9 Юни, 2024 06:44 2 088 26

Додон: Санду тласка Молдова по пътя на Украйна

  • игор додон-
  • мая санду-
  • молсова

Управляващите в Кишинев се готвят за война, смята бившият молдовски президент

Додон: Санду тласка Молдова по пътя на Украйна  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Действията на молдовския президент Мая Санду водят страната към война. Това каза в интервю за ТАСС бившият президент на Молдова и лидер на Партията на социалистите Игор Додон в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

„За съжаление, това, което Мая Санду прави през последната година и половина, е подготовка за война. Постоянни учения с войници на НАТО на територията на неутрална Молдова, американски самолети, които кацат на летищата в Молдова, транзит на неизвестен затворен товар от Румъния, от НАТО към Украйна. Тя увеличи четворно бюджета на Министерството на отбраната. Купува радари и оръжия. Активно свиква резервисти за военна служба. Всички тези елементи показват, че Мая Санду и нейните куратори подготвят Молдова за война“, отбеляза политикът.

„Това много ни тревожи“, подчерта Додон. „Наистина се надяваме нищо да не се случи преди президентските избори. И след президентските избори да има друг президент, който ще бъде гаранция за мира. Мая Санду е път към войната."

Според него Санду ще доведе Молдова до ситуацията, в която се намира Украйна в момента, защото върви по същите стъпки. „Тя води страната с всички тези действия към дестабилизация, към война. Но ние нямаме нужда от това“, каза бившият президент на страната.

Санду няма да може честно да спечели президентските избори, тя може да прибегне до измама в чужбина. Сегашният президент има най-голям антирейтинг, тоест повече от 55-60% от населението на Молдова иска друг президент, заяви Додон.

„Мисля, че Мая Санду ще загуби тези избори в страната“, казва събеседникът на агенцията, „Все още не знаем каква ще бъде разликата в гласовете, дали ще бъде 55 на 45 или 60 на 40“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    27 37 Отговор
    тц тц...Матушката на всички помага, особождава ,подкрепя , дарява , всичко така правилно върши , а никой не я обича..чудни работи

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой

    42 16 Отговор
    За това й се плаща на момата. Ако като президентката на Грузия. И двете са агенти на чужди страни и правят това, което са им наредили. Що пък да не направят война в държавите си? Те има къде да отидат (ако господаря не реши да ги хариже).
  • 4 Някой

    32 22 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    Що никой да не я обича? Май я бъркаш със САЩ.
    Това,че 20% от молдованите не я харесват, не ги прави мнозинство. Я пробвай да видиш нагласите на българина към САЩ и към Русия. Може и да прогледнеш тогава....

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Сандо

    38 19 Отговор
    Наистина Санду тласка Молдова към войната,при това следва същия път като тоя на окраината.Налагането на един език,прекъсване на икономическите връзки с Русия,преследването и вкарването на опозиционери в затвора,закриване на руски и опозиционни медии.
  • 6 Браво

    36 16 Отговор
    Един с акъла си, да назове истината право в очите. А щом САЩ са в Молдова, то войната им е гарантирана.
  • 7 КОТарАК 🐱

    19 27 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    видях нагласите-15 човека браниха МОЧа
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нагласите

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    ще се водят след изборите. Това че сте шумни по форумите (щото сте безработни и имате излишно време) не означава че сте много. Напротив -- малцинство сте

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Демократ

    11 22 Отговор
    А какво да направят молдовците да си харижат територията на руските боклутси ли

    Коментиран от #14, #21

  • 12 Някой

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нагласите":

    Ха-ха-ха!
    Добре. За шумните не говори, че се изпоразплюьокаха от много говорене и подскачане по медиите и на разни записи.
    Иначе, изборите са за друго. Може и да не разбрал, де...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Как

    7 16 Отговор
    Я че и българския президент казва същото. Да не ни да са го чули от едно място ? А всички знаем че е платен агент на КГБ!

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сащ са злото

    16 8 Отговор
    Използват страните на европейските си васални елити като съчки в огъня във войната им срещу Русия. И постоянно ескалират напрежението. Войната е между Сащ и Русия на европейска територия, а не между Русия и Украйна. Ако Русия използва тактически ядрени оръжия срещу командни центрове е Европа, целеуказващи и въвеждащи данните за украинските атаки срещу руска територия, Сащ няма да се намесят - ще го отнесат бесните евроатлантически пудели и народите на Европа. Пояснение: руските тактически ядрени бомби са около 80 килотона всяка, т.е. 4 пъти по мощни от американската бомба над Нагазаки. Жертваха Украйна без да им мигне окото, същото ще направят и с Европа (Засега Сащ унищожават енергийнта й сигурност и промишления й потенциал...). Единството, от което се боят, е размяната на стратегически ядрени удари с Русия. При което и Сащ самите ще бъдат унищожени. Владимир Путин предупреди още през 2022 г. "не ни е нужен свят без Русия". В прав текст - продължавайте да ескалирате напрежението и да увеличавате заплахите срещу Русия и ще си го получите. А тази ескалация започна още след 1990-те с разширяването на НАТО до границите на Русия, мина през Укромайдана (преврата в Киев) и продължава сега с наливането на стотици милиарди във войната срещу Русия и постоянното вдигане на залога. Явно евроолигархичните елити са лишени от разсъдък и като бесни пудели се спускат на Голямата мечка, която е и най-голямата ядрена сила.
  • 18 Сащ са злото

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "сепаратистите":

    Русия никъде няма да нахлува, виж 17. И мисли с главата си, а не с опорките на Голямата лъжа.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ами не

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "Сесесере":

    Следи случващото се. Сащ направи преврат в Украйна и голяма част от украинците бяха против. С армия Украйна ги потушаваше, но Донецк и Луганск обявиха автономия и поискаха подкрепа от Русия. Русия ги призна и подкрепи. Законово, Русия не е в Украйна.
  • 21 Щирлиц

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Демократ":

    За това ще си я харижат на Румъния! Санду иска да се обедини с тях!!
  • 22 Лудия касапин

    3 3 Отговор
    "Русия никъде няма да нахлува, виж 17". А ти виж Захарова два дена преди да нахлуят в Украйна, как разпитваше как да си направи отпуската...наглост и лъжи,това е Русия в момента.
  • 23 Отреазвяващ

    2 3 Отговор
    Дано да има 2 гр.мозък(Санди).Иначе,лошо.
  • 24 факуса

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "сепаратистите":

    що все наричате борците за свобода сепаратисти
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.