19 Май, 2024 19:41 1 164 3

Отново търсят тримата моряци, които изчезнаха в Черно море

  • румъния-
  • кораб-
  • черно море-
  • инцидент

Корабокрушението стана в събота сутрин в румънски води

Отново търсят тримата моряци, които изчезнаха в Черно море - 1
Снимка: dunyanews.tv

Румънските власти подновиха издирването на трима моряци, които изчезнаха в Черно море след потъването на товарен кораб, предаде NOVA.

Плавателния съд „Мохамед Зет”, плаващ под танзанийски флаг, беше ударен от друг кораб в румънски води - в окръг Тулча. 8 души от екипажа бяха спасени. Корабокрушението стана в събота сутрин.

На този етап се предполага, че „Мохамед Зет” е потънал след удар от кораба "Мичъл". Днес той акостира на пристанище Варна с видими щети по корпуса. Капитанът признал за сблъсък в морето. Това включи в разследването и българските власти. „Корабът тази сутрин беше проверен. Още при пристигане беше установено, че има конструктивни нарушения по носовата му част. Вече имаме рапорт от капитана, който категорично заявява, че той е участващият кораб в този инцидент. Оттук нататък бюрата по разследване ще си събират допълнително информация”, обясни началникът на "Морска администрация" - Варна кап. Валентин Енчев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро КокорБойков

    3 0 Отговор
    Защо не е останал на място за да спаси бедстващите си колеги? Капиатанът е за доживотен затвор.

    Коментиран от #2

  • 2 Щтото ги е блъснал

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро КокорБойков":

    БратскиУкроПа-раход
  • 3 Вас

    0 0 Отговор
    Дали има гражданска отговорност.
Новини по държави: