Last news in Fakti

1 Юни, 2024 12:28 745 2

Лодка в Афганистан потъна: Най-малко 20 души са загинали

  • лодка-
  • афганистан-
  • потъна-
  • загинали

Бадлон посочи, че според местни жители на плавателния съд са били 25 души, петима от които са оцелели

Лодка в Афганистан потъна: Най-малко 20 души са загинали - 1
Снимка: БГНЕС

Най-малко 20 души са загинали при потъването на лодка в река в Източен Афганистан тази сутрин, съобщиха управляващите талибани, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Курайши Бадлон, директор на отдела за информация и култура в провинция Нангархар, каза, че лодката е потънала, докато е пресичала река в окръг Мохманд Дара. Сред жертвите има жени и деца.

Бадлон посочи, че според местни жители на плавателния съд са били 25 души, петима от които са оцелели.

Досега са извадени телата на пет жертви, сред които един мъж, една жена, две момчета и едно момиче, съобщи в изявление здравният департамент на провинция Нангархар. Той добави, че медицински екипи и линейки са изпратени на мястото на инцидента.

Властите не дават подробности за причините, довели до инцидента, и казаха, че спасителите продължават да търсят телата на останалите жертви.

Хората, живеещи в района, често използват местно изработени лодки, за да пътуват между селата и местните пазари, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямам думи.

    4 2 Отговор
    Жалко само за жените и децата, защото мъжете там са зверове.

    Коментиран от #2

  • 2 Така е!

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нямам думи.":

    Мъжете са необразовани религиозни фанатици.
Новини по държави: