мозъка, я се запитай от къде идват прабългарите ве...за какъв се мислиш за славянин ли?
  • 65 Запознат

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "Много просто":

    "Всички искат в НАТО"

    Така е, а тези които не искат в НАТО им спретват един кървав Майдан и след това почват да искат да са в НАТО, другите като нас изобщо не ги питат а само плащат на едни "политици" да ги вкарат в НАТО, някои пък които много се дърпат като Беларус му налагат санкции да им уври главата и да им се прииска да са в НАТО.

    Абе голямо натискане за това НАТО пада - обаче Русия не искат да е в НАТО нито пък Китай защото не става една натовска държава да нападне друга нали.
  • 66 Коментар

    11 2 Отговор
    Пред прага на световна война сме,защото няма диалог и се държат като умопомрачени.Още преди 2 г. 80% от българсккя народ ви говорехме,че огън с бензин не се гаси.Управляващите не вярваха.Наляха милиарди и ето го резултата.
    Може от ковид и/или ваксините да са получили тромб в мозъка и затова да са в мозъчна мъгла.Водят ни бавно и сигурно към световна война.Трябва всички откачени политици да ги пращаме на някой остров да си играйкат с оловни войничета,а не с живи хора.Никой не им иска скапаните войни!Да сядат да преговарят!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 асд

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Факти":

    Ти Драгалевския сиганин , Бойко и Киро ли ги определяш за държавата .....такива са и другите , които заробват държавите си с влизане в алианса . Вековно заробените от запада държави в Африка , масово свалят прозападните си правителства и вместо да треперят от Русия, на митингите развяват руски знамена , ама ти много добре го знаеш това ,но на вас всяка дума ви е л@жа , от нея се храните .
  • 69 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 3 Отговор

    До коментар #50 от "Ти па.":

    Тук вече премахват думи на генерали от големия брат:

    " Марк Мили (генерал от въоръжените сили на САЩ) каза на законодателите на брифинги при закрити врати на 2 и 3 февруари, че пълномащабна руска инвазия в Украйна може да доведе до падането на Киев в рамките на 72 часа и смъртта на 15 000 украински войници и 4 000 руски“ – съобщи Fox News."

    Коментиран от #73

  • 70 Мишел

    8 4 Отговор

    До коментар #48 от "Един":

    Тук се пише на български, но фактът е, че в Украйна мечката размазва котките.

    Коментиран от #87

  • 71 Верятно Притиснат

    13 2 Отговор
    Дреме и на Русия за Финландия и Швеция. Те да си берат сами гаялето, където ги нахендриха марионетките на САЩ, въпреки че народите им не искаха, според проучванията! До тък бе със "Шведския модел" - жалко!
    Швеция няма граница с Русия, а и безинтересната финландска граниница, не тревожи Русия- ама хич.

    А Базирания Мозък дето толкова го харесвате, не зле да прочетат изказването Лавров- "Ами нека заповядат!"
    Били "притискали вероятно"?:):)
  • 72 Мишел

    9 3 Отговор

    До коментар #56 от "Много просто":

    Ти си европеец и си в НатО. Да са те питали дали искаш да си в НатО.
  • 73 САЩисан вие на поляна

    8 1 Отговор

    До коментар #69 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да това са думите, които козяшките вувузели обърнаха на - Киев за три дни и ги преписаха на руснаците. Жалка история.
  • 74 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Един":

    Че аз съм го написал по български а не по патагонски, или ти и български не разбираш.

    Коментиран от #85

  • 75 Eдин

    6 2 Отговор
    Е, гениални са! Как след 2 години разбраха какво им говорят Путин, Лавров, Песков и Захарова ... !!!
  • 76 Хахахаха

    2 4 Отговор
    Песко като НАТО е въвлечена в конфликта, защо не пускате натовски войници в Украйна? Нали уж срещу тях воювате?

    Коментиран от #80

  • 77 Хахахаха

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кое НАТО търси, още и още страни бе копейка? НАТО не е държава или нещо си, то няма как да търси. НАТО е съюз. И не съм чул някой с война да влиза в този съюз.

    Коментиран от #81

  • 78 ОТЛИЧНИК

    0 6 Отговор
    Глупости. Първо телефонният разговор между Льокорню и Шойгу се проведе на 03.04., ане на 04.04. И второ Льокорню е говорил за терористичния акт , който беше в Москва и ,че ще Франция ще подкрепя Украйна.
    И защо путин може да казва,че " война срещу НАТО е нежелателна, но възможна " , а Макрон да не може да каже, че " не изключва френски войски в Украйна ".
    Престанете с тази кремълска пропаганда.
    Вие европейци ли сте или донски казаци ?

    Коментиран от #86

  • 79 Но пък

    4 0 Отговор
    Американосите казаха категорично, че няма да пращат войски в Украйна. Обаче насърчиха евро колектива. Може би нова европейска война се задава. На континента само. В ЕС има желание за такава война и това вече става ясно от изказванията на отделни ЕС лидери. Пък и европейците едва ли ще пропуснат този шанс - руснаци се бият срещу руснаци.
  • 80 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "Хахахаха":

    ахахахах, те воюват срещу тях за да ги изгонят, а не да ги приемат там‼️
    Помниш ли Викиту, дето си призна, че в оркаяна имат тридесетина биолаборатории изследванията от които не бива да попадат в рашките🤔
  • 81 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #77 от "Хахахаха":

    Как "кое НАТО" бе 🤔 Онова дето уж е отбранително пък все на чужда територия се отбранява‼️ Кой ти е споменавал, че ОТАНчо е държава ❓
    МОК държава ли та включва и изключва когото му заповядат🤔❗
    ОТАНчо не е съюз, съюз е между РАВНОПРАВНИ❗ОТАНчо е хор - един САЩински диригент и тридесетина хористи които припяват
    "дА дА дА....нЕ нЕ нЕ..."❗ Не си чул или не искаш да чуваш ❓Косово как се отдели и как там изникна САЩинска база , с мир и усмивки ли 🥸🥸🥸🥸
    Верно са свършили кадърните
    🇺🇲🇺🇲ОТ посолствоТО 🇺🇲🇺🇲
  • 82 Инна

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хахаха":

    Правилно на руски
    мИшка,
    малка мишка
    мЫшка
  • 83 Инна

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Абе":

    Предполага се, че демокрацията е най - голямото завоевание на човечеството, въпреки че аз, като се родих, не разбирах от кого точно трябва да бъде завладяна и най - важното-защо. Много пъти съм се опитвала да разбера нейната прелест, за която винаги говорят либералите, но ако обективно, то сегашната демокрация е такъв строй, при който голям брой не особено умни хора се опитват бързо да решат въпрос, в който дори гениите се съмняват.
    И какво е учудващо, че такава демокрация трябва да се защитава? Глупаците като цяло трябва да бъдат защитени от умни, защото могат да бъдат обидени.

    Бих искал да погледна отблизо някоя процъфтяваща демократична държава. За да бъде чисто и красиво там, хората имаха възможност да печелят пари и да правят това, за което лежи душата, децата четяха книги, а цветята растяха отстрани на пътя..

    Платон има работа"за държавата" (той е на около 2200 години,не помня точно).Така че там, под формата на диалог, всичко е подредено по рафтовете. И демокрацията там е посочена като една от най-лошите форми на управление,само тиранията е по-лоша от нея(между другото,дъщерята на демокрацията).
    Между другото, в Демократична Атина не бяха допуснати до решенията на кого? Точно така, чужденци, роби (дори освободени) и ба... жена. Защото нефиг.
    И между другото, имуществената квалификация за гласувалите беше - О-о-о ! А за желаещите да бъдат избрани още по-високо .
    Е, направо равенство. И какво се вкопчи в тази остаряла дума... Време е да на

    Коментиран от #84

  • 84 Инна

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Инна":

    И между другото, имуществената квалификация за гласувалите беше - О-о-о ! А за желаещите да бъдат избрани още по-високо .
    Е, направо равенство. И какво се вкопчи в тази остаряла дума... Време е да намерим нещо ново за настоящия труден живот.
    Партията" Слуга на народа " в страната, обичана от всички демократи, заяви, че съвременна Украйна се нуждае от диктатура.
  • 85 Един

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Хахаха":

    Да де, значи мишка си е мишка, а не мечка.
  • 86 Инна

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "ОТЛИЧНИК":

    "Вие европейци ли сте или Донски казаци?"
    Путин намери страхотен термин за вас- ТабАки. .
    Прочетете Киплинг, господа "европейци".
  • 87 Един

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Мишел":

    Така ги размазва, че масово остатъците от избитите военни части отказват да ходят в атака. Примерно в някаква рота лугандонци останали 15 човека и отказали да ходят в атака.
  • 88 балкански

    2 0 Отговор
    кремъл натиска нато направо кучешката, и така ги натиска, и така ще ги работи дори! ЗАСЛУЖЕНО! но още по-любопитно ми е, тъй като ние също сме в нато, нашите в каква поза ще застанат!
  • 89 Хехе

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Фризьор.":

    Типично за фризьорче, освен че е неуко, то е дежнъдрче и простовато клюкарче.
  • 90 Сър Пичук

    1 3 Отговор
    Рашистите се пълна скръб и във всяко едно отношение отстъпват на НАТО. Вече повече от 2 години не могат да се справят с Украйна, а когато към нея се прибави НАТО е ясно какво ще стане. Единственото, което имат е ядреното оръжие, но използването му не е толкова просто, защото момента, в който натиснат ядреното копче с тях е свършено. И от управляващата клика го знаят. Животецът им е много мил, имат много да губят, всички откраднати милиарди, имоти и вложения по света отиват по дяволите, а златото и диамантите им ще бъдат пепел. Цялото богато, бляскаво и безгрижно бъдеще на наследниците им ще се срути в един миг. На тях не им пука за обикновения руски човек, но за собствената им жалка кожица много треперят.
    Жалка история!
Новини по държави: