Last news in Fakti

8 Април, 2024 07:22 1 150 14

Камерън: Британската подкрепа за Израел не е безусловна

  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • израел-
  • подкрепа-
  • безусловна

Камерън предупреждава за риска от масов глад, освен ако Израел не позволи повече помощ

Камерън: Британската подкрепа за Израел не е безусловна - 1
Снимкa: БГНЕС

Подкрепата на Великобритания за Израел зависи от спазването на международното хуманитарно право, заяви външният министър Дейвид Камерън в статия за The Sunday Times, цитирана от News.bg.

Тя бе публикувана дни, след като израелски въздушен удар уби седем хуманитарни работници, сред които и трима британци.

"Нашата подкрепа не е безусловна, предупреждава Камерън. Очакваме такава горда и успешна демокрация да спазва международното хуманитарно право, дори когато е предизвикана."

Британското правителство остана верен съюзник на Израел и след нападението на "Хамас" срещу Южен Израел на 7 октомври, което предизвика войната на Израел за елиминиране на войнстващата ислямистка групировка.

Но Камерън втвърди езика си през последните месеци заради тежката хуманитарна ситуация в палестинския анклав.

Камерън предупреждава за риска от масов глад, освен ако Израел не позволи повече помощ. Вчера Великобритания заяви, че ще достави военноморски кораб за транспортиране на помощ като част от международни усилия.

Припомняме, че по-рано, в изявление по шестте месеца от военния конфликт, британският премиер Риши Сунак повтори призива си към палестинската групировка да освободи израелските заложници и за незабавна пауза в боевете.

"Продължаваме да отстояваме правото на Израел да победи заплахата от терористите на Хамас, но цялото Обединено кралство е шокирано от кръвопролитието и ужасено от убийството на смели британски герои, които носеха храна на нуждаещите се", каза той.

Най-кървавата война в Газа започна на 7 октомври с безпрецедентна атака от Газа от Хамас, която доведе до смъртта на 1170 души в Южен Израел, предимно цивилни, показват израелски данни. Палестинските бойци също взеха около 250 израелски и чуждестранни заложници, около 130 от които остават в Газа, включително над 30, за които израелската армия твърди, че са мъртви.

Повече от 33 000 палестинци са загинали, а 75 750 души са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    12 0 Отговор
    Безплатен обяд няма, и на никой не му пука за палестинците.
  • 2 БАЛА НА ВАМПИРИТЕ СВЪРШВА

    15 0 Отговор
    На снимката един ВАМПИР
  • 3 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    9 2 Отговор
    ТОЯ ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е НА КА ЗЪН
  • 4 Гошо

    2 7 Отговор
    Погрижете се Хамас да не краде помощта.
  • 5 Артилерист

    15 2 Отговор
    Ама този Камерън нас за луди ли ни има? Той да не би да иска да ни каже, че с избиването на 34 000 човека досега в Газа, от които половината деца, е било защото Израел е спазвал условията на англичаните и международното хуманитарно право? Между другото, Камерън сигурно се натиска за нов премиерски мандат, защото откакто е външен министър се държи като по-ястреб и от Маргарет Тачър.
    В същото време, английските правоприлагащи органи си правят оглушки за фашисткия подход на новопристигнали украинци спрямо отдавна заселени в Англия руснаци. Украинците, получили солидни социални помощи, движейки се на бандеровски тумби, преследвали, тормозели и заплашвали работещите вече там руснаци. Включително и със заплахи към работодателите им, което ги принуждавало да ги уволняват. Това е в най-старата "демокрация", нали? По този повод в Русия очакват много руснаци да се завърнат в Родината.

    Коментиран от #12, #13

  • 6 ЗОРО

    11 1 Отговор
    Какво грандиозно лицемерие, Исрел бил демокрация, при това горда и успешна!!! Откога на фашизма, расизма, апартейда и геноцида казваме демокрация, само мозък като камертон може да ни обясни!!!
  • 7 Механик

    8 1 Отговор
    Мъгливите острови са под еврейско иго още от времето на кръстоносните походи. Даже кралете им а евреи. За банкерите няма да говорим.
  • 8 Джамбaза

    5 0 Отговор
    Повече от 33 000 палестинци са загинали...
    А в Украйна, за повече от две години "пълномащабна" война, са загинали 31001 украинци.
  • 9 И какво

    4 0 Отговор
    Е условието й. Да унищожи Иран ли. Англичаните няма, няма, па извадят някой пропит с нафталин стар трик от кутията с фокуси. Кандидат-чърчил явно възнамерява да покаже "на какво е способен".
  • 10 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Има си хас, англичани да мислят нещо и.....да нямат нещо "из отзад" !! Те управляват по-вече от половината свят / по израза на А.Ляпчев/ "со кротце, со благо и со малце кютек "........ Колко малко е бил "кютекът" знаят , че и помнят, не само индийците – всички азиатци !!
    По " човеколюбие " англичани и израелци си съперничат. В последните години като че ли израелците държат първенството – както към чужди , така и към свои. Впрочем евреите, като благословен от Господ народ, след като сами са се проклели кръвта Христова да бъде върху тях и техните деца, пръскайки се по света, за да оцеляват, са в крайна сметка една международна мафия, която с ум, работоспособност,, знания и коварство се внедрява във всяко едно общество, независимо от идеи, идеали и прочие философии. ........ Те трябва да оцеляват !!
    Най-голяма заслуга за създаването на държавата Израел има Й.Сталин, като се е надявал да оттърве СССР от тях. Уви ! Създава се една супер военизирана държава в размирен район и СССР не се освобождава от евреите !!
  • 11 Вижте само

    2 0 Отговор
    на снимката, какъв злобар е този! Ето, такива са евро-атланто-мошенниците!
  • 12 И в Германия

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    една рускиня има бизнес в Берлин. Тези нахални търтеи, осраинци идавли да я тормозят, да си закрие бизнеса, понеже фирмата имала руско име... НО, урсулята вече говори да вземе осрайната в ЕС?
    Тези ако "влязат" то целият им съюз ще стане бандоровски фашизъм. Не, че сега не е...

    Коментиран от #14

  • 13 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Артилерист":

    Що лъжеш бе Пръдльо?
  • 14 Мунчо

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "И в Германия":

    А ти чемодан, вокзал и Мухонасранск.
Новини по държави: