Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Април, 2024 07:05 3 440 146

С думи няма да спрем Путин, трябва да въоръжаваме Украйна, заяви Жозеп Борел

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • жозеп борел-
  • въоръжаваме-
  • европейски съюз

ЕС ще подкрепи Украйна с всичко необходимо, уверява Борел

С думи няма да спрем Путин, трябва да въоръжаваме Украйна, заяви Жозеп Борел - 1
Снимкa: БГНЕС

Вчера Русия отново извърши варварски атаки срещу Украйна. Само с думи не можем да спрем президента на Русия, Владимир Путин, необходимо е да увеличим военната си подкрепа. Днес се обадих на министрите на външните работи и на отбраната на ЕС преди срещата на FAC на 22 април. Трябва да ускорим и разширим военната си помощ за Украйна, написа в четвъртък ръководителят на външната политика на Европейския съюз (ЕС) Жозеп Борел, предаде News.bg.

Необходимо е да осигурим на Украйна системи за противовъздушна отбрана, които да прихващат руски ракети, защита на градове и критична инфраструктура. Даренията ще направят разликата между живота и смъртта, допълни той.

Ние вече правим много. Имаме 31 милиарда евро за военна помощ за Украйна и подкрепяме нашата отбранителна индустрия, за да увеличим производството на ракети и боеприпаси в Европа. Но трябва да направим още повече.

Трябва да дадем възможност на отбранителната индустрия на Украйна. Фондът за подпомагане на Украйна ще бъде инструмент за осигуряване, производство и доставка на боеприпаси. Предложих на украинското правителство да бъде домакин на Форума на украинската отбранителна промишленост през май.

Недостигът на боеприпаси и ударите по критична инфраструктура са две от основните проблеми, с които се сблъсква Киев.

Очаквам смели решения на срещата на министрите на външните работи и на отбраната на ЕС на 22 април с външния министър Дмитро Кулеба и министъра на отбраната Рустем Умеров.

ЕС ще подкрепи Украйна с всичко необходимо, уверява Борел.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вие пък ако си мислите

    170 205 Отговор
    че и с оръжие ще го спрете...

    Коментиран от #30, #134

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    173 200 Отговор
    С думи няма да спрем Путин, трябва да въоръжаваме Украйна, заяви Жозеп Борел.

    С думи няма да как спрем едеотите кат Борел, заяви БгТопЕдеот.

    Коментиран от #105

  • 3 ХАХАХА

    180 207 Отговор
    Паднах под масата от лицемерието на този . Русия била извършила варварски атаки срещу осрайнината . Гледай ти как коги Русия използва ракети срещу обекти в осрайнината са варварски ,коги юдеята и осрайнината го правят са хуманитарни атаки. ХАХАХА

    Коментиран от #73

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Антонинус Пиус

    18 178 Отговор
    Ако не въоръжаване Украйна сега, ще въоръжавате свои войници като фашистите от Кремъл нападнат страна в НАТО, напр. Литва, Полша.

    Коментиран от #33, #53, #63

  • 6 Къде

    135 14 Отговор
    Ви намират такива, дето всичко ви боли, не знаете на кой свят сте. И сте много умни и още по войнствени. Къде отиде побелял и помъдрял, то като нема никой как да помъдрее. Само като те гледам и усещам старостта в очите ти, в мислите ти. Ти просто няма какво да загубиш,можеш само да спечелиш. Затова го играеш вабанк. Каквото стана да става след мен и потоп.

    Коментиран от #29

  • 7 Госあ

    149 14 Отговор
    Е аре де ! Дърта сатаняго. К’во имаш ти бе ? Какво си измислил ? Какво си създал ? Паразит мръсен. Аре въоръжи де ! Хахаха
  • 8 Сани

    157 14 Отговор
    Вместо да мислите за спиране на воината,вие мислите за продължаване и нови жертви.Е това е нацизма.Жалко за Укритие ще бъде разбита и разкъсана,каквото и да направите Борел.

    Коментиран от #13

  • 9 Евроренде

    106 13 Отговор
    Марш, Бе !
  • 10 само питам

    17 84 Отговор
    Верно,ли в МОЧАТА има метал за 10 милиона лева?

    Коментиран от #14, #34

  • 11 Да,да

    83 12 Отговор
    Алкохола е вреден!
  • 12 Европеец

    136 12 Отговор
    Борел, въоръжавай Украйна с лични средства. Аз не искам. Аз и ти не сме ние
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Защо

    56 11 Отговор

    До коментар #10 от "само питам":

    да не береш ?
  • 15 Дедо ви...

    83 14 Отговор
    Ора, ора нема....., нема кой да воюва

  • 16 Жозеп Борман

    132 12 Отговор
    Да припомним на изкуфелите евро лидери, че РФ е ядрена държава, при това най-голямата ядрена държава. Когато се предприемат агресивни действия като санкции и военна подкрепа за терористичната хунта в Украйна, е добре да се помисли, какви биха могли да бъдат ответните действия.
  • 17 Ха ха ха

    122 13 Отговор
    Изживяващият се като военен министър дядка Борел очаквал смели решения.Тези хора трябва час по скоро да бъдат сменени, докато не е станало прекалено късно за всички. Не разбирам и каква ни е Украйна на нас, член на ЕС ли е, на НАТО ли е.
  • 18 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    95 13 Отговор
    гурела, а въобще пробвахте ли с думи ? Ескалацията на войната в Европа е желана от онези, които не могат да приемат поражението, защото знаят, че самите те са виновни за него.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 С думи

    65 10 Отговор
    борави дипломацията.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дедо ви...

    79 14 Отговор
    Кой иска мир и кой иска война!?!?!?
    Путин не изключи връщане към Истанбулското споразумение за разрешаване на конфликта с Украйна
    На неотдавнашна среща с беларуския президент Александър Лукашенко руският президент Владимир Путин каза, че Русия винаги е била ангажирана с мирно разрешаване на конфликта с Украйна.
    „Ние никога не сме се отказвали от мирното разрешаване на спорове, нещо повече, ние сме били склонни да правим точно това“, подчерта Путин.
    Главата на руската държава изрази мнение, че противниците на Русия са отказали преговори, надявайки се да разрешат конфликта чрез сегашни мерки, но сега разбират, че няма да могат да постигнат успех по този начин. Путин коментира и предстоящата конференция за Украйна в Швейцария, насрочена за юни тази година, отбелязвайки, че Русия не е поканена на това събитие, въпреки че според него е невъзможно да се постигне мир без нейното участие.
    „И тъй като ние не отиваме там, това вече е паноптикум“, каза Путин, изразявайки несъгласие с налагането на схеми за заселване, които не отговарят на реалността.
    Руският президент също изрази готовност да се обърне към Лукашенко за продължаване на консултациите по мирния процес и подкрепи предложението за връщане към разглеждането на Истанбулския договор, който според Лукашенко съдържа разумни позиции, приемливи за Украйна.

    Коментиран от #133

  • 23 Плановете

    87 12 Отговор
    План А за Русия беше бързо сваляне на режима в Киев, но не стана. Тогава мина на план Б - война на изтощение на Украйна и запада, и този план сработи. А Западът имаше план А - санкци с които да унищожи икономиката на Русия, стратегическа победа на бойното поле в Украйна, сваляне на Путин и подмяна с прозападен режим. Нищо от това не се случи, но западът няма план Б и продължава да цикли на план А.

    Коментиран от #37

  • 24 Тити

    48 17 Отговор
    Ама сега ли се сетихте отне ви две години да стигнете до тази гениална мисъл.
  • 25 свидетел

    56 10 Отговор
    този пак смени брендито и го обърка с водка.
  • 26 Българин

    80 13 Отговор
    А какво стана с изпратените от нацистите ПВО-та в прогежетето им Украина?
    Не е ли срамно този алкохолик да предлага да доставят оръжия в украина, които руснаците унищожават с десетки на ден?
    И не е ли време да му кажает да си затваря миризливата на алкохол уста, и да не се опитва да ползва останалите няколко мозъчни клетки, с които прави ЕС за смях пред Света?
  • 27 Eвpoпеeц

    75 13 Отговор
    Бopeл да въopъжавa Ykрайнa c лични cpeдства. Аз не искам.
  • 28 С молитва

    52 13 Отговор
    На червения килим в Кремъл може да пробвате
  • 29 Без срам

    76 12 Отговор

    До коментар #6 от "Къде":

    На такива, като този, хора на пределна възраст, страдащи от деменция и заболявания на психиката, които отгоре на всичко не си пият лекарствата не бива да им се позволява да предлагат и да вземат решения, засягащи животите и съдбите на стотици милиони хора. Трябвало да въоръжава някого си, ама за чия сметка бе аланкоооо, значи той ще въоръжава, а хората ще плащат от джоба си, залъка от устата на децата и възрастните хора ли искаш да вземеш, та да плащаш с тия пари за въоръжаване? Бог да пази от такива умници Гюровци!
  • 30 Путлер е военнопрестъпник

    92 67 Отговор

    До коментар #1 от "Вие пък ако си мислите":

    преди всичко и едва тогава "президент "...

    Коментиран от #39, #40

  • 31 Някой

    60 60 Отговор
    Дъртьо, отивай да си пиеш ракийката (личи си, че не спираш да го правиш), и остави тези неща да ги решават хората на европейските избори. Пък после, като се направи нова комисия (дано тези кукли да не са в нея), ще се вземат решения дали въобще да се подкрепя украинския фашистки режим.
    Ти и товите колеги сте вече бити карти.
  • 32 Здрасти

    45 44 Отговор
    Иска да дава, ама от пари, но чужди, на данъкоплатците. Считат ги за свои и пръскат как си иска. Ами тоз да вади парите от банковата си сметка и да дава. Покрай ковид баят напълнила джобовете си.
  • 33 Хубаво е човек да знае

    19 16 Отговор

    До коментар #5 от "Антонинус Пиус":

    смисъла на думите. "Фашист" например. Ама чул-недочул - и хайде -лепим етикети някому - разбира се, с мисълта, че го уязвяваме. Само че нито едното е вярно -че "фашист" е употребено с точна семантика - нито другото.

    Коментиран от #119

  • 34 Може и повече

    36 17 Отговор

    До коментар #10 от "само питам":

    И него ли искате да преватизирате бе евроатлантици? Костови изчадия. Дядо ти да не е бил крадец
  • 35 Крумов

    53 15 Отговор
    Не мога да има разбера логиката на Запада - понеже нямат енергийни ресурси и - нямат минерали, трябва - първо да "изсмучат" чужди държави - както на нас ни взеха златото, добре де - ама ние - България сме - "опоскана" държава - мълчим си.

    Ето сега - даваха репортажи от Русия - ми те магазините им пълни както и в Европа и освен това - на половин цена, сега - аз като родител 1 и като родител 2, ми трябва наистина евтиния. За да поддържам семейството.

    Нека говорим с цифри - ЕС докара България до просешка тояга - пенсия - 100 лева при ГЕРБ, пенсионерите не можеха да отидат на кафене с приятелите, една пастичка да изядат, кафенце - имал съм случай - не може да вземе даже трамвая. Нямахме пари за нищо - благодарим ти - д-р Енчев.

    Който дава пари - той е - всъщност - който ти е приятел, ЕС не е приятел на България - те не знаят и те на кой свят са.
  • 36 това ви е демокрацията

    54 15 Отговор
    Путин продължава да освобождава Украйна от западния незаконен майдански режим дошъл с преврат.Зеленски досега трябваше да назначи президентски избори но продължава да управлява незаконно извън мандата си подкрепян от западната демократичната общност.
  • 37 Западът имаше само един план -

    51 15 Отговор

    До коментар #23 от "Плановете":

    и едно желание - да обгради Русия със свои бази и да изживее тържеството на победителя, гледайки от базата си в Крим към поваления съперник. Тцъ -нито база в Крим, нито Крим, нито тържествуване, нито даже Черно море... Уязвеното честолюбие води до изблици на злоба от безсилие.

    Коментиран от #96

  • 38 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    47 13 Отговор
    С ДАЙ ДЪН СТЕ ЗА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО ИЗКУКА ЛИ СТЕ И ДВАМАТА
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Путин е Президент

    40 57 Отговор

    До коментар #30 от "Путлер е военнопрестъпник":

    на една горда и силна държава, която не допусна отвъдокеанските "световни лидери" да завладеят света, за което нямат нито компетенциите, нито правото, нито възможностите. Полуцитат - "Затуй така жестоко цвилиш - в предсмъртен ужас може би..."
  • 41 Възмутен

    39 46 Отговор
    "ЕС ще подкрепи Украйна с всичко необходимо, уверява Борел"

    Ами ЕС може да избира дали с бели байраци да подкрепи Украйна или с ковчези - но май са решили да се бият до последния украинец.
  • 42 ОБЕКТИВНО

    27 32 Отговор
    Международният валутен фонд (МВФ) подготвя финансова революция, при която няма да има нужда от една единствена глобална валута. Как е възможно това и какво влияние ще има за целия свят?
    Статутът на глобалната резервна валута позволява невероятна свобода на действие по отношение на паричната политика на САЩ: има постоянно търсене на долари в чужбина като средство за по-лесен внос и износ на стоки. Петродоларният монопол направи щатския долар основен за глобалната търговия с петрол в продължение на десетилетия.
    Това означава, че Централната банка на САЩ е успяла да създаде фиатна валута от нищото в много по-висока степен от която и да е друга централна банка на планетата, като същевременно избягва незабавните ефекти от хиперинфлацията.
    Голяма част от тези пари, както и дълг, деноминиран в долари, се озовават в трезорите на чуждестранни централни банки, международни банки и инвестиционни фирми. Понякога се държат като хеджиране или се купуват и продават, за да се коригират обменните курсове на местните валути. До 60% от цялата американска валута (и 25% от държавния дълг на САЩ) се притежава извън САЩ.
    Статутът на глобална резервна валута е това, което позволи на правителството на САЩ и Федералния резерв да напечатат десетки трилиони долари в нови банкноти след кредитния срив през 2008 г., като същевременно поддържат инфлацията повече или по-малко Проблемъ
  • 43 Ксаниба

    43 17 Отговор
    А защо депутатите от Боуксел не си пратят децата на фронта?? Сенаторите в Древен Рим бяха задължени със закон!!!
  • 44 Ха ха ха ха

    43 16 Отговор
    Дъртият, пършив пияндурник къде се бута в А групата?! "Дайте да дадем, другари!" -познато ли ви звучи? Като е толкова кръвожаден и иска да воюва, да заминава за укрия и да се записва доброволец. Наглец. Другите хем да дават, хем да мрът на фронта, за чужди интереси.
  • 45 Рада Дълбоката

    37 14 Отговор
    Обединеният Въздух под Налягане и дядо Борел Джунглата щели да закупуват снаряди за 00крайна от Зимбабве,Занзибар,островите Науру и Тонга.Жива да не бях.
  • 46 сусо

    34 13 Отговор
    Думата мир не ти ли е удобна, а дядко?!
  • 47 Дрън дрън та пляс

    36 12 Отговор
    От 2 години и повече го правите и ефект няма! Никой не сте спряли! Кога ли на тоя дядка и останалите слабоумници ще им дойде акъла и да разберат че с наливане на масло в огъня, няма как да го угасят
  • 48 Джамбaза

    39 12 Отговор
    Отбранителна индустрия без енергетика?
    Какво пие Борел?
    Или какво не пие?
  • 49 българин 777

    40 11 Отговор
    докога ще му гледаме дъртата крадлива мутра на тоз алкохолик - няма да е задълго
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Полит.коректен расист

    30 9 Отговор
    А защо в БГ.реклами има негри ?

    Коментиран от #59

  • 52 Русофобска измет

    43 11 Отговор

    До коментар #50 от "Бедняшката русофилска иzмет,":

    Да знаете,че международния съд та ООН в Хага отклони всички обвинения на урайна към Русия!Всички!Няма доказателктва за терористичната държава!
  • 53 Той

    25 10 Отговор

    До коментар #5 от "Антонинус Пиус":

    И защо да ги напада, т.в. ако са провокирани ще ги напада, ама иначе ЗАЩО да ги напада??Дай някакъв анализ на думите си.

    Коментиран от #121

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 До пост 15

    10 6 Отговор

    До коментар #54 от "Защо коментара ти с видеото не е изтрит?":

    с видеото
  • 58 ТаУмВзе

    31 11 Отговор
    На съществото да му се Припомни кво стана със един палав австриец и преди тва едно франсе! Z
  • 59 Кубински ром

    21 9 Отговор

    До коментар #51 от "Полит.коректен расист":

    А защо няма ромми в рекламите?

    Коментиран от #66

  • 60 дядо поп

    37 10 Отговор
    Тези дъртаци тласкат света към война без победители , не им пука за младите хора , тяхната песен е изпята , но смятат да завлечат и света със себе си! Колкото по бързо бъдат натирени ,толкова по добре за всички!
  • 61 АБЕ БОРЕЛ

    26 9 Отговор

    До коментар #50 от "Бедняшката русофилска иzмет,":

    ТИ КОЛКО ЩЕ ДАДЕШ
    ЛИЧНОООООО КОЛКО
    А БОГАТИЯ ОТ 50 ТИ ЩЕ ДАВАШ ЛИ
    ДАВАЙ ЩОТО КАТО ДОДЕ ПУТИН ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ ТИ ГИ ВЗЕМЕ
  • 62 Мдааа Дааа

    27 10 Отговор
    Не разбрахте ли, че с ракети, самолети и танкове няма да стане? Ако искате мир, седнете на масата и говорете. Няма война, която да не е завършила с преговори (капитулацията също е преговор), а колкото по рано се проведат толкова по малко жертви и разрушения ще има!!!
    За спиране на войната е нужен незабавен МИР и има две решения:
    1. БЪРЗО решение ... Зеленчука вдига белия байряк и се моли за мирни преговори с ограничени и малки последствия.
    2. БАВНО решение... варене на жива жаба на бавен огън т.е. наливане на масло в огъня(джепанета), изчакване последния 0краинец да се яви при Спасителя бай Св Пешко и се отива на безусловна капитулация с всички последствия за Укрия или там каквото ще е останало от нея...

    И последно.... „войната“ ще спре в най добрия случай когато реши Путин и то при решение на два основни въпроса със запада... щото де факто войната е между запада НАТЮ и Русия...
    ПЪРВО... НАТЮ да спре да пре0при-пикава оградата на мечката, да си прибере играчките на прилично разстояние и ВТОРО... Укрия, или каквото е останало от нея, да не влиза в никакви агресивни блокове като НАТЮ!!!
    А въпроса с руското население и населяваните от тях територии ще подлежи на уточнение с референдум!!!


    И ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.
  • 63 Тарикат

    26 11 Отговор

    До коментар #5 от "Антонинус Пиус":

    И ти се правиш на умен като дъртия борел. Разпродавай си имуществото и марш на фронта, да помагаш. То зад екрана и мишчицата на лъв става.

    Коментиран от #122

  • 64 Тъй рече Путин

    31 11 Отговор
    Москва е готова да преговаря, но не и по схеми, "които нямат нищо общо с реалността", заяви руският президент.

    Зеленски призовава за изтегляне на руските войски от всички окупирани райони на Украйна. Но Путин настоява за мир, при който да бъдат запазени предишните завоевания на Русия, както и превръщането на Украйна в демилитаризирана, неутрална страна, която се отказва от членство в НАТО.

    Коментиран от #70

  • 65 Баба Меца

    26 10 Отговор
    Шъ ти идва на гости усещам.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 С кой думи

    33 10 Отговор
    Да спрете Путин, с указа на Зеления да не преговаря. С Борис Джонсън, да се бие. Това ли са ви думите. Или с множество срещи без участието на Русия. Това е много лицемерно, но хората виждат и вече не ви вярват. Не ги подценявайте. Не на всички успяхте да промени мозъците. Отдавна се готвите за тази война, но се оказа, че сте неподготвени. И сега сте в истерия. Да предизвикаш война и да не спечелиш, си е пълен провал. Много хора ще се замислете това онази Европа ли е с демократичните принципи ли е или е някоя друга васал на САЩ.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Елементарно Уотсън

    29 10 Отговор
    Най добре е зеленчука спешно да вдигне белия байряк и да капитулира... за това го съветват Папата, Китай, Словакия, Тръмп, Илон Мъск, Орбан, Радев и всички разумни ръководители по света...
    А и колко е простичко решението... НАТЮ +пудели спират да пре0при-пикават оградата на мечката, прибират лошите си играчки на прилично разстояние от бърлогата и... територията с руското население в Укрия правят референдуми... Укрия декларира, че няма да влиза в агресивни блокове като НАТЮ и така народите ще заживеят в мир и сговор дълги години напред!!!
  • 70 Цивилизацията

    14 21 Отговор

    До коментар #64 от "Тъй рече Путин":

    През деловият ми е кво рече Путин
  • 71 Преди войната си мислехме, че

    14 23 Отговор
    Русия е сила.

    Коментиран от #97

  • 72 дайте да дадем

    26 10 Отговор
    Още един войнолюбец, който едва ли иска да отиде на фронта.... От къде ги намират подобни, на отговорни длъжности в ЕС?
  • 73 Путлер вече е НИКОЙ

    57 29 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    на международната, политическа сцена...

    Време е да го проумеете рашистофили!

    Коментиран от #77, #83, #90, #91, #95

  • 74 Този

    21 45 Отговор
    Е пълен боклук... Пълен!
  • 75 ганев

    28 38 Отговор
    ДЪРТА .....ФАШИСТКА....МЪРША......А ДАНО СИ НАПРАВИ ...ЧОВЕЩИНАТА.......ДА ..ХВЪРЛИ ТОПА

    Коментиран от #88

  • 76 Нашата съвест е чиста!

    20 10 Отговор
    Дадохме всичко,което имаме...!
    И съдраните си гащи дори...!
    Хич да не ми се ослушват богатите държави,като Германия,Франция...Италия...

    Коментиран от #81

  • 77 Това е безспорен

    26 17 Отговор

    До коментар #73 от "Путлер вече е НИКОЙ":

    Факт.
  • 78 От 2 години я

    22 23 Отговор
    въоръжават таз територия 404 и с всеки ден тя се смалява по територия. А нямате и кво да и дадете, защото складовете ви са празни като средновековни каци.
  • 79 заблуди

    21 19 Отговор
    Всъщност, ЕС е дал много повече милиарди за Украйна от САЩ! Защото американците не са глупави. За тях всичко е бизнес, от който печелят!
  • 80 Мразещ

    23 11 Отговор
    Дано фашиста Борел бъде катурнат от този пост след изборите. На тоя смъртта на почти 1млн. украйнцци и руснаци нямат значение. Тоя се омайва от кръв от много кръв.
  • 81 Амчи и те нямат

    20 9 Отговор

    До коментар #76 от "Нашата съвест е чиста!":

    кво да дадат, и при тях всичко е празно. Оня тъп немец преди няма месец прави първа копка на завода за боеприпаси, който ще заработи 2029г най-рано.
  • 82 Един там

    26 9 Отговор
    Борел-чо съвсем е превъртял, абе един път не спомена думата мир този отпадък..

    Коментиран от #87

  • 83 ганев

    22 31 Отговор

    До коментар #73 от "Путлер вече е НИКОЙ":

    АЛООУ......ПУТИН Е ПРЕЗИДЕНТ НА ОГРОМНА ДЪРЖАВА......С КОЯТО СЕ СЪОБРАЗЯВА ....ЦЯЛ СВЯТ......ХУБАВ.....ИЛИ ЛОШ .....ГО ПОЗНАВАТ В ЦЯЛ СВЯТ...............А ТЕБ ГОРКОТО ...НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ЧЕ СИ РОДЕН ....МАЛКО ДОМАШНО ГРИЗАЧЕ
  • 84 Браво, фаш

    13 31 Отговор
    Ще подкрепите Украйна на РФ!
    Все пак чухте Путин!
    Браво другарю Борелович!
  • 85 Васил

    19 23 Отговор
    Като се почне с Кисенджер ,още умни хора се изказаха по въпроса,но уви ........Идиотите са навсякъде!!Жалко за младите хора ,които мрат като хлебарки!!За интереса на идиотите...
  • 86 мучо

    20 11 Отговор
    дон жозеп, много си изкуфял вече....
  • 87 Само един-Папата...!

    17 10 Отговор

    До коментар #82 от "Един там":

    Спомена думата ,,Мир" и призова за Мир...!
  • 88 Отец Дионисий

    9 13 Отговор

    До коментар #75 от "ганев":

    От твоята уста в божиите уши.Амин.
  • 89 Свобода

    15 19 Отговор
    САЩ и Европа имат в пъти повече оръжия от Русия, но не искат да ги дадат на Украйна - живеем си в нашето благоденствие, и не го нарушаваме по никакъв начин, искаме да си гарантираме нашата сигурност! Но какво ще стане при атака на Русия спрямо Полша, или балтийските страни, което изобщо не е изключено?! Путин е абсолютен психопат, който е промил мозъците на 140 милиона души - руските войници стъпват върху трупове на свои, но пръдължават напред, като зомбита - горките хора! Никога няма да станат ясни броя на загиналите руснаци, за да не се окажат твърде много - още не се знае колко са загинали през ВСВ - дали са 22 милиона, дали са 27, дали са 40...

    Коментиран от #92

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ТАКА ЛИ ВЕ...?!

    20 30 Отговор

    До коментар #73 от "Путлер вече е НИКОЙ":

    Ако ти стиска...,стани от дивана и го кажи на ония 84% Руснаци,които гласуваха за Путин...!
  • 92 КОТарАК

    18 20 Отговор

    До коментар #89 от "Свобода":

    Що не каза колко от руските жертви през ВСВ са били цивилни жертви,отворенгяс.
  • 93 Аква

    26 20 Отговор
    ДА , ВЯРНО , ЧЕ ДУМИТЕ НЯМА СПРАТ ПУТИН. МИЛИЯТ БОРЕЛ НЕ РАЗБИРА, ЧЕ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ЕВРОМАФИЯ. ПРОМЯНА В ПОЛИТИКАТА НА СЪЮЗА И ТОТАЛНА СМЯНА НА ВОЕННОЛЮБЦИТЕ В БРЮКСЕЛ. НЕКА ДА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ЗА ПАРТИИТЕ НА МИРА.
  • 94 И с микроскоп...

    12 23 Отговор

    До коментар #90 от "Кирил Петков":

    ...да го търсиш...,не можеш го откри...!
    Толкова е нищожен...!
  • 95 Геобразен СороСоиД

    14 31 Отговор

    До коментар #73 от "Путлер вече е НИКОЙ":

    Маман Галя ти ли си?Оооох ,като те чуя мед ми капе на сърцето.
  • 96 Свобода

    17 21 Отговор

    До коментар #37 от "Западът имаше само един план -":

    Харесва ли ти как изглежда Балтийско море? На мен, много! Особено от около месец е направо красота! Три от държавите в НАТО имат излаз на Черно море, а дъното му е осеяно с потънали руски кораби, и още ще потъват!

    Коментиран от #98, #101

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Кара Ибрахим-Рогатия

    21 9 Отговор
    Който война прави и жертва хора на голям кол се набива, мили ми Жозеп, чакам те!
  • 101 Значи правилно казват

    18 9 Отговор

    До коментар #96 от "Свобода":

    че глупостта не ходи по гората;)
  • 102 Тарикат

    18 10 Отговор

    До коментар #50 от "Бедняшката русофилска иzмет,":

    Не се пУаши. Ще ви пращаме на укърския фронт като доброволци, начело с дъртия борел. Собствеността ви ще бъде разпродадена на търг и парите заминават в помощ на любимата ви ОсРайна. Трябва на дело да проявите ценУсти и всичко евродемУкратично, де го така горещо и цивилизовано изповядвате. Дела, дела и пак дела!
  • 103 Този човек

    15 10 Отговор
    се бори за мир, ако не знаете.

    Коментиран от #112, #116

  • 104 Много

    17 10 Отговор
    Е нагло политици на изборна длъжност да говорят от името на ЕС защото не знаят къде ще са след изборите. А по нагли са тези които дори не са били избрани а назначени
  • 105 наблюдател

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    до 2 а ти психиятъра от 7 стая в карлуково ли си
  • 106 Цитат

    13 10 Отговор
    Виктор Орбан:"Европейското блато трябва да бъде пресушено".
  • 107 И откъде

    13 7 Отговор
    Пари? От заеми. И кой ще ги плаща тези заеми? Природонаселението, на което ще му вдигат шоково ставките на данъците... Събудете се. Евроатлантизмът започна да става твърде скъп, направо луксозен. Не се закачайте на лозунгите и кукичките на евро колхоза.

    Коментиран от #118

  • 108 Недопустимо е

    12 8 Отговор
    Добър политик да не знае какво говори. Но европейския бюрократ ще си остане само бюрократ. А това е трагично за Европа.
  • 109 Топката

    10 8 Отговор
    Ами....Старчоци! Какво да ги правиш?
    Само не знам дали е наясно, че атаката на Иран срещи Израел е въпрос на часове, а не на дни. Иран вече затвори въздушното си пространство, приземи всички самолети и отмени всички полети от и до Техеран.....Та така....Поредния конфликт е неизбежен и изобщо няма да е като този в Украйна.
  • 110 Интересно

    10 8 Отговор
    ЕС е потънал до уши в дългове - вече около 100 % от БВП. И въпреки това държавите вземат нови и нови заеми за да могат да нанесат "стратегическо поражение" на Руската федерация. Кой ще плаща всичко това?
  • 111 Българин

    14 7 Отговор
    Този сатанист да въоръжава Украйна от собствения си джоб, а не от нашите .Всъщност каквото и да прави , да си спомни че идва и Видов ден и такива подлоги като него ще ще целуват краката на руснаците .
  • 112 Тонката

    10 9 Отговор

    До коментар #103 от "Този човек":

    Този човек се опитва да гаси огъня с бензин!
    Нищо друго не прави!
  • 113 Патките Паси

    13 8 Отговор
    На този каталунски селяндур целият интелект му е изписан на лицето.
  • 114 еврофанатик

    10 7 Отговор
    тия , че я затрият тая държава, не видите ли че всичко е корупция там бре, ко ще въоръжавате...и жива сила от къде....тия ги заключиха там и правят особен подбор за мобилизация.....то тва не е държава , хунта! тъсили 500 000....и колко са загубите щом търсите 500 000, до кога вече са заминали сигурно 1 000 000 и нагоре ......от сега го виждам как ще воювате...на предната линия ще са дървави от СИВ, а аканъ западняците ще са в тилът и ще дават ъкъли...както е сега в Украйна, а мерси ви за войната и за помоща не благодарим ви БОРЕЛ и компания!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ха ха ха ха

    10 7 Отговор

    До коментар #103 от "Този човек":

    Ботев все едно за този "борец за мир" и другите от ЕК е писал следното:
    За свобода и правда душа дава,
    но не своята душа, братя, дава,
    а тази, на народа.
  • 117 Бай Благой

    11 6 Отговор
    Поредния изкуфял дАрт...анян
  • 118 Интересно

    10 7 Отговор

    До коментар #107 от "И откъде":

    Как ли жозепът и другите евротарикати, военнолюбци биха реагирали ако им кажат, че им се отнемат сметките и имуществото в помощ на ОсРайна? Нали все вият за "дайте да дадем", да се докажат на дело.
  • 119 Антонинус Пиус

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хубаво е човек да знае":

    Рашист лучше?
  • 120 Оги

    8 3 Отговор
    Така е дядо Боре, пиши завещанието и пали танка за Украйна, дела трябват, дядо Боре, давай, ти си!!!
  • 121 Антонинус Пиус

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Той":

    Що не? Последните 200 години Русия е с все същата политика.
  • 122 Антонинус Пиус

    6 1 Отговор

    До коментар #63 от "Тарикат":

    Ходи ти, на Русия й трябват физическа подкрепа, не в чата.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Борката

    6 4 Отговор
    Едно малко за мен, пък после ще мислим..........................

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 касата

    6 6 Отговор
    Руските долнопробни убийци ще бъдат размазани, защото иначе могат да нападнат и други държави,тия палячовци
  • 129 пиночет

    5 6 Отговор
    Палячото Путин,и той щял да ходи на фронта!

    Коментиран от #131

  • 130 Лидия

    5 5 Отговор
    Няма ли кой да го гръмни тоя фъстък ,подобие на Хитлер.Колкото и дребен ,толкова и вреден.
  • 131 Дон Корлеоне

    5 3 Отговор

    До коментар #129 от "пиночет":

    Джуджета и педофили не ходят на фронта!
  • 132 И този се води първи

    6 3 Отговор
    дипломат на ЕС? Не разбирам какъв "първи дипломат" може да бъде, като откакто е започнала патакламата в Украйна, говори само за въоръжаване на укрите, за победа на бойното поле, а май и дума не е обелил за някакви преговори за прекратяване на касапницата... Що за дипломат е тоя, като в изкуфялата му тиква се война му се привижда? Ама то и целия бюрократичен "елит" на ЕС е същата стока! Само тук - таме се появяват трезвомислещи държавници, които моментално биват оплюти и се опитват да ги принудят да следват генералната линия на омраза и агресия на брюкселските зелки...
  • 133 Милена

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Дедо ви...":

    От кога му вярвате на това джудже.Той е въоръжен до зъби и готов да граби територии за да не се мине .Ако не харесват Америка защо постъпват като тях?Какво по различно правят от американците?Кого защитават ....себе си и.... прибират каквото им харесва.Не са за оправдание и никога не са искали примирие.Напротив точно обратното е.
  • 134 Сатрапът в Кремъл е бита карта...

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вие пък ако си мислите":

    Никой няма да си губи времето да преговаря с обявен за военнопрестъпник...
  • 135 крокодил

    2 5 Отговор
    отдавна има една такава приказка на крив х у космите му пречат на калпав мъж мъ d ите
  • 136 идиоти

    2 4 Отговор
    отдавна има една такава приказка на крив х у космите му пречат на калпав мъж мъ d ите
  • 137 Путин не обича педалите

    4 5 Отговор
    нещото което може да направи колективния европейски съюз е да падна на дедови на Путин

    Коментиран от #141

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Дългият

    1 0 Отговор
    В Брюксел постоянно слушат песента на Щурците....Говори се за нещо.......
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: