1 Юни, 2024 07:58 1 063 6

Застреляха кандидат за общински съветник в Мексико

  • мексико-
  • убийство-
  • общински съветник

Инцидентът е станал в щата Пуебла, само 48 часа преди вота в страната

Кандидат за общински съветник бе убит вчера в щата Пуебла, в централната част на Мексико, по-малко от 48 часа преди изборите в страната, предаде АФП, цитирана от БТА.

Хорхе Уерта Кабрера, кандидат за член на общинския съвет на Исукар де Матаморос, град с население около 80 000 души, беше убит, а съпругата му и негов сътрудник бяха ранени при нападението, съобщиха за АФП източник от правителството на щата Пуебла и служител на прокуратурата. Според мексиканските медии 30-годишният Уерта Кабрера е бил прострелян няколко пъти посред бял ден, когато е слязъл от колата си.

По данни на федералното правителство от началото на предизборната кампания в Мексико са били убити общо 25 кандидати за местни постове.

Престъплението бе извършено в навечерието на изборите на 2 юни, на които мексиканците ще изберат своя нов президент и повече от 20 000 национални и местни лидери.

Наркокартелите и други престъпни организации оказват натиск върху кандидатите от всички партии с надеждата да запазят влиянието си и след изборите. Според властите те също така се опитват да наложат своите кандидати, като изберат един от тях и забранят на останалите да се кандидатират под заплаха от смърт, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надявам се

    5 0 Отговор
    скоро и тук да има яко дум-дум
  • 2 Недейте така

    2 0 Отговор
    Абе мексиканци, така ли си водите дебатите?
  • 3 Открийте разликата

    6 0 Отговор
    "Наркокартелите и други престъпни организации оказват натиск "

    А ЕС, Украйна и други демократични оргации използват поети за тази работа.
  • 4 АК апулко

    4 0 Отговор
    Така се правят демократични избори, който оцелее - печели.
  • 5 Истината

    3 0 Отговор
    демокрация бро ахахаххааа
  • 6 БАРС

    0 0 Отговор
    ГЛЕДАХ РАШЕН ТВ И ТЕ ПОКАЗАХА ВИДИО КАК ГО УБИВАТ И БЕШЕ ПРЕДИ ТРИ ДЕНА.НЕЩО НОВИНИТЕ В БГ КЪСНО ИДВАТ.
Новини по държави: