Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Април, 2024 18:55 2 004 21

Първият дипломат на Лондон: Съединените щати излагат на риск сигурността на Запада

  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • великобритания-
  • дейвид камерън-
  • оръжие-
  • нато

Британският външен министър Дейвид Камерън наскоро призова всички съюзници от НАТО да увеличат средствата си за отбрана до 2% от БВП, за да се подготвят за възможността Доналд Тръмп да се върне в Белия дом

Първият дипломат на Лондон: Съединените щати излагат на риск сигурността на Запада - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ излагат на риск сигурността на Запада, като спират помощта за Украйна, се очаква да заяви британският министър на външните работи Дейвид Камерън при предстоящото си посещение във Вашингтон, предадоха Пи Ей мидия и ДПА, цитирани от БТА.

На среща с председателя на Камарата на представителите в американския Конгрес Майк Джонсън Камерън ще призове колегите си да престанат да блокират пакета от помощи на стойност 95 милиарда долара.

Още новини от Украйна

Според британския в. "Телеграф" Камерън ще заяви също, че Обединеното кралство и ЕС ще продължат да отделят средства за Украйна и следващата година и призовава САЩ да направят същото.

Великобритания обеща 2,5 млрд. британски лири помощ за Киев в отблъскването на руската инвазия, а ЕС ще предостави 50 млрд. евро, припомнят агенциите.

В статия в "Телеграф" Камерън и френският му колега Стефан Сежурне отправиха призив към останалите съюзници на Украйна да продължат финансирането си.

Статията е публикувана по случай 120 години от подписването на Сърдечното съглашение - поредица споразумения между Франция и Великобритания, които проправят пътя за подобряване на отношенията между двете страни.

"И двамата сме съвсем ясни - Украйна трябва да спечели тази война. Ако Украйна загуби, всички губим. Цената на неуспеха в подкрепата за Украйна сега ще бъде много по-висока от цената за отблъскването на Путин", пише в съвместното изявление.

"Но както обсъдихме по време на конференцията в Париж през февруари, трябва да полагаме още повече усилия, за да сме сигурни, че надделяваме над Русия. Светът гледа и ще ни съди, ако се провалим", допълва изявлението.

Давайки сигнал за нужда от допълнителна международна подкрепа за Украйна, двамата добавиха, че "не може само Франция и Великобритания да се справят с тези предизвикателства. Но заедно можем да призовем и други страни да се включат към преодоляването им".

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди вчера, че страната му ще загуби войната, ако САЩ не одобри отпускането на допълнителна помощ.

При предишното посещение във Вашингтон Камерън сравни блокирането на американската помощ за Украйна с хората, които не са се борили срещу нацистите в Германия през 30-те години на миналия век. Изказването му бе осъдено от Марджъри Тейлър Грийн от Конгреса, която подкрепя Тръмп.

Британският външен министър наскоро призова всички съюзници от НАТО да увеличат средствата си за отбрана до 2% от БВП, за да се подготвят за възможността Доналд Тръмп да се върне в Белия дом.

Тръмп - остър критик на страните от НАТО, които не изпълняват задълженията си за отделяне на средства за помощ - също изрази скептицизъм относно предоставянето от САЩ на помощ за Украйна.

Очаква се при посещението си тази седмица във Вашингтон Камерън да се срещне с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън и двамата да обсъдят конфликта в Газа.

През последните дни Великобритания и САЩ имат по-твърд подход към Израел, след като 7 хуманитарни работници бяха убити при израелски удари на 1 април.

Камерън предупреди вчера, че подкрепата на Обединеното кралство за Израел "не е безусловна" в отговор на израелските удари и по-рано призова за пълно и прозрачно разследване на случая.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така де

    40 0 Отговор
    През седмица западните лидери се срещат да обсъждат войната. През това време Путин действа!

    Коментиран от #4

  • 2 МИТ

    6 15 Отговор
    Не справо, е най великата империя Британската, и това си е, как може през две световни войни на готово САЩ да са новер едно а сега да са издънката на Запада, затова Турция и никой на Запада дори покачващи се бивши империи като Китай , Русия и Иран не цепи басмата на сащисаните които го удрят лежерно и страхливо на всякъде, Роналд Рейгън ще се обърне в гроба от прападналата републиканска партия а пародията на демократическата партия
  • 3 Боли ма за запада.

    32 0 Отговор
    Джендари многополови.ще ядем червеи и буболечки.свобода са човека и словото няма.иурсула ваксината на прокурор.измамници
  • 4 Така е

    52 0 Отговор

    До коментар #1 от "Така де":

    Ако не беше войната в Украйна никой нямаше да разбере, че НАТО е една безпомощна организацийка.

    Коментиран от #10

  • 5 Ксаниба

    16 4 Отговор
    ахмактака, ландън!!! Це зрада!! Це антиоркаинццко пердателство!! ланданяка на гиляка!!!!! Сала хероям - всичко при бандеро!!!!
  • 6 морски

    28 3 Отговор
    Ами те вече са длъжници на целия свят помага се до едно положение!!!!!!!!!!
  • 7 чикатило

    17 0 Отговор
    ще има апка и пийка!!!
  • 8 българин

    29 0 Отговор
    да бе да той путин ще нападне целия свят иска му се на наркомана да краде още то са ослажда
  • 9 Лайн Ари

    27 0 Отговор
    Куку и нарко-на къде водят света?
  • 10 Като гледам

    31 0 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    ами тя Европа малко по малко си става проруска. Виж Словакия!

    Коментиран от #12

  • 11 Сандо

    18 1 Отговор
    САЩ излагат нашата сигурност на риск!Ако продължават да не ни зачитат и да ни пренебрегват ще трябва да се договаряме с Путин.Дано нашият агент /приел формата на бойковото куче/ да е още жив.

    Коментиран от #13

  • 12 Защото

    26 0 Отговор

    До коментар #10 от "Като гледам":

    Ни писна от евроатлантически бонбони
  • 13 Сандьо

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    Путин няма да спечели войната. Просто западът ще му я подари.

    Коментиран от #16

  • 14 Васил

    20 1 Отговор
    Запада е щедър на обещания които не изпълнява.
  • 15 Мдааа

    21 0 Отговор
    Окупирани държави какво друга да кажат, освен това което им кажат! Такива сме целия ЕС
  • 16 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сандьо":

    Няма никакво значение пътя,по който ще постигнеш крайния резултат.А иначе погледнато от друг ъгъл,твърдението звучи по следния начин:запада беше принуден да подари победата на Путин!Според много анализатори това е много по-близа до Истината!
  • 17 РЕАЛИСТ

    8 0 Отговор
    Ей тия двамата са АУТ.
  • 18 Нов световен ред

    14 0 Отговор
    Камерън фащ са затънала до гуша и кредити държава...има 50 млн бедни които живеят на купони за храна и спят по улиците в палатки ...
  • 19 Гого

    12 0 Отговор
    Я па тоа. Какво е ревнал. Сега щатите им били виновни. Защо ли не се сети, кой беше бащата на войната в Украйна? Ако се напъне малко може да си спомни,че точно съпартиеца му Борис Джонсън анулира минското споразумение и прати украинците на война с Русия, че да поизмрат малко. Сега пък друг им е виновен. Абе английска им работа. И за чеп за зеле не стават.
  • 20 Хаха

    9 0 Отговор
    Корумпето Камерън пътници сте Господа
  • 21 Ха-ха-ха

    6 0 Отговор
    "САЩ излагат на риск сигурността на Запада, като спират помощта за Украйна, СЕ ОЧАКВА да заяви британският министър на външните работи" Вече започнахме да предсказване бъдещето тук. Хи хи хи
Новини по държави: