Last news in Fakti

5 Април, 2024 08:57 1 253 2

Броят на загиналите след земетресението в Тайван расте

  • тайван-
  • земетресение-
  • загинали

Около 50 вторични труса разтърсиха района през нощта

Броят на загиналите след земетресението в Тайван расте - 1
Снимкa: БГНЕС

Броят на жертвите след земетресението в Тайван нарасна с още 12 души, съобщават Ройтерс и News.bg.

Спасителите са изправени пред заплахата от нови свлачища при издирването на 18 души, които все още са в неизвестност. Част от блокираните хора бяха изведени на безопасно място.

Спасителните екипи откриха още две тела, след като земетресението с магнитуд 7,2 удари слабонаселения, предимно селски окръг Хуалиен в източната част на страната.

Около 50 вторични труса разтърсиха района през нощта, като някои от тях бяха усетени чак до Тайпе. Спасителите съобщиха, че около 400 души, блокирани в луксозен хотел в националния парк "Тароко", са в безопасност, а хеликоптери транспортират ранените и доставят провизии.

"Дъждът увеличава рисковете от падане на скали и свлачища, които в момента са най-големите предизвикателства", обясни Су Ю-минг, ръководител на спасителен екип.

"Тези фактори са непредвидими, което означава, че не можем да установим броя на дните, необходими за операциите по търсене и спасяване", поясни той.

Пожарната служба на Тайван съобщи, че две тела са открити в планините. Броят на изчезналите е 18 души, като трима от тях са чужденци с австралийско и канадско гражданство.

Тайван се намира на границата между две тектонични плочи и е податлив на земетресения. Над 100 души загинаха при земетресение през 2016 г. на юг, а трус с магнитуд 7,3 уби повече от 2000 души през 1999 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 1 Отговор
    Буда не обича китайски предатели от о. Тайван
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    Защо трябва да има конфликт ,като природата си свърши работата и се видя кой прав кой крив?