30 Май, 2024 14:14 1 309 8

Застреляха кандидат за кмет на предизборен митинг в Мексико СНИМКИ+ВИДЕО

  • мексико-
  • кмет-
  • стрелбаубит

Охраната на Алфредо Кабрера ликвидира нападателя

Алфредо Кабрера, кандидат за кмет на град Коюка де Бенитес в южния мексикански щат Гереро, беше убит тази сряда по време на заключителната си кампания при нападение със стрелба, което беше записано на видео, предаде perfil.com.

Запис, публикуван от местни медии, показва момента, в който човек се приближава до кандидата Алфредо Кабрера и го застрелва в гърба по време на митинга.

 

Политикът от Алианс „Сърце и сила“ беше убит на място, докато вървеше към сцената, поздравявайки привържениците.

„Остро осъждам достойните за съжаление събития, при които Бенитес загуби живота си“, каза губернаторът Евелин Салгадо в профила си в социалната мрежа X.

Видеото показва как Кабрера, облечен с червена фланелка и заобиколен от привърженици, е прострелян многократно, което предизвика хаос и паника сред присъстващите на митинга.

 

Предполагаемият убиец на Кабрера "е бил убит" на мястото на престъплението, съобщи по-късно в изявление прокуратурата на щата Гереро

Във вторник сутринта федералното правителство съобщи, че 22-ма кандидати са били убити по време на изборния процес, който започна миналия септември с регистрацията на кандидатите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    6 1 Отговор
    Не му е писано да бъде...
  • 2 Калибър

    8 3 Отговор
    Айде и в България.
  • 3 аюнтамиенто

    6 2 Отговор
    Това се нарича пряка демокрация.

    Коментиран от #7

  • 4 Констатираща

    6 2 Отговор
    Нещо характерно за западната демокрация, за жалост!
  • 5 конкуренцията е жестока

    3 0 Отговор
    там кмета е гарантирано захранен доживот . всеки се бута . Живота нищо не струва . деята ще се пули и ще млъкне сега . на чапо жената си е богата . модерен живот . карамански се фърляше на колубиика от Кали картела , ама го опушкаха . Така живеят мутрите .
  • 6 Маджонг

    1 2 Отговор
    В Русия ли е това? А там падаха от високо вярно.
  • 7 далече си от истината

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "аюнтамиенто":

    При демокрацията (пряка или непряка) споровете се решават в съда!
  • 8 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Ганчо га дъдне че "няма такава държава" да се сеща за Мексико или за коя да е латиноамериканска или африканска държава ...
Новини по държави: