16 Февруари, 2014 16:50 1 364 0

Атентат в Египет уби 4 корейци и египетски шофьор (обновена)

  • египет-
  • атентат-
  • синай-
  • терористи-
  • туристически автобус

Туристически автобус бе взривен в Египетския Синай близо до границата

Атентат в Египет уби 4 корейци и египетски шофьор (обновена) - 1
Снимка Архив АП/БТА

Четирима корейци и египетският им шофьор загинаха, след като туристически автобус от азиатската страна беше взривен в Египетския Синай близо до граничния пункт с Израел Таба, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Източници от силите за сигурност, заявиха, че в автобуса се е врязала кола бомба или крайпътна бомба е избухнала в момента, в който превозното средство е минавало край нея.

При експлозията и последвалия пожар са пострадали останалите 27 пътници, които моментално са били откарани за лечение в болници от двете страни на границата.

Автобусът е собственост на „Травко”, една от най-големите туристически компании в Египет. С него корейците се връщали от екскурзия до древния православен манастир „Света Екатерина” на територията на Израел. Малко, след като преминал през Таба, автобусът се взривил.

Все още никой не е поел отговорност за нападението.

Синайския полуостров е обхванат от беззаконие, откакто президентът Хосни Мубарак беше свален през 2011 година. Атаките от ислямистки екстремисти обаче станаха все по-чести и интензивни от както военните свалиха от власт президентът Мохамед Морси, който бе издигнат от ислямисткото движение „Мюсюлмански братя“.

Броят на въоръжените групировки в зоната както и бедуинските племена живеят до голяма степен извън контрола на Кайро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА