Last news in Fakti

2 Юни, 2024 05:12 1 376 19

Пекин: Сепаратисти и чужди сили подкопават усилията ни за мирно приобщаване на Тайван

  • китай-
  • тайван-
  • сингапур

Китайският външен министър Дун Цзюн говори на 21-вата конференция за сигурност "Диалог Шангри-Ла" в Сингапур

Пекин винаги е бил ангажиран със запазването на мира с подобаващата за целта отговорност за разлика от някои страни, които доставят оръжия, обяви днес китайският военен министър Дун Цзюн по време на речта си на 21-вата конференция за сигурност "Диалог Шангри-Ла" в Сингапур, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той допълни, че Китай упражнява строг контрол върху военния си и гражданския си износ. Дун Цзюн е един от водещите оратори на форума.

"Китайската ядрена политика е възможно най-стабилната, като е постоянна и предвидима. Що се отнася до глобалната сигурност, китайските въоръжени сили са поели инициативата да понесат повече отговорности, да участват активно в опазването на мира, както и в борбата с тероризма", каза още военният министър.

"Тук, в Азиатско-тихоокеанския регион, хората са независими и разчитат на себе си. Те са "отблъснати" от опитите да бъдат въвлечени в конфронтации и желаят да живеят в един равнопоставен и многополюсен свят. Всяка една държава в Азиатско-тихоокеанския регион трябва да осигури развитие и стабилност", допълни Дун Цзю.

Той подчерта, че Китай е отворен за още по-активно военноморско сътрудничество и обмен с армиите на други държави, които да се градят върху взаимно доверие и многообхватна дейност.

Според него настоящата ситуация в Южнокитайско море като цяло е стабилна, но някои страни са нарушили двустранни споразумения, както и собствените си ангажименти, като съзнателно провокират инциденти и създават погрешни представи.

"Надявам се, че определени държави ще осъзнаят ясно къде има външни интереси, ще се върнат на правилния път на диалога и ще работят поотделно с други страни от региона, за да превърнат Южнокитайско море в море на мира", обяви той, като добави, че Пекин е отдаден на мисията за мирно приобщаване на Тайван, но тази възможност е подкопавана от чужди сили и от "сепаратисти".

"Ние ще предприемем решителни действия да ограничим независимостта на Тайван и да гарантираме, че заговорът никога няма да успее", заяви Дун в Сингапур.

По-рано агенциите предадоха, че пристигналият на конференцията "Диалог Шангри-Ла" президент на Украйна Володимир Зеленски планира среща с китайския военен министър, за да убеди Пекин да изпрати свой представител на мирната конференция за Украйна в Швейцария в средата на този месец.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази среща в Сингапур е за Азиатци и

    11 3 Отговор
    Касае Тяхния Регион!! Зельо сее Натресал, да ги занимава със Украйна и себеси!! Определено не му сее получило!! Срещнал се с някойси, резултат 0!!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Айдааа

    11 0 Отговор
    И Тиа почнаа , с "денацификацията" , а Тайван - Наш ... 😁
  • 3 Зельо

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тази среща в Сингапур е за Азиатци и":

    Мира не ти давам а ? Остана ли Бело , от Аргентине?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анджо

    5 5 Отговор
    Колко са нагли китайците , хората не ги искат, а те по мирен начин да се предадат. Но сега щатите и европейците да оправят тази каша. Продадоха им машини за чипове, даже и как да си ги произвежда. Лакомията до това води.
  • 6 Анджо

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тази среща в Сингапур е за Азиатци и":

    Има едни Индиици които не обичат китайците и няма как да ходят по свирката на китай

    Коментиран от #7

  • 7 налюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Анджо":

    Щото пък много обичат англетата и западния свят. Сърбали са им попарата
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЧУПКАТА

    3 1 Отговор
    Тайван е суверенна държава каквато е и Украйна.Искате да ви бъде харизан
    Тайван,както лилиПутин иска Украйна,само че това никога няма да стане.
    Едва ли тайванския народ ще иска вашия комунизъм и единствения му костюм
    да бъде китайска рубашка.Брутния продукт в Тайван е като на Ю.Корея.
    Тайван ще стане част от Китай когато видите кльощавия си жълт задник без огледало.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания