Тема: Украйна

30 Май, 2024 17:35 1 874 175

Столтенберг призова за преразглеждане на ограниченията за използването на оръжията, доставени на Украйна

  • украйна-
  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • ограничения-
  • оръжия

Дебатът между западните нации относно степента на военна помощ за Украйна, особено по отношение на атаките на руска територия, става все по-осезаем

Столтенберг призова за преразглеждане на ограниченията за използването на оръжията, доставени на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи важно изявление, с което сигнализира за потенциална промяна в позицията на военния алианс спрямо Украйна. Столтенберг смята, че е "дошло времето" страните от НАТО да преоценят ограниченията, наложени върху оръжията, предоставени на Украйна, според Ройтерс, предава БТА. Това ще бъде в пряка подкрепа на продължаващата битка на Украйна срещу руските сили.

Дебатът между западните нации относно степента на военна помощ за Украйна, особено по отношение на атаките на руска територия, става все по-осезаем. Докато някои съюзници разглеждат подобни действия като оправдана форма на самоотбрана сред инвазията, други изразяват загриженост относно възможността за ескалиране на конфликта, което потенциално включва по-пряко Запада.

Налице е критичен момент в подхода на НАТО към кризата в Украйна, тъй като се обмисля стратегическа корекция в отговор на развиващата се ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО сайз милитъри

    11 78 Отговор
    Долу руските нацисти!
  • 2 Русофил

    10 75 Отговор
    Всички оръжия ще думкат по цялата територия на русията.

    Коментиран от #6

  • 3 Град Симитли

    49 5 Отговор
    Да го призоват в гъгламите тоЪ отровен чироз?!
  • 4 Да дошло

    59 4 Отговор
    Е времето да ви изпепелят един път завинаги и с вас барабар и нас. Луди хораа
  • 5 РЕАЛИСТ

    54 4 Отговор
    Този мръсник.
  • 6 Българин

    72 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    По-важното е Русия като засили ударите си срещу Украйна какво ще стане. Западът просто тласка украинците към тотален крах. Типично в техен стил.

    Коментиран от #15, #31

  • 7 Тоя маха с тези ръце,

    59 3 Отговор
    като психопат? Е, добре! Нека удрят по Русия и така ти няма да се радваш много, много на пенсията си! Ох, че дебилииии сте бе!!!

    Коментиран от #20

  • 8 Ачо

    23 3 Отговор
    Ще се работи с ракетите от нов вид.
    С много висок КПД.
  • 9 РЕАЛИСТ

    7 55 Отговор
    Правилно настоява Германия. Европа се прояви като беззъба с меки китки. Добре, че е Америка да стегне редиците. Защото както България е просмукана с отровата на КГБ агентура на всички нива, подобно е положението в цяла Европа. Агентурата на Русия е на всички нива в правителства, Евро-структури и най-лошото в големи банки като NHBS и пр. Именно затова, Австрия ни спира за Шенген, понеже продължават да получават Руски газ, понеже част от горния им етаж е свързан с кликата на Путин, а Русия неистово подскача при всяка интеграция на страни към Европа. И Русия е тази, която подклажда взаимна вражда между Македония и България. И аман от тия пакети санкции. Още от деня на нападението, трябваше да се взривят ВСИЧКИ газопроводи, да се изгонят всички Руски дипломати и да се прекрати всяка търговска дейност. Да оставят един консулат на Русия в Париж и да им закрият посолствата. Ето това трябваше да се направи веднага, а не да протакат и дават време на Путин да реагира.

    Коментиран от #47

  • 10 Инкогнито

    43 4 Отговор
    Ще има едновременни атаки от Руската армия по Чехия, Полша, Франция, Норвегия, Британия, Швеция с конвенционални ракети и който посмее да отговори ще получи Буревестник и Циркон.

    Коментиран от #33

  • 11 ТаУмВзе

    5 57 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #163

  • 12 Този сайт

    46 2 Отговор
    Влизам и гледам..... Мале все едно и също плещи вече седмица. Факти ми било....., лаладжийска интригантска клюкарница. Аре бегай.

    Коментиран от #26

  • 13 Последния Софиянец

    7 36 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.

    Коментиран от #108

  • 14 Хахаха хахаха

    43 4 Отговор
    Искате война западни фашизоиди и щеди я получите руснаците са ви приготвили специални оръжия за вас доста мощни
  • 15 Русофил

    6 24 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    След ударите по рафинериите русията удвои производството си на бензин. Айде стига бе.
  • 16 Гоорил

    5 39 Отговор
    пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.

    Коментиран от #146

  • 17 Факт4екър

    33 3 Отговор
    Сороската секта иска да бъде приключена вече не им се живее.
  • 18 Малииииий

    4 29 Отговор
    Не бойте се бе другари.През комунизма много ви бяха наплашили с това ядрено уничтожение.Пък то на всеки му се живее.А май-много на шепата кремълски бандитчета.
  • 19 РЕАЛИСТ

    5 40 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ.

    Коментиран от #51

  • 20 Човека е лежал

    38 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя маха с тези ръце,":

    в психиатрия. Тук няма да го прочетеш. Такива са ръководителите на ЕС, представяш ли си?

    Коментиран от #41

  • 21 Факти

    6 38 Отговор
    Стига сте я галили тая Русия. Видя се, че армията й нищо не струва без западна помощ. Време е да бъде поставена на колене и цивилизована като Япония и Германия. Руснаците сами не могат да се справят с тази задача. Ако мислите, че робите ще свалят господаря си, ще има да чакате. Западът трябва да разбие Русия и да я вкара насила в правия път. Друг начин няма. Колкото повече го отлагаме във времето, толкова по-зле. Време е тази работа да бъде свършена и Москва да бъде изравнена със земята. Само тогава на руснаците ще им дойде акъла и ще спрат да правят мръсно на Европа.
  • 22 Делю Хайдутин

    2 35 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    александър сервилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    дарина григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    валентин вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    вацев каза, че в проссия са издигнати НОВИ 264 паметника на сталин и според вацев това било оптимистично.
  • 23 Ракети на Ким

    4 31 Отговор
    Може да обстрелват Украйна, а ракети на Байдън не може да обстрелват Путин....айде де.

    Коментиран от #32

  • 24 Госあ

    4 29 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся
  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    2 31 Отговор
    Не му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗
  • 26 Хахаха хахаха

    29 0 Отговор

    До коментар #12 от "Този сайт":

    Няма факти само пропаганда на господарите се върти
  • 27 Хахахаха

    3 27 Отговор
    Копейки за вас руската национална сигурност ли е важна или българската?

    Коментиран от #36, #40

  • 28 ТаУмВзе

    24 1 Отговор
    Куклите на краварчето почват Клекат Резко! Z
  • 29 Какво е важното

    26 1 Отговор
    на интригите на този пропаднал нещастник, продаден като сардина на САЩ и борещ се за войни и интриги?
  • 30 БЪЛГАРИН🇧🇬

    29 1 Отговор
    НАТО, докато не изяде попарата НЯМА ДА МИРЯСА.
  • 31 Атина Палада

    30 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Да, обаче Русия няма да засили ударите по Украйна, а по страните от където е военния персонал на оръжията поразява що вътрешността на Русия...
    Путин го каза в прав текст!
    Ако беше по Украйна, до сега колективните хиляди пъти да са ударили по Русия, защото не им пука за Украйна... Ама знаят, че те ще бъдат сринати!

    Коментиран от #45, #62

  • 32 Гост 2

    6 12 Отговор

    До коментар #23 от "Ракети на Ким":

    Плешвия ще ти плати ли бинтвете и престоя в Пирогов?

    Коментиран от #43

  • 33 То и АТАКАМ,С

    1 22 Отговор

    До коментар #10 от "Инкогнито":

    Не прощават на руснаците...

    Коментиран от #37, #42

  • 34 Иначе казано

    28 2 Отговор
    идва краят на Украйна! НАТО са в безпомощна истерия!
  • 35 Мнение

    31 2 Отговор
    Това е безмислена война и колкото повече продължава, толкова повече ще са загубите за Украйна и загубите за ЕС, който е на ръба да се разпадне! Печалбите са за САЩ! Те и затова искат войната да продъжава! Две са целите на САЩ! Да съсипят Русия и ЕС! Русия не успяха да я съсипят и тя ще спечели войната независимо какви ги дрънка изветрелия генсек на НАТО,но пък успяха да съсипят ЕС, защото без руските ресурси,той е нищо!
  • 36 Димитър

    24 3 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахаха":

    Българска нац сигурност с тези продажни сороси ГЕРБ и ППДБ е мираж
  • 37 Сержо

    21 3 Отговор

    До коментар #33 от "То и АТАКАМ,С":

    Оная карантият в полетата на Окрайна е бандерска не е руска
  • 38 Роко

    9 3 Отговор
    Стягайте се за война
  • 39 Комуниста

    25 2 Отговор
    Руснаците на такива като Йенс и наш Тодор Тагарев ще им обърнат @нала с хастара на обратно.
  • 40 Дедо Гошо

    22 3 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахаха":

    За достойните българи е важна руската национална сигурност, защото тя е гаранция за българската национална сигурност.Ясно ли е козяшко......ЛАЙ---НО?

    Коментиран от #49

  • 41 Ами представям си!

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "Човека е лежал":

    От меркел, през урсула, аналената, улафия, разните поляци, бабоеви във Франция, "нашите" с кристалите и подобни нещастници, навсякъде по "цивилизованият" свят!
  • 42 Ха ха ха

    17 2 Отговор

    До коментар #33 от "То и АТАКАМ,С":

    Колкото всички други говежди оръжия.
    Руснака ги хаква от космоса в Джи По Една и отиват на кино

    Коментиран от #50

  • 43 Същото важи

    1 19 Отговор

    До коментар #32 от "Гост 2":

    И за сатрапа кремълски...нема да го жали. Я
  • 44 ха ха

    24 2 Отговор
    защо ли "миролюбивото" нато иска украйна да обстрелва радарни станции на руска територия ? готви се за атака от няколко страни като трупа войски уж за военни учения пък те си остават там , колкото и да си завирате главата в пясъка е ясно че това ще завърши с ядрена катастрофа , наистина ни управляват ненормалници

    Коментиран от #52, #57

  • 45 Аууууууу, стига бе

    2 20 Отговор

    До коментар #31 от "Атина Палада":

    Така ни плашеше на времето и .....СССР.

    Коментиран от #65

  • 46 ккк

    21 3 Отговор
    ще нанесат няколко удара , а руснаците ще изравнят няколко града с хиляди жертви и в крайна сметка губещи са народа на Украйне , които и без това на зор ги вкарват в армията , а такава армия е с ефективност клоняща към нула. Така че като наливате оръжия жънете жертви

    Коментиран от #63

  • 47 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Това са невероятни внушения
  • 48 Хисторик

    19 1 Отговор
    България във световните войни винаги е нила с аутсайдерите по слабста страна и сега не е по различно.
  • 49 Хахахаха

    2 17 Отговор

    До коментар #40 от "Дедо Гошо":

    Мдааа, за чуждопоклонниците е така. Важна е руската национална сигурност. И за какво е важна руската национална сигурност за България? Освен, че те трябва да оцелеят за да ни бомбят някой ден!

    Коментиран от #60, #61

  • 50 За това ли на путин

    3 15 Отговор

    До коментар #42 от "Ха ха ха":

    Му горят складовете и рафинериите в....РУСИЯ.

    Коментиран от #59, #67

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Здрасти

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "ха ха":

    Евала за коментара и си е точно така
  • 53 Сащ

    11 2 Отговор
    Крайно време е да загиват поляци,чехи,балтийци за залите интереси.До края на август трябва да стане,в противен случай демокрацията е ,застрашена .

    Коментиран от #72

  • 54 Отряд Балкан

    14 3 Отговор
    Сороси ще ви пратим в Москва като курбан за извинение. По списък ще ви пратим !

    Коментиран от #73

  • 55 Манаф от Кърджали

    13 0 Отговор
    А бе който и да оправят все сороски розово паве излезе бе джанъм.
    Едни такива тлъстички,кръшни в кръста и умират за рязни керестета
  • 56 Отец Дионисий

    1 16 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #66

  • 57 Ами как ракети на Ким

    2 15 Отговор

    До коментар #44 от "ха ха":

    Обстрелват Украйна, така и ракети на Байдън ша обстрелват....Кремъл.
  • 58 Атина Палада

    2 17 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #74

  • 59 Колко процента

    10 4 Отговор

    До коментар #50 от "За това ли на путин":

    превзе Укра от Русия безказарменико?

    Коментиран от #68

  • 60 Дедо Гошо

    18 3 Отговор

    До коментар #49 от "Хахахаха":

    Като си налягаме ПАРЦАЛИТЕ, никой няма да ни бомби.
    Между другото, да знаеш, че не НАТО, а Русия е гаранция за националната ни сигурност, поради което султана няма как да влезе в България.Русия НЯМА да даде на султана, дори и педя от България.На НАТО не му пука.
  • 61 Е що да те бомбят

    14 2 Отговор

    До коментар #49 от "Хахахаха":

    Ако си живееш нормално и не се замесваш в интригите на САЩ, никой за нищо няма да те бомби!
  • 62 Кога?къде?Как

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Атина Палада":

    Го е казал е "прав текст"?Източник.Или пак си измисляш?

    Коментиран от #85

  • 63 Вервай си

    0 7 Отговор

    До коментар #46 от "ккк":

    Другарю....

    Коментиран от #86

  • 64 ЖЕКО

    15 1 Отговор
    НА КОИ МУ ПУКА КАКВО МИСЛИ НАТО ЗАЛЯЗВАЩ СЪЮЗ В КОИТО ПУДЕЛИТЕ СИ ПРИДАВАТ ВАЖНОСТ

    Коментиран от #76

  • 65 Атина Палада

    18 1 Отговор

    До коментар #45 от "Аууууууу, стига бе":

    Ха ха ха, ако смяташ, че Русия ще бъде атакувана с далекобойни ракети, и тя ще стои със скръстени ръце, значи си голям наивник..
    Русия не е Афганистан... :) и колесниците няма да спасят натовците...

    Коментиран от #79

  • 66 Ха ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #56 от "Отец Дионисий":

    Господ ти е откъснал гноясалата козяшка тиква

    Коментиран от #71

  • 67 Терористичните актове

    14 1 Отговор

    До коментар #50 от "За това ли на путин":

    никой не може да ги спре! Питай по скоро, защо САЩ създава терористите по света!
  • 68 Именно

    0 13 Отговор

    До коментар #59 от "Колко процента":

    Че без да навлиза в русия, складове и рафинерии на Путин да в пламъци....ВСУ може и да влезе в русия.....не се кахъри.
  • 69 Атина Палада

    2 12 Отговор
    Но все пак трябва да повторя, че най важното е грузя 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 70 ЛИЛИ

    9 1 Отговор
    И ТОЯ СМЪРФ ОЩЕ МЕСЕЦ И ГО СМЕНЯТ ИСКА ДОТОГАВА ДА УБИЕ ПОВЕЧЕ УКРИ

    Коментиран от #77

  • 71 Гробар

    3 9 Отговор

    До коментар #66 от "Ха ха ха":

    До крак ще ми закопам, копейки гнили и гладни.

    Коментиран от #90, #96

  • 72 Лее се руска кръв, не натовска

    4 7 Отговор

    До коментар #53 от "Сащ":

    Кой ли мре в окопите на войната.

    Коментиран от #88

  • 73 Змей Горянин.

    0 8 Отговор

    До коментар #54 от "Отряд Балкан":

    Ще ловите горите,другари.Ще бъдете преследвани като като вреден дивеч.

    Коментиран от #78

  • 74 Да се краде и лъже

    12 0 Отговор

    До коментар #58 от "Атина Палада":

    е дъно в едно общество, също като дъното САЩ, опростачващо деца да пишаат лъжи и крадат никове!

    Коментиран от #84, #92

  • 75 До Ком 44

    11 1 Отговор
    Те затова НАТО ще си го получи изневиделица руснаците винаги преварват също както в Чехословакия, Унгария, Сирия, Грузия и сега в Окрайна руснаците преварват НАТО винаги.

    Коментиран от #87

  • 76 Май че

    1 12 Отговор

    До коментар #64 от "ЖЕКО":

    Варшавския договор..
    ЗАЛЕЗЕ...

    Коментиран от #81

  • 77 Лежи на тая кълка

    2 7 Отговор

    До коментар #70 от "ЛИЛИ":

    Рюте ще ви оправи.
  • 78 Гост

    2 10 Отговор

    До коментар #73 от "Змей Горянин.":

    Ще пътуваш с еднопосочен билет за Москва.
  • 79 Така де

    2 10 Отговор

    До коментар #65 от "Атина Палада":

    То и за СССР така говореха, пък сега са в небитието....

    Коментиран от #100

  • 80 Тръмпи

    0 11 Отговор
    "Ако бях президент щях да бомбардирам Москва."
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Кресна

    16 1 Отговор
    Чета коментари на хора които ако са деца(нямат и престава за съдбата която ги очаква) ако са зрели хора (жалко за пропиления си живот )и те са страшни.Давате ли сметка ,че с такива ка този на снимката сме много много близо до ТСВ ? Никой ли не си дава сметка ,че заиграването с Русия ще струва прекалено скъпо ? Нямате ли деца и не мислите ли за съдбата която ги очаква ? Гледайки войните от далеч си мислите ,че вас не ви засяга или е просто някаква игра като пред компютъра? Давате ли сметка ,че дори и най малката грешка и Европа ще приключи да съществува само за 30 минути ? Това ли желаете ? Тогава ли изтрезнеете?

    Коментиран от #121

  • 83 Членестия

    10 1 Отговор
    Влизам тук само по голяма нужда върху НАТО и феновете му от другия бряг, да ви е сладко!
  • 84 ТаУмВзе

    0 7 Отговор

    До коментар #74 от "Да се краде и лъже":

    Кои никове са твои колега, те пишат и от мойте никове, но на мен обещаха да ми плащат копейките!

    Коментиран от #94

  • 85 Атина Палада

    15 1 Отговор

    До коментар #62 от "Кога?къде?Как":

    Завчера го каза в отговор на Столтенберг, който призова страните членки на Нато..
    Путин каза (по памет) Съветваме страните членки да не атакуват вътрешността на Русия (...) Всеизвестно е, че тези ракети се изисква сателитно разузнаване, и е ясно, че се нуждаят от военен персонал от съответната страна произвела тези ракети.. Т. е. украински военен персонал няма да участва..
    Спомена и за някои членки на Нато, които са гъсто населени.... Да го имат в предвид...
    Веднага след изказването на Путин, САЩ и Германия излязоха с изявление, че забраняват на Украйна да атакува Русия с техни ракети...

    Коментиран от #91, #102

  • 86 ккк

    11 0 Отговор

    До коментар #63 от "Вервай си":

    то тези филми 2 г ги гледаме дето Укрия печели , а то кво стана - немат и хора вече
  • 87 Знаем

    2 14 Отговор

    До коментар #75 от "До Ком 44":

    След Авдеевка идва Минджеевка.С това темпо ще "преварят "Киев след 400 години.

    Коментиран от #93, #99

  • 88 Загиват хора пале

    10 1 Отговор

    До коментар #72 от "Лее се руска кръв, не натовска":

    Язък, че са те съсипали така и са те направили нищо, без грам ценности!

    Коментиран от #95

  • 89 Атина Палада

    1 15 Отговор
    Но да обобщим какво "спечелиха" aлкомужичетата досега след като пycин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #107, #109, #117

  • 90 Не квичи от гробищата

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "Гробар":

    пияна попадиьо гълтаща на козите
  • 91 ЪХЪ

    2 10 Отговор

    До коментар #85 от "Атина Палада":

    По памет...Киев за два дня и всьо.
    .по памет.

    Коментиран от #97, #106

  • 92 А да се убива

    1 11 Отговор

    До коментар #74 от "Да се краде и лъже":

    Както прави Путин, е дъното на Русия....

    Коментиран от #98, #111

  • 93 Атина Палада

    1 13 Отговор

    До коментар #87 от "Знаем":

    100% си прав, а до сега за блатная заминаха 500к чувала.и още милион в колички и носилки, всьо по план!
  • 94 Да се краде и лъже

    11 1 Отговор

    До коментар #84 от "ТаУмВзе":

    е дъно в едно общество, ударили го пропаднали хора, без ценности и морал, като спонсорите на лъжи САЩ!
  • 95 Марш по кофите!

    0 9 Отговор

    До коментар #88 от "Загиват хора пале":

    Идва вечерята.

    Коментиран от #103

  • 96 Членестия

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гробар":

    Ще ми закопаш ли големия корен в задния си двор?
  • 97 Атина Палада

    2 11 Отговор

    До коментар #91 от "ЪХЪ":

    Е нали взеха бахмут с 100 000 вагинера в чувал, малко ли е!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Само да питам

    10 1 Отговор

    До коментар #87 от "Знаем":

    Нямаш търпение господарите ти от НАТО да хапнат атома
  • 100 Атина Палада

    11 3 Отговор

    До коментар #79 от "Така де":

    Време е да смените опорките с този СССР :) дайте други!
    Така и не вденахте, че СССР го разпадна Москва, за даа свали от плещите си половин Европа, която издържаше.. Или казано на булеварден език:) - свали от плещите си хрантутници като вас.. :)))

    Коментиран от #113

  • 101 Иван Петканов

    13 1 Отговор
    Отваряш сайта ,факти .Отваряш на дадена статия .Четеш.. от долу пише напиши коментар .До тук всичко нормално .Когато решил да напишеш коментар и изразиш собствено мнение и то не съвпада с мнението на сайта ,биваш изтрит .Ами най добре от сайта да сложат предупредителен надпис който гласи по следния начин : Напиши коментар който да не противоречи на нашата политика ,може и в скоби обяснение за по простите като мен ; Всички коментари срещу Русия са позволени .

    Коментиран от #104

  • 102 само питам

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "Атина Палада":

    Гейзърче,защо ти харесва да си слагаш женско име?Не ми отговаряй.Въпросът е риторичен.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Оди у

    1 5 Отговор

    До коментар #101 от "Иван Петканов":

    Пик.Пиши там.

    Коментиран от #112

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Атина Палада

    11 1 Отговор

    До коментар #91 от "ЪХЪ":

    Ами значи Русия е сила, щом такова е мнението на американските генерали!
  • 107 456

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Атина Палада":

    Не ти прави чест да ползваш чужд ник шорошче. Но е типично за центаджийчетата. 🤣
  • 108 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    МАЛИИ МНОГО ЖЕЛАЕЩИ ДА БЪДАТ ИЗПЕЧЕНИ ОТ РУСКИ САРМАТИ ...ЕБЕ САМО 3 САРМАТА И ЕВРОПА НЯМА ДА Я ИМА ОЩЕ 3 АМЕРИКА ЩЕ СЕ ПЛИСКА ОКЕАНА А НА АНГЛИЯ ДАЖЕ ЕДНА Е МНОГО ...РАЗБРАХТЕ ЛИ ???
  • 109 Смотльо,

    7 1 Отговор

    До коментар #89 от "Атина Палада":

    Влизайки с друг Ник не те слага на нейното ниво,показва единствено колко комплексирана личност си .
  • 110 НАТО

    8 1 Отговор
    Тръмп..НАТО е вчерашен ден
    Макрон..НАТО умря
    А Путин вдъхна нов живот на Нато
  • 111 Да се убива

    7 1 Отговор

    До коментар #92 от "А да се убива":

    е дело на злото САЩ! Браво, че за пореден път показа на нормалните хора, че по голямо зло и по вредни за света от САЩ, няма!
  • 112 Атина Палада

    7 1 Отговор

    До коментар #104 от "Оди у":

    Т. е. тук е разрешено само за ж. Ълто паветниците? Така ли?

    Коментиран от #114

  • 113 Да уточним

    3 7 Отговор

    До коментар #100 от "Атина Палада":

    Ссср си свали гащите на мистър Рейгън,защото нямаше какво да се яде в този СССР.От жалост САЩ им дадоха 15 милиарда долара и ги изхвърлиха като парццали от ГДР, Чехия,и Унгария.

    Коментиран от #119

  • 114 А,не,бе

    1 7 Отговор

    До коментар #112 от "Атина Палада":

    Тук няма място са руски подлоги!Елементарно е.

    Коментиран от #120

  • 115 Путиненко

    1 7 Отговор
    Нека и в русия да почнат да гърмят ракети.

    Коментиран от #118

  • 116 Русия предлага

    9 1 Отговор
    В Будапеща да бъде подписан договор с България и Румъния който да гарантира териториалната им цялост след изгонването на американските бази от териториите им
  • 117 Да се краде и лъже, е дъно в едно общест

    7 2 Отговор

    До коментар #89 от "Атина Палада":

    присъщо на съсипани и пропаднали хора и спонсорите им САЩ! За пореден път доказа, че по голямо зло и по вредно за света от САЩ, няма!

    Коментиран от #125, #129

  • 118 Ха ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #115 от "Путиненко":

    А бе Ебанненко на фронта си в чувал
  • 119 Атина Палада

    8 3 Отговор

    До коментар #113 от "Да уточним":

    Абре вие нищо не знаете :)) Рейгън е виновника за фалита наа САЩ, а не за разпада на СССР!
    Да, САЩ са в тази безизходица благодарение на Рейгън!
    Разбрали Ш.орошче н. еграмотно?

    Коментиран от #122, #123

  • 120 Атина Палада

    8 1 Отговор

    До коментар #114 от "А,не,бе":

    Разбрах! Тук е място само за чуждите агенти, работещи за чужди държави... НПО! Нали е така според американския закон?

    Коментиран от #126

  • 121 Град Козлодуй

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "Кресна":

    Господин Кресна,вие сте се усс.рал прав от страх.Благодаря ,че ми прочетохте поста.

    Коментиран от #131

  • 122 Аре стига бе

    1 8 Отговор

    До коментар #119 от "Атина Палада":

    САЩ ги има.....СССР е в небитието....кой ли прати съветските комунисти там....

    Коментиран от #128

  • 123 Абе нещо изпадаш

    2 4 Отговор

    До коментар #119 от "Атина Палада":

    В безтегловност.Пишеш небивалици.Стегни се!
  • 124 Никой

    5 0 Отговор
    Всички трябва да се смирят и да ни оставят да живеем.
  • 125 Само САЩ спира

    1 8 Отговор

    До коментар #117 от "Да се краде и лъже, е дъно в едно общест":

    Сатрапа Путин от 7мперските му амбиции....

    Коментиран от #145

  • 126 Що бе

    1 8 Отговор

    До коментар #120 от "Атина Палада":

    И тук има бая НПОта от....Русия....ама айде

    Коментиран от #130, #141

  • 127 Атина Палада

    4 8 Отговор
    Руснакът иска ли война?
    не питай тази тишина,
    в която братските могили
    войниците са приютили.

    Ти за това попитай тези,
    които в цинкови ковчези
    тук от земи съседски влачат
    стариците да ги оплачат.

    Попитай храбрите момчета,
    които днес из Кремъл шетат,
    с пагона си го украсяват
    и сопа „мирна” там развяват.

    Литовец питай и поляк –
    за тях кошмарът е руснак,
    попитай пролетта във Прага
    как мир със сила се налага.

    Унгарците попитай как
    войникът руски в руски танк
    из Будапеща мирно ХОРА гази
    от тях мира за да опази.

    Ще ти отвърне побелял
    финландец доста остарял
    как „мирно” руската войска
    там зиме драпа през снега.

    И братът белорусин даже
    намерил би какво да каже,
    че на изгаряща цена
    дари им братството Москва

    когато с ордата си зла
    Суворов палеше села.
    Попитай техните поля –
    кръв непокорна ги поля.

    Попитай ти Украйна братска
    защо от любовта славянска
    и от прегръдката на брата
    защита търси днес при НАТО.

    Миролюбивият Иван
    обстрелваше Афганистан
    и в градове, и във села
    не мир донесе, а беда.

    Деца, вдовици във Чечня
    руснакът иска ли война
    попитай и ще чуеш сам
    руснак как „миротворства” там.

    Грузинец винаги щастлив
    през сълзи днес ще премълчи,
    че от съсед „миролюбив”
    сега земята му гори !

    „Руснакът иска ли война?” –
    от Литва питай до Китай
    съсед дали един поне
    ще отговори твърдо: „Не!”

    Коментиран от #134

  • 128 Цървуль

    9 1 Отговор

    До коментар #122 от "Аре стига бе":

    Тъп си като шефа ти Киро Тъпото

    Коментиран от #132

  • 129 Да се убива

    1 6 Отговор

    До коментар #117 от "Да се краде и лъже, е дъно в едно общест":

    Е дъно на друго общество, оглавявано от....Путин.....Русия.

    Коментиран от #142

  • 130 Има едно руско НПО

    4 1 Отговор

    До коментар #126 от "Що бе":

    Което ти го навърви до сливиците и хъркаш

    Коментиран от #133

  • 131 СтаМат Мага Рето

    4 0 Отговор

    До коментар #121 от "Град Козлодуй":

    Илиянчо,Ломска Масс Тийоо пак си прекалил с лепилото.Иди при бат Вальо Козлодуйския да ти балансира коренната чакра и всичко ще е наред.
  • 132 Фактите са си факти

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "Цървуль":

    А обидите са израз на....безсилие.

    Коментиран от #135, #139, #144

  • 133 То щатските НПО та

    4 0 Отговор

    До коментар #130 от "Има едно руско НПО":

    Ти го навървиха на теб....
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Военкур

    0 8 Отговор
    АТАКАМСИ изпращат поздрави до Крим.

    Коментиран от #138

  • 137 А твоята

    1 1 Отговор

    До коментар #134 от "Пастор илиян илиин":

    Изрядно ги носи от Околовръстното
  • 138 Укрогроб

    10 0 Отговор

    До коментар #136 от "Военкур":

    Русия ги хаква в ДжиПиЕса и отиват на кино като Старлинк
  • 139 Аз съм веган

    7 0 Отговор

    До коментар #132 от "Фактите са си факти":

    И кои са твоите факти,на Униан,Бесарабците,Маломуж Огризко Геращенко,Мария Куроносова,Мария Криволапова,Джамбаza и т.н. ?
  • 140 Проблем

    7 0 Отговор
    Ще е ако и Русия преразгледа ограниченията си за използване на тактически ядрени оръжия
  • 141 Атина Палада

    11 0 Отговор

    До коментар #126 от "Що бе":

    Ами тогава защо не предложите този закон даа се въведе и у нас, та да се видят тия "руски" НПО? М? Да излязат на светло всички НПО...

    Коментиран от #150

  • 142 Да се краде и лъже

    6 0 Отговор

    До коментар #129 от "Да се убива":

    е дъно в едно общество, присъщо на пропаднали хора, без морал и ценностна система и спонсорите на лъжите САЩ!

    Коментиран от #147

  • 143 М3 голд

    10 0 Отговор
    Помните ли поведението на Байдън през 2022 г? Непрекъснато преса към Русия да започне военни действия. ЦРУ казало кога ще се нападне, били видяли..., всичко било готово... И т.н. Сега Столтенберг натиска за нажежаване на територията и обстановката. Явно преса към Путин да си изпусне нервите. Определено плановете за ТСВ са на масата, а и тя им трябва. Но трябва да я започне Русия. С тактически ядрени удари и после каквото сабя покаже. Сега са важни развитите, а не форуми като нашия. Дано всичко утихне, но надали.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Факт

    10 0 Отговор

    До коментар #125 от "Само САЩ спира":

    САЩ е зло и вредно за света!

    Коментиран от #148

  • 146 В грешка си

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гоорил":

    И цялото ти изложение е приемане на желаното за действително. Налей си една ракия и гледай някое забавно предаване. Не си за този форум
  • 147 Да се убива

    0 11 Отговор

    До коментар #142 от "Да се краде и лъже":

    Е присъщо на общество от убиици и насилници в лицето на Русия, водена от кремълския сатрап.

    Коментиран от #153

  • 148 Само САЩ

    0 8 Отговор

    До коментар #145 от "Факт":

    Спират кремълския сатрап от още убииства и насилие.

    Коментиран от #154

  • 149 Кво ми дреме за Киро...

    2 5 Отговор

    До коментар #144 от "Обидите да":

    Макар че треска Възрожденците на избори....

    Коментиран от #155

  • 150 Не съм депутат

    1 5 Отговор

    До коментар #141 от "Атина Палада":

    Пък и се знае кои са руските НПОта....

    Коментиран от #158

  • 151 Ирански дронове нападат Украйна.....

    1 9 Отговор
    А щатски дронове не бива да газят русия....айде де.
  • 152 НАТО са взели на мушка путин

    1 10 Отговор
    Нема да му се размине.....

    Коментиран от #159

  • 153 Факт

    9 0 Отговор

    До коментар #147 от "Да се убива":

    Затова САЩ е ударило дъното да прави войни, да се убиват хора и да опростачва пропаднали деца без морал и ценнсоти да тиражират лъжи!
  • 154 Само САЩ

    9 0 Отговор

    До коментар #148 от "Само САЩ":

    спира мира на земята и сее войни и зло! А това прави САЩ, най вредната страна за света!
  • 155 Как кво

    7 0 Отговор

    До коментар #149 от "Кво ми дреме за Киро...":

    Както ти, така и киро, бойко и цялата пропаднал сган в ПП, ДБ и ГЕРБ, са ударили дъното в обществото и са вредни за България!
  • 156 Хехе

    10 0 Отговор
    Тоя очилат череп ни омръзна с неговите военнолюбиви призиви да ни вкара в ТСВ. Вече да се пръждосва намайнайната си. Мандатът му приключи отдавна. Той е никой. Или ще чака да го премахнат с някое хвърчило.

    Коментиран от #170

  • 157 Гоце Делчев

    7 1 Отговор
    Дебатът между западните нации относно степента на военна помощ..... ами ние българите западна нация ли сме.
  • 158 За руски не знам

    9 1 Отговор

    До коментар #150 от "Не съм депутат":

    Но вредни НПО-та на злото САЩ, са над 500 в България! Това е национална заплаха за България, купувайки глупаци да си прдават страната! Затова един закон като в Грузия, би ги изкарал от дупките!
  • 159 Атина Палада

    11 1 Отговор

    До коментар #152 от "НАТО са взели на мушка путин":

    Така е, Нато са взели на мушка Путин, както бяха взели на мушка козарите у Афганистан, но от козарите се спасиха по колесниците, но от Русия и колесниците няма да им помогнат.
  • 160 Излъган

    2 10 Отговор
    Всички си мислехме, че Русия е велика сила,а се оказаха миризливи смотаняци и палячовци!

    Коментиран от #162, #171

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 И факт

    15 0 Отговор

    До коментар #160 от "Излъган":

    Русия се оказа сила! Само с наемници и старо оръжие Изпразни складовете на НАТО в цяла Европа, докара Европа до икономическа криза, Германия до рецесия, Европа и САЩ печатат пари. Украйна стана по малка. 10 милиона украйнци напуснаха Украйна, над половин милион загинаха! Факт! Русия наистина е сила и мощ!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Ханзи

    8 1 Отговор
    Глистът Йенс що се меси в националните решения. Като стане премиер на някоя държава тогава да решава. Това което прави сега е диктаторски натиск върху суверенни държави,, чиито ръководители и ат собствено мнение.
  • 165 Дон Бидон

    5 0 Отговор

    До коментар #161 от "Дон Корлеоне":

    Само така, памперсите и двата, ще ти нахлюпа на главата.
  • 166 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    5 2 Отговор
    Вийте к0зяци, вийте фобаци, вийте комплексари..защото с това ще си останете. Кафа от неадкватни, които напират да се затрият от злоба.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Дон Паскуале

    2 3 Отговор

    До коментар #161 от "Дон Корлеоне":

    Кво ша риташ бе бъхльо,в такива като теб гейzeрчета си лъскам обувките.
  • 169 Бат ДънЮ

    2 2 Отговор

    До коментар #161 от "Дон Корлеоне":

    Сусссс бе Пен Деллл недо Клатен,мажи хубаво бузките и входа със сало.
  • 170 Доктор Косев

    4 0 Отговор

    До коментар #156 от "Хехе":

    Вярно че прилича на череп Столти,и аз забелязах.Откъде знам ли,ами завиршил съм медицина.
  • 171 Тонката

    7 2 Отговор

    До коментар #160 от "Излъган":

    "Всички си мислехме, че Русия е велика сила,а се оказаха миризливи смотаняци и палячовци!"

    или

    "Всички си мислехме, че Сащ е велика сила,а се оказаха миризливи смотаняци и палячовци!"

    Кое от двете твърдения е по-вярно? Обзалагам се, че второто...🤣

    Мислехте, че САЩ са сила, но се оказаха колос на глинени крака и сега сте разочаровани.....На това му се вика: Да заложиш на куц кон!🤣
  • 172 112

    4 1 Отговор
    Накрая Баба Меца ще извади дебелата тояга и ще има "..ооо, ааа, недеееей...".
  • 173 Сократ

    2 0 Отговор
    Столти си играе с огъня. А не знае ли, че на малките деца им е забранено да си играят с кибрит. Този идиот се опитва всячески да превърне Европа в радиоактивна пустиня. Нима си мислят онези тарикати, че ще се спасят? Ами няма. Почне ли се, няма да има планета Земя, а астероиден пръстен на нейно място.

    Коментиран от #175

  • 174 Борислав Иванов

    1 0 Отговор
    Столтенберг много опасно нагнетява напражението! Светът се люлее на ръба на Трета световна война заради такива като него.
    Много е интересно, защо го правят? Какви са мотивите им? Вероятно всичко е част от многостепенен план, който цели повишаване на печалбите на ВПК и нефтените компании, сваляне на Путин, овладяване на руските природни ресурси, намаляване на славянското население, маргинализиране на Европейския съюз и пр. Вероятно е замислен от световния икономически елит, а може и да е от дълбоката държава на САЩ или световното еврейско лоби...
    Но света целенасочено се тласка към глобален конфликт с изостряне на напрежението в Украйна, Близкия Изток и Китайско море. Защо? Защо? Русия е само пионка в тези игри, за съжаление.
  • 175 Борислав Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #173 от "Сократ":

    Не си съвсем прав Сократе, за тях има достатъчно комфортни подземни скривалища, където могат да издържат повече от година. Но за нас няма, дето им слушаме глупо...те.
    Изключително безотговорен военен и политически елит! Нямам думи!
Новини по държави: