27 Май, 2024 10:57 1 053 4

196 протестиращи бяха задържани от арменската полиция в Ереван

  • армения-
  • ереван-
  • полиция-
  • задържани-
  • протестиращи

Ядрото на размириците, наречени „Тавуш за родината“, се върти около противоречивото предложение на правителството да предаде четири необитаеми села на съседен Азербайджан

196 протестиращи бяха задържани от арменската полиция в Ереван - 1
Снимка: БГНЕС

В Армения местната полиция арестува близо 200 души. Тези действия идват на фона на нарастващо напрежение и обществено недоволство срещу правителствените решения.

Министерството на вътрешните работи на Армения, чрез съобщения на АРМЕНПРЕС, потвърди, че 196 протестиращи са били задържани. Причината за тези арести е нарушение на член 182 от Кодекса за административните нарушения на Република Армения. Този закон се отнася до неспазването на законни заповеди, дадени от служители на реда, предава БТА.

Ядрото на размириците, наречени „Тавуш за родината“, се върти около противоречивото предложение на правителството да предаде четири необитаеми села на съседен Азербайджан. Този план предизвика значително обществено недоволство, което доведе до масови протести в столицата. Гражданите блокираха улици, изразявайки несъгласието си с движение, ръководено от архиепископ Баграт Галстанян. С развитието на ситуацията отговорът на арменската полиция на протестите и позицията на правителството относно териториалната концесия продължават да бъдат фокусни точки на национално и международно внимание.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Елто

    9 5 Отговор
    Няма Арменци Миньори
  • 2 Ще връщат всичко заграбено

    6 4 Отговор
    Ако трябва и с кютек
  • 3 ГАРИБАЛДИ

    4 1 Отговор
    без Русия ще останат само с връх АРАРАТ
  • 4 Нах

    1 1 Отговор
    Еми трябва САЩ да предложи повече от Русия и задейства поклонниците си за да се изплатят назначенията си.