Last news in Fakti

26 Май, 2024 04:00 1 902 24

Набиха политик от Зелената партия в Германия

  • политик-
  • нападение-
  • германия

Мари Коленрот е била ударена няколко пъти от 66-годишен мъж

Депутат от Зелената партия в германската провинция Долна Саксония е бил ранен при нападение по време на предизборна проява снощи, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на информация от полицията и партията му.

Полицията съобщи, че мъж ударил Мари Коленрот няколко пъти по горната част на тялото по време на събитие в центъра на град Гьотинген. Според правоприлагащите органи тя получила леки наранявания в областта на ръцете.

Полицията задържала заподозрения нападател, 66-годишен мъж от Гьотинген, близо до мястото на нападението. Германската агенция за държавна сигурност е поела разследването, както закона предвижда в такива случаи.

Коленрот е депутат в парламента на Долна Саксония, Северозападна Германия.

"Осъждаме нападението по възможно най-категоричен начин", заяви ръководителката на парламентарната група на Зелената партия в провинцията Ане Кура и добави, че то представлява "атака срещу нашата демокрация".

"Шокирани сме, но няма да се оставим да бъдем сплашени", каза още тя.

По първоначални данни мъжът отправил обидни забележки за зелените на предизборен щанд в пешеходната зона в близост до Старото кметство.

Полицията съобщи, че е имало кратка политическа дискусия с Коленрот. След това мъжът се приближил до депутата и започнал да я удря.

Поредица от нападения срещу политици и служители на предизборни кампании в навечерието на европейските избори през юни шокираха Германия, посочва ДПА.

Франциска Гифи, виден берлински държавен министър и бивш кмет, която принадлежи към лявоцентристката партия на Шолц, ГСДП, бе нападната, докато посещаваше библиотека в германската столица по-рано този месец.

Депутатът Матиас Еке, също от ГСДП, беше пребит и хоспитализиран в Дрезден в началото на май. Политикът от Зелената партия Ивон Мослер също беше обиждана, заплашвана и оплювана, докато разлепваше плакати в Дрезден няколко дни по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    68 1 Отговор
    Въпреки че е пенсионер, на човека му се е налагало да.работи, защото има тъмно-зелени от цял свят, чакащи за интегриране. Но са го уволнили скоро и от благодарност за политиката, където тъмно-зелен мигрант, там и зелен политик... Случая показва че либерастията не се справя, все още има индивиди, които рабрират причинно-следствената връзка. Вместо съдебно преследване, държавните органи са заплашили пенсионера със задължителна смяна на пола и пробация в местния клуб на пенсиоираните либерасти.

    Коментиран от #7

  • 2 Каунь

    63 1 Отговор
    Напаст! Кютека е лекарството
  • 3 Европеец

    74 0 Отговор
    Е те зелените са си за бой.... Много глупости сътвориха и у нас също..... Витоша остана без лифтове.....
  • 4 любопитен

    61 0 Отговор
    А у нас кога политик=бой?
  • 5 зелени хайвери

    43 0 Отговор
    Някой от зелената партия е бил насинен?
  • 6 Оги

    55 0 Отговор
    Нещо политичетата в немция май не се радват много на народна либов. Що не вземат да се запитат защо ли е така?
  • 7 Джо

    3 49 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    Абе, отворко, нали именно вие, комунистите, водихте тъмнозелените в Европа, за да ускорите нейното разпадане. Вашата “омразна” Меркел, съветски агент, работи по този план.

    И защо не признаете заслугите на Меркел за комунистическата кауза? Нима забравяте, че тя дейно участва във формирането на гласоподавателите на Алтернатива за Германия? Нали именно Меркел изпълняваше партийната задача в Източна Германия по промиване на мозъците на младото поколение. Чел ли си социалистическите учебници, които тя е давала на децата? Сега тези деца гласуват за комунистите и клатят Европа.

    Коментиран от #11

  • 8 Гневен

    36 1 Отговор
    Хубаво, че не я е ударил 58 годишен 🤣, щеше да дрънка глупости три дена!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бохо

    36 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гневен":

    Точно там е проблема - и преди, и след боя, зелените само глупости дрънкат…
  • 11 12345уеи

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Джо":

    Ти си болен
  • 12 нпо агент

    31 1 Отговор
    Зелени са , но по-кафяви от нацистите...Вземи единия та удрари другия..Скоро очаквайте Хитлер 2...нови вагони с климатик..всички удобства..към това вървят нещата, след като всеядната Меркел покани мюслимански - талибански орди в европа..и гости започнаха "леко" да притесняват местните.
  • 13 Ха ха ха

    30 0 Отговор
    Зелените гниди само бой и работа ги оправят.
  • 14 Исторически парк

    24 1 Отговор
    А тук кога ще набием политик от розовата партия ппдебъ?!

    Коментиран от #20

  • 15 Зелената, Мафия начело с Зелени

    23 0 Отговор
    Идиоти, Счупиха Икономиката на Германия!! Ще продължат Германците, по често да бият по Канчетата Активисти на Зелената мафия!?
  • 16 нннн

    15 2 Отговор
    Зелените талибани са си за бой. И нашите, де.
  • 17 Така Така

    15 0 Отговор
    Парадокс все алтернативата била лоша пък бият винаги от другите партии??? Що така тия хора не различават доброто от лошото!? Или пък ония дето плюват по алтернативата си живеят в собствен измислен свят и когато някой реален истински човек напердаши накой заблуден самозабравил се зеленясал политик и започва едно пищене......
  • 18 Гай Турий

    12 1 Отговор
    Секретни служби на колективната западна хидра работни върху психическото състояние на лабилни индивиди, да стрелят срещу свободното слово и свободната мисъл, вдигнала се да изрине либерал-глобалната мафия от политическата сцена. По разследване на словашкото следствие и спецслужби сега излизат данни, че съпругата на кукуписателя, стрелял в словашкия премиер е била украинка, която си е признала, че по внушения от Киев от 3 месеца е обработвала психически куку-писателя, неин съпруг в проукраинска лудост и внушаване на тоя да прибегне до използване на оръжие за постигане на политически цели.
  • 19 Гост

    12 0 Отговор
    Хаха. Аз се чудя фермерите как не докопаха Шолца да го нашамарят.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ха ха ха ха

    6 0 Отговор
    Пуснете задържания, защото той е истински борец за свобода срещу зелената, отровна плесен. Нека да покажат "нараняванията" на дупетатката. Да се види колко са сериозни. Интересно, "ударите" били в тялото, а доблестните рани, получени в битката, били по ръцете. Бря, бря, бря, какви чудеса се случват по този свят! А кратунана на зиленото, здрава лий? Дано следващият път да бъде по - успешен.
  • 22 Само да попитам

    5 0 Отговор
    Тоз от снимката ли е битото? Само каква злоба излъчва физиономията му. Требе го запрат нейде за лечение и да го изследват за токсичност.
  • 23 Ха ха а така

    3 0 Отговор
    Никой не обича зелените терористи , и за това са я цапардосали.
  • 24 Малко им е на зелените талибани!

    1 1 Отговор
    А у нас кога?
Новини по държави: