Last news in Fakti

5 Май, 2024 05:29 855 4

Израел ликвидира командир от радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад"

  • израел-
  • газа-
  • ислямски джихад

Това е станало с въздушен удар в южната част на ивицата Газа

Израел ликвидира командир от радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад" - 1
Снимка: Уикипедия

Израелската армия обяви, че е ликвидирала командир от радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад" с въздушен удар в южната част на ивицата Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Израелските Сили за отбрана (ЦАХАЛ) казаха, че Айман Заараб е бил един от висшите началници на бригадите в град Рафах на движението и е отговорен за организацията на нападението срещу кибуца Суфа в Южен Израел на 7 октомври миналата година.

Тогава бойци на "Ислямски джихад" и на друго ислямистко движение - "Хамас", което контролира ивицата Газа, осъществиха изненадваща кръвопролитна атака срещу израелска територия, при която бяха убити близо 1200 души по данни на Израел.

"Наред със Заараб още двама терористи от "Ислямски джихад", които са били с него в оперативната му квартира, са елиминирани при удара", се добавя в изявлението на ЦАХАЛ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям успех

    3 3 Отговор
    Обикновено с въздушния удар се ликвидират както "джихадисткия лидер", така и още пет десет човека наоколо, примерно цялото му семейство.

    Коментиран от #2

  • 2 Той

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Голям успех":

    Колкото повече толкова по добре за света!
  • 3 чета първите два коментари

    0 0 Отговор
    И се чудя какви болни мозъци коментират тука?
    Или може би сте слуги на заплата?
    Как може тез терористи да окупират чужди земи да колят бесят убиват изтезават изнасилват ....и въпреки това да има болни мозъци които се радват и подкрепят тез детеубийци и хората които са си в собствената си държава да се противопоставят на това и тез болни да ги наричат радикални и терористи?
  • 4 Ще намерят

    0 0 Отговор
    Всички участвали в нападението на 7 октомври. Израел не прощава.