21 Май, 2024 13:43 873 24

Галант определи искането на заповеди за ареста на него и Нетаняху за позорен опит за намеса във войната

  • йоав галант-
  • ареста-
  • бенямин нетаняху-
  • заповеди-
  • израел-
  • международен наказателен съд-
  • газа

"Опитът на прокурора Карим Хан да откаже правото на държавата Израел на самоотбрана и да освободи своите заложници трябва да бъде отхвърлен незабавно"

Галант определи искането на заповеди за ареста на него и Нетаняху за позорен опит за намеса във войната - 1
Снимка: БГНЕС

Израелският министър на отбраната Йоав Галант определи искането на прокурора от Международния наказателен съд за издаване на заповеди за арест срещу него и премиера Бенямин Нетаняху като "позорен" опит за намеса във войната в Газа, предаде Ройтерс и News.bg.

"Опитът на прокурора Карим Хан да откаже правото на държавата Израел на самоотбрана и да освободи своите заложници трябва да бъде отхвърлен незабавно", написа Галант в публикация на X.

В изявлението си, подкрепяйки искането за заповеди за арест в понеделник, прокурорът на МНС Карим Хан подчерта, че Израел има право да защитава населението си.

"Това право обаче не освобождава Израел или която и да е държава от задължението им да спазват международното хуманитарно право", каза той.

Той каза, че независимо от военните цели, които Израел иска да постигне в Газа, прокуратурата смята, че средствата за постигането им - "а именно умишлено причиняване на смърт, глад, големи страдания и сериозни наранявания на цивилното население" - са били престъпни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имал е в предвид

    4 3 Отговор
    Инстуктиращите отан-овци е укъинустан...може би/бич може/
  • 2 хммм

    2 13 Отговор
    Дръжте здраво! Израел трябва да пр исъедни тези мангусари от Палестина.
  • 3 как се бърка в

    13 1 Отговор
    изидзадзе на един ивреин ?
    С боксова круша !
  • 4 горски

    11 1 Отговор
    Сега ще видим този съд ,дали е въздух под налягане или "пара" под налягане.....или каквото каже спонсора...
  • 5 АБЕ ИСТИНАТА Е ЧЕ

    16 1 Отговор
    СТЕ НАПРАВО ЗА БЕСИ ЛО
  • 6 Галант да не умува

    12 1 Отговор
    А прангите и у съда !
  • 7 издадените заповеди от

    12 0 Отговор
    Международния Наказателен Съд за арест срещу него и премиера Бенямин Нетаняху трябва да се спазват от всички разписали Римският статут
  • 8 Ако така

    9 1 Отговор
    Израел мисли че трябва да защитава населението си по добре да се закрива като държава
  • 9 Нищо "позорно" НЯМА

    13 1 Отговор
    В това НАЦИСТИ-ЦИОНИСТИ да се съдят ! Напротив ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е !
  • 10 Израел НЕ Е нормална държава

    13 0 Отговор
    И Няма друга демократична или НЕдемократична държава в света освен Израел, която да определя конституционната си идентичност на изключителна расова основа и като обслужваща една етническа група“ Просто няма ! Основополагащия характер и широкообхватния обхват на Закона за еврейската национална държава НЕ съдържа ангажимент към демократичните норми, нито гаранция за правото на равенство, нито забрана на дискриминацията въз основа на раса, националност, етническа принадлежност или всяка друга категория за всички хора, живеещи под суверенитета на Израел.... И запомнете младежи ! Законът за еврейската национална държава на Израел, „законът на законите“, е способен да отмени всяко обикновено законодателство. Той променя всяка конституционната рамка на държавата, като прави промени, които нарушават установените международни норми и няма демократична конституция в света, която да определя конституционната идентичност на държавата на расова основа, като обслужване на една етническа група освен Нацистки Израел .

    Коментиран от #12, #21

  • 11 Механик

    7 0 Отговор
    Тоя би бил прекрасен манекен на спа-център Заксенхаузен.
    Ще експектира най-високия комин изотвътре и ще се възвиси високо, високо.
  • 12 Механик

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Израел НЕ Е нормална държава":

    Чети Талмуда и ще ти се изправят косите още повече.
    В същност, ако някога някъде е имало и има фашизъм, то това е Израел.
    А после се чудят защо 2000 години ги гонят по цял свят.

    Коментиран от #17, #22

  • 13 На всички е ясно и е

    9 0 Отговор
    очевидно че Израел с международният си тероризъм, расизъм и ционистки нацизъм го предизвика в случая. С евентуално мълчание относно този израелски тероризъм, нацизъм, военни престъпления и геноцид международната общност щеше да създаде прецедент с който международният тероризъм щеше да се преврне в легитимен инструмент. Точно това международният съд се стреми да не се случи. И никакви двойни стандарти не могат да бъдат прилагани повече. Категорично израелските политици трябва да бъдат осъдени а държавата Израел санкционирана и поставена в международна изолация докато нормална държава не стане .
  • 14 А този Галант

    6 0 Отговор
    Защо го е страх да се изправи в Международният съд. Да не се притеснява хич, ще има право на защита, няма да е като в нацистки Израел
  • 15 Тази глупост за

    3 0 Отговор
    правото на държавата Израел на "самоотбрана" отдавна дикиш не хваща! Окупатора си е окупатор и за никаква "самоотбрана" и дума НЕ може да става !
  • 16 Ъхъъ

    5 0 Отговор
    заповеди за ареста за Галант и Нетаняху е в сила, актуална и законна .....а тоя нека да си говори
  • 17 Менахем

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Какво относно талмуда..? Евреин съм и ми писна да се повтарят глупостите на онзи демон Хитлер! Били сме богари и не знам си кво- или в Израел всички са банкери и няма водопроводчици и миячи на чинии! Хора както всички други сме, има и зли има и добри, има богати има и бедни...

    Коментиран от #20, #23

  • 18 Ддд

    0 0 Отговор
    Е връщате ги, напоследък в чували. Наистина, изказванията на Нетаняху и правителството му са обидни/че са пресъъпни е ясно/. Че ако искаха да освободят заложниците 8 месеца ли ще се почесват. Ще ги върнат....
  • 19 Ддд

    0 0 Отговор
    Какви хора сте, след като позволявате да ви управляват убийци. Надминахте по жестокост палачите си от ВСВ.
  • 20 Ддд

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Менахем":

    Какви хора сте, след като позволявате да ви управляват убийци. Надминахте по жестокост палачите си от ВСВ.
  • 21 Калпазанин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Израел НЕ Е нормална държава":

    Исраел не би трябвало и за много хора даже не е държава, а това може да го каже само евреин, рипино за тяхното племе. Наглост лицемерие лукавство и алчност. Какво да коментираме такова прокълнато племе което отвсякъде е гонено и продължава да смята и вярва че всичко нееврейско трябва да им слугува и да са им роби, в 21 век дори по лошо. Животните живеят по добре от палестинците
  • 22 Калпазанин

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    От всичко дотук се е възползвал Ротшилд (евреин) и е използвал Хитлер също евреин, и сега се опитват да ме убеждават че евреите са жертвата, а на оня ден по долу менахем да вземе и той да си прочете талмудата и никой не гони без причина ей така и то векове евреите, кой каквото е посял това ще жъне

  • 23 Калпазанин

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Менахем":

    Няма исраел, има Палестина. Аз циганин с очила не съм виждал и евреин с мотика също
  • 24 Командир на бригада

    1 0 Отговор
    Напълно безполезни преговори се водят и не е това е пътят по разрешване на проблема. ХАМАС не иска да се вслуша в гласът на разума. Със плененине на 7-ми октомври 2023г., 253 израелски заложници, терористите от ХАМАС правят опити да изнудват международната общественост. Затова няма друго решение, лътят е само един. 1. Генералният щаб на израелската армия да разработи ПЛАН по формирането на бойни парашутно - разузнавателни ликвидационни групи. При достатъчна и надежна информация на разузнаването, се провежда операция по неутрализирането на джихадистите от ООП Джихад Ал Акса, Джихад ИДИЛ, Хизбола, Хамас и други. Успоредно с провежданата операция се пленяват семействата на ръководителите на тези терористични групировки. Същите незабавно следва да бъдат включени в преговорният процес с ХАМАС по размяна на съответното число заложници. Другото е приказки.