Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Май, 2024 12:48 3 050 58

Володимир Зеленски: Москва се прицели в газовата инфраструктура в Западна Украйна

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • газ-
  • ракети

Успехът на Русия там може да постави под заплаха цялата енергийна сигурност на Европа, заяви силният човек в Киев

Володимир Зеленски: Москва се прицели в газовата инфраструктура в Западна Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Една от целите на Русия сега е газовата инфраструктура в Западна Украйна. Успехът на Русия там може да постави под заплаха цялата енергийна сигурност на Европа.

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски каза това в телефонен разговор с полския премиер Доналд Туск.

"Една от целите на Русия в момента е нашата газова инфраструктура в западната част на Украйна. Успехът на Русия може да постави под заплаха цялата енергийна сигурност на Европа. Трябва да намерим начин да се противопоставим на това предизвикателство заедно", написа Зеленски в X, цитиран от "Укринформ".

По време на телефонния разговор украинският президент информира Туск и за пътуването си до Харков и ситуацията там. По-специално за спешната нужда на Украйна от противовъздушна отбрана за защита на Харков и други региони.

"Също така наредихме на нашите екипи да започнат работа по текста на двустранното споразумение за сигурност веднага. Подобно споразумение между историческите партньори трябва да бъде възможно най-амбициозно", каза Зеленски.

От началото на войната в Украйна Полша е предоставила на Украйна военна помощ на стойност почти 4 милиарда долара.

Припомняме, че Зеленски посети град Харков в североизточната част на страната.

Той определи ситуацията на бойното поле в региона като "изключително трудна", но под контрол. На този фон Русия се опитва да продължи новата си офанзива отвъд граничните райони.

Украинската армия докладва, че нейните сили се сражават с руските войски в северните райони на град Волчанск, но нашествениците не са успели да проникнат по-дълбоко в граничния град на около 45 км североизточно от Харков.

Руският натиск в северната част на областта от петък насам принуди оределите украински редици да се опитат да удържат линията на нов фронт.

Министерството на отбраната на Русия съобщи на редовния си брифинг, че части от група войски "Север" са настъпили в дълбините на отбраната на Украйна в Харковска област. Съобщава се и за превземането на селищата Глубокое и Лукянци.

Украинският проект Deep State съобщава, че руските войски са напреднали в посока Харков северно от Волчанск.

"Врагът имаше частичен успех при Кисловка, Берестовой...", съобщава Deep State в "Телеграм".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    93 3 Отговор
    До всички съвестни украинци, насилствено мобилизирани, нормални хора, българи в Украйна и заблудили се в мъглата.
    В кодовото наименование "Волга" е спасението!
    Не умирайте за тези които ви изкупиха на безценица държавата и ви направиха дългове, които ще изплащате 450 години напред.

    Коментиран от #48

  • 2 ти да видиш

    63 3 Отговор
    После е ред на личната газовоизпускателна система на зеленияпигмей?
  • 3 Сатана Z

    82 4 Отговор
    Газовата инфраструктура в Украйна е изградена от СССР ,на която Русия е приемник.Това означава,че си е тяхна ,а Украйна е ползвала благата безплатно.

    Коментиран от #7

  • 4 Хахахаха

    6 67 Отговор
    Много които тръгнаха да убиват Зеленски, вече ги няма. Дали следващия няма да е путлера?

    Коментиран от #55

  • 5 пешо

    45 1 Отговор
    не силният , а най невиждания в киев
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мммммм

    5 65 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Построена е, от хората които са живели там бе копейка! Да не споменавам, че повечето неща построени при СССР са от украинци!

    Коментиран от #17, #18

  • 8 да де

    58 3 Отговор
    Егати войната водят руснаците! До скоро енергийната структура на укрите беше недокосната, а в Газа мошетата попиляха всяка тухла и керемида на арабелите.

    Коментиран от #15, #25

  • 9 нормално е

    60 1 Отговор
    даже късно се насочиха към важни инфраструктурни обекти. Тия дори не осъзнават какъв късмет имат, че руснаците не воюват с украинците, а с върхушката.
    Ако обект на войната бяха всички, то въпросните обекти, осигуряващи възможност на украйна да съществува някак си, щяха да са дали фира още в самото начало.
    Просякът обаче, бидейки лишен от всякакви ментални способности (може и никога да не ги е имал, а може да са изтрити от белия прах) е обсебен от натрапчивите мисли, че всички трябва да се грижат за него и властта му. Понякога не мисля, че играе ролята на глупа..к, мисля че си е такъв, просто ролята му приляга като писана за него.
  • 10 Непредизвикани и пълномащабно Сащисани

    49 3 Отговор
    А не, само х0хлите имат право да палят рафинерии и гърмят газопроводи..

    Коментиран от #19

  • 11 ХАХАХА

    34 2 Отговор
    Ега ти вица ! ХАХАХА казал нещо си "силният човек в Киев. ХАХАХА
  • 12 Сталин

    42 1 Отговор
    До края на годината БРИКС въвеждат нова валута с 49% златно покритие и всички западни пари долари,евра, паунди,франкове отиват в стратосферата ,гответе се за гладна смърт ,който има 100 Е да си купи един хляб ще оцелее
  • 13 3.14К

    45 2 Отговор
    Силният човек на Киев е най-обикновен наркоман, на който е виновен целият свят, че не му доставят ПВО системи. А когато ги имаше в изобилие, имаше и най-много жертви на цивилни украински граждани.
  • 14 Още три дена

    35 0 Отговор
    И зелника е никой.
  • 15 Хахахаха

    3 47 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Копейка, Газа е с големина, колкото Киев, къде си тръгнал да сравняваш Газа с Украйна! Но виж, градовете до които са се докопали рашистите са по-зле и от Газа! Тези градове вече не съществуват! Няма Бахмут, няма Соледар и доста други обезлюдени и разрушени градове. Те са по-зле и от Газа.

    Коментиран от #24, #45

  • 16 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    26 1 Отговор
    А НЕ БЕ ТИ КВО ЧАКАШЕ
  • 17 Камелия

    34 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мммммм":

    Абе кви украинци те гонят ,било е СССР,все едно да кажеш ,че нещо е построено само от софиянци и че софиянци не са българи.

    Коментиран от #21

  • 18 Еха

    35 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мммммм":

    Аве зюмбюл козяшки, май не правиш разлика между украинец и бандеровец

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 замислен

    44 0 Отговор
    Европа нали не купува газ от Русия? или някой купува евтинко?? нещо се обърках?
  • 21 Мммммм

    2 25 Отговор

    До коментар #17 от "Камелия":

    Ами тогава кво пишете, че рашата имала право на всичко, щот тя била следвала от СССР? А и все пак не се правете на у ла ви! Ако не си чувал, че в СССР е и УССР!
  • 22 Моля "Факти",

    41 2 Отговор
    чиито привърженик съм, стига сте ни занимавали с тоя ненаситен наркоман, клоун и идиот, който затри толкова хора, а, благодарение на глупостта на шепа сенилни старци, ще затрие и нашата Европа!

    Коментиран от #28, #29

  • 23 Мммммм

    3 32 Отговор

    До коментар #18 от "Еха":

    Бандрровец съществува единствено в промитите копейски глави! Украинците са християни повече от българите, които освен да пикаят по стените на църквите, за друго не ги ползват.

    Коментиран от #26, #39

  • 24 Доротея

    32 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахаха":

    Те не съществуват, но руснаците наново ще ги изградят за Малорусия,виж как яко се строи в Мариупол,но ти откъде да знаеш като основно се информираш от Униан,Бесарабците,2те Марии -Куроносова и Криволапова ,Геращенко и Маломуж Огризко.Излез на светлина ,Истината ще те освободи.
  • 25 така е

    33 1 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    защото руснака не смята, че води война с Украйна, а провежда СВО - сиреч акция по обевъоръжаване на украинците и смяна на властта. За тия две години, маските паднаха и руснака е наясно какво се случва - прокси война с НАТО на украинска територия. Ясно е, че ще вкарат в играта методи и стратегии, характерни за война.
    Колкото повече не се решава този конфликт, толкова повече и за управлението в Русия той ще придобива характеристиките на война, т.е. могат да вкарат в играта и по-сериозно въоръжение и по-безпардонно да се отнесат към евентуалните косвени загуби. В края на краищата, след като косвените загуби не възроптаха срещу комика, не искат от своето управление да преговаря, то значи са съгласни да бъдат такива.
    Скоро може да чуем и за други убийствени за украинците разрушения.

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Джо Дайбън

    22 0 Отговор

    До коментар #22 от "Моля "Факти",":

    Тя Европа само се води ваша,иначе си е отдавна наша.
  • 30 Хахахаха

    1 28 Отговор

    До коментар #25 от "така е":

    Така ли? И кое от това постигна? Обезоръжи ли Украйна? Или смени властта? Обаче, прибра територия нали? За крадене и бомбене отиде там путлера.

    Коментиран от #33, #52

  • 31 дайте да дадем

    26 0 Отговор
    Че за какво й е на Украина тази газова структура - тя нали скъса с Руските доставки отдавна? Сега получава руска газ от Европа! А Европа я получава от Турция!
  • 32 БАРС

    28 0 Отговор
    ЗАЩО ДА НЕ СЕ ПРЕЦЕЛЯТ ,ТА ТОВА ГАЗОВО ХРАНИЛИЩЕ СИ ПЪЛНО С РУСКА ГАЗ .НАЛИ ЗЕ СЕ РАДВАШЕ КАТО ВЗРИВИХА СЕВЕРЕН ПОТОК 2 .
  • 33 Румен Димитров

    13 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хахахаха":

    Ти па кой беше бе анонимник супернеизвестен, че не се сещам,та да го съдиш?
  • 34 Демократ

    19 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хахахаха":

    Ами тръгвай да го спираш бе Миротворецо,дай личен пример,кво само от дивана ми се пениш 7/ 16.Заминавай на фронта и поздрави на Светльо Ултраса лично да носиш.Иначе е като,дайте ,да дадем.
  • 35 ОООООО ППРАС УМЕН

    17 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хахахаха":

    РУСИЯ ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ НАТО В УКРАЙНА
    НЯМА НАТО НЯМА ВОЙНА
    А КВО ЩЕ ГО СПРЕ
    АМИ НАТО НАЛИ ТАКА
    ИЛИ НЕ
  • 36 АМИ ДОГОВОРА ЗА ГАЗ ИЗТИЧА

    24 0 Отговор
    ТАЯ ГОДИНА ТА С КВО ЩЕ СИ ПЪЛНИТЕ ХРАНИЛИЩАТ С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
  • 37 Кефите ме...🤣!

    17 0 Отговор
    ,,..заяви силният човек в Киев..."
  • 38 Др Гълъбова

    20 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    Драги ми господине,много емоционално и лично реагирате като за троллл.Това дава трайни последствия и промени за психиката.Не го вземайте толкова лично,все пак занякакви стотинки на пост става въпрос.,погледнете малко философски или потърсете специализирана помощ.Лек ден!
  • 39 АМА ВЕРНО ЛИ

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мммммм":

    КО СЕ ПРАЙШ НА ХАМАВ
    КОЙ ВОЮВА В СС
  • 40 КОЯ ВОЙНА

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    АБЕ ОБЪЛ ЩО ОЩЕ УКРАЙНА НЕ Е ОБЯВИЛА ВОЙНА НАЛИ Е НАПАДНАТА
    ИЛИ НЕ БАШ
  • 41 Ачо от ПП

    13 3 Отговор
    Хе-хе, благодарение на далновидността на нашия лидер Кирил Петков, който собственоръчно ни осигури танкери с втечнен газ от велика Америка, ние сме си на топло и сухо и не ни пука. Да живей!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хлъц

    17 0 Отговор
    Нали крещиш под път и над път,че това било война,бе 🤡.Ами на война,като на война! Колкото повече се пробваш да шаваш( с чужда помощ) толкова дръжката на теслата влиза навътре..Ти пали свещ за здравето на Путин и предишния шеф на войната- Шойгу,че ви галеха с мекия брус.Ако бяха " работили " по метода на шефовете ти,с ята бойна авиация, ракетни удари от среден обсег,и бомбени килими,сега луната щеше да ви завижда за гледката.Кратер до кратер.Ама и онези- насила вкарани вокопите са виновни.Че ви търпят издевателствата,а не тръгнат както са оборудвани и да ви напъхат в миша дупка,след което избори и нов,нормален президент.
  • 44 Киа Корейска

    12 0 Отговор
    Голям боклук е наркоманът.
  • 45 Странно

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахаха":

    Изброи толкова градове,а цивилните жертви за 2 години там са по- малко от тези в Газа за 5 месеца.И виж в тубата Мариупол.
  • 46 Край

    0 5 Отговор
    Е такива миньони като Тоя и Путин правят войните. На дребен мъж /или грозен като Пеевски/ власт не трябва да му се дава.
  • 47 Жоро

    8 0 Отговор
    Това чучело дали си Дава вьобще сметка какво сотвори с народа си!!!

    Коментиран от #49

  • 48 Ха ха ха ха

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Като си вземат руснаците откраднатата земя, ще пропаднат всички парички на купувачите и заемодателите. Ще има димУкратичен вой до небесата, но имАл, дал. Сметка без кръчмар са си спретнали хазарчетата.

    Коментиран от #51

  • 49 Да ама

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "Жоро":

    белоноско не е от този народ, моше е.
  • 50 Браво на зеленски!!!😂😂😂

    4 2 Отговор
    Едва сега видя, че кремъл си разруши газовата инфраструктура, газпром фалира пред три години..и сега какво да прави Путин? Ами ще разруши украйнската газова система..
    А какво ще прави бойката сега? След украйна идва ред на българското газово хъбче?
    Как ще обясняват митрофанките това? Путин да разруши бг газовото хъбче , защото американците са виновни ?
    Сега на 2 юни, деня на терориста цяла българия ще вият сирени! Въздушна тревога!!! Комунистите ще стоят мирно, като мишени, за да може кремълските ракети да ги уцелят.... Сега разбира те ли какви предатели на българите са комунистите? Трябва да се тревожиме, не зашото гладен комунист терорист е обрал корабче, а по време на война не трябва да вият сирени за въздушна опасност! Особено след заканите на кремъл да изтрият българия от картите!!!
    А къде ни е ПВОто? Сигурно и те ще стоят мирно, докато вият сирените и има опасност от кремълска агресия. .
    Съвет! Слагайте си каските и се молете лудия бай иван да не ви уцели....
  • 51 Ти си псих бре

    1 9 Отговор

    До коментар #48 от "Ха ха ха ха":

    Кой е откраднал земя от рф?
    През писледните 390 години руснаците мрат като мухи за чужда земя, включително и за българската!

    Коментиран от #54

  • 52 факуса

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хахахаха":

    господарите ходят където искат и прибират квот харесат
  • 53 джуджо, джуджо,

    10 0 Отговор
    Все Русия ти е виновна!!! Ти навря окраината на Русия във война. Помниш ли МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ, които Ти подписа и ТИ НЕ спазваш?
    Слуша трезвия глас на хората по света и на ПАПАТА - вдигай бялото знаме.
    Достатъчно се назоба от войната!
  • 54 Кво рече,

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ти си псих бре":

    като не си психар? Отбираш ли това, което си написал?
  • 55 Хахахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахаха":

    Кой пък е тръгнал да убива Зилената куришка!?

    Тия дето го създадоха скоро ще си го поринат и след няколко години никой няма дори да си спомня кой пък беше тоа
  • 56 ЗЕЛЕНСКИ , ЕДИН СНАЙПЕР

    1 0 Отговор
    И ГОТОВО !
  • 57 Българин

    1 0 Отговор
    Русия си освобождава земите от укрите, като системно ги избива и подготва за зима, които няма да могат да преживеят. И всички българи подкрепяме тази справедлива кауза!
  • 58 Бумеранга се връща, укритеь бият по

    1 0 Отговор
    рафинериитеь в Русия и Бумеранга връща!! За какво Реват!!
Новини по държави: