Last news in Fakti

28 Май, 2024 09:30 743 7

Тридневната визита на Макрон ще приключи с важна среща с германския канцлер Олаф Шолц

  • визита-
  • еманюел макрон-
  • олаф шолц-
  • германия-
  • франция-
  • среща

Очаква се дискусиите в замъка Мезеберг да обхванат политическата динамика на френско-германските отношения

Тридневната визита на Макрон ще приключи с важна среща с германския канцлер Олаф Шолц - 1
Снимкa: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон ще завърши тридневното си държавно посещение в Германия с важна среща с германския канцлер Олаф Шолц. Те се събират, за да обсъдят ключови въпроси като европейската конкуренция и отбранителната политика, предава БТА.

Преди да се задълбочи в правителствените преговори в замъка Мезеберг близо до Берлин, Макрон ще получи Международната награда за мир на Вестфалия в Мюнстер. Отличие, което ще му бъде връчено от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Очаква се дискусиите в замъка Мезеберг да обхванат политическата динамика на френско-германските отношения. През последните години тези връзки бяха подложени на изпитание от различни предизвикателства, включително различни възгледи за Украйна и икономически стратегии по отношение на Съединените щати и Китай.

Макрон се застъпва за Европа, която е по-независима, особено по икономически въпроси, настоявайки за мерки за защита на европейския пазар от американско и китайско господство.

От друга страна, Шолц се придържа към традиционния трансатлантически подход на Германия, подчертавайки важността на поддържането на икономически отношения с Китай. Шолц също изрази резерви относно предложението на Макрон за разполагане на европейски сухопътни войски в Украйна.

Докато тези дискусии се провеждат, Мюнстер ще стане свидетел на протести от онези, които се застъпват за мир и се противопоставят на доставките на оръжие за Украйна, а протестиращи срещу ядрената енергетика ще участват в демонстрация срещу плановете на Франция да увеличи броя на атомните си електроцентрали. Местната полиция очаква тези протести да преминат без инциденти.

Срещата между Макрон и Шолц е повече от дипломатическа формалност, това е решаваща стъпка към справяне и потенциално разрешаване на сложните проблеми, които в момента са предизвикателство за френско-германските отношения.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 геронтофил и олигофрен

    13 0 Отговор
    равно на катастрофа
  • 2 това е по-скоро позьорство ,

    8 1 Отговор
    рецесии , безработица , стачки и атентати . Какво ли нечувано биха споделили и обсъдили . Нищо . Скоро ще ги махнат .
  • 3 ЛЕЛЕ ЛЕЛЕЕЕЕ

    8 1 Отговор
    КОЛКО "ХИЩЕН" ТОЯ ГЕРОН ТОФИЛ....................
  • 4 смех

    1 1 Отговор
    Ми той Макрона имасамо "важни" срещи. Некой може ли да посочи неважна? Важното е че са безрезултатни
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Макарон

    0 0 Отговор
    Мъка братя охли, бабунята одъртя е и неугодна, Париж се напълни с цветни търтеи, пари няма. Надеждата ми е покрай вас, докато гледат вас, аз да избутам мандата.
Новини по държави: