Last news in Fakti

15 Юни, 2024 14:45 971 19

СЗО съобщи за смъртта на над 500 палестинци на Западния бряг

  • израел-
  • палестинци-
  • загинали

От тях 126 са деца

СЗО съобщи за смъртта на над 500 палестинци на Западния бряг - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 500 палестинци, включително 126 деца, са загинали на Западния бряг от 7 октомври 2023 г., се казва в изявление на Световната здравна организация (СЗО) в X (бивш Twitter).

„Скокът на насилието на Западния бряг, включително Източен Йерусалим, от началото на войната в Газа доведе до смъртта на 521 палестинци, включително 126 деца, между 7 октомври 2023 г. и 10 юни, 2024," в изявлението.

Освен това над 5200 души, включително 800 деца, са ранени, се посочва в съобщението.

Ситуацията в Близкия изток рязко се влоши след проникването на екстремисти от радикалното палестинско движение Хамас от ивицата Газа на израелска територия на 7 октомври миналата година, което беше придружено от убийства на жители на гранични селища. и вземане на заложници. В отговор Израел започна военна операция в Газа с цел да унищожи военната и политическа структура на Хамас и да освободи всички отвлечени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да не сме

    10 1 Отговор
    студенти в НБУ, че да не знаеме по телевизията репорташите за войната в Газа за какво се отнасят. За какво са тия разяснения накрая?
  • 2 Сила

    3 15 Отговор
    Тия 126 деца са на две, три семейства нали.... ТРАГЕДИЯ
  • 3 Вашето мнение

    13 2 Отговор
    Дори в България съществуват биологични отпадъци, които тържествуват след тази новина.

    Коментиран от #7

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    Ама СЗО не съобщава за подписването на договори със страните - един министър (на здравеопазването) да може сам , без одобрение от Президент, Премиер, Парламент, да обявява "карантина(военно положение) за страната си " 🥸🥸🥸
  • 5 Българка

    5 10 Отговор
    Това са лъжи на ХАМАС

    Коментиран от #17

  • 6 Бесен язовец

    6 10 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 7 полк Марков

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето мнение":

    Ами еврейте.
  • 8 И какво от това??

    9 2 Отговор
    Факти днес ни написаха за 3 трима загинали украинци!Какво от тава ,че не нацистите от Израел са били 125 деца само за едно денонощие!Че Газа е лунен пейзаж....Дори не можем да демонстрираме в подкрепа на Палестина?

    Коментиран от #12

  • 9 незнайко

    12 3 Отговор
    Нещо не ми се връзват нещата ! Русия УЖ водела война с Украйна и цял свят говори за нея и как да се помага на Украйна а такива убийства ТАМ няма !!! Явно палестинците не са ХОРА и никой не се интересува за тях !!!

    Коментиран от #14

  • 10 Голем смях

    3 8 Отговор
    Малко са ....Няма по-гнусни о т арабите .
  • 11 Калпазанин

    3 0 Отговор
    Интересно, и тези които ги избиха са самонастанили се борци за свобода и жертва, а хамас терористи и екстремисти. Нема такава жорналистика нема, браво. Така се промиват мозъци на овце с повтаряне на едно и също нещо, бялото е черно и черното е бяло
  • 12 Калпазанин

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "И какво от това??":

    То да само факти, цялата западнала преса го повтаря по на колко пъти на ден в траурен тон когато евреин или украинец умре а избитите от тях като статистика, все едно са избили чумави пилета в птицеферма. Просто психология
  • 13 Пианистът

    5 1 Отговор
    Евреите с какво се отличават от нацистите,че ореваха всички филмови студия.
  • 14 Зайо Байо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Нали ? Много си прав ! Зависи КОЙ е приятеля на САЩ , за да бъде толериран !
  • 15 жабока БОКО

    4 0 Отговор
    Явно има разлика между живота на един Украинец , един Арабин , един Иракчанин , един Либиец , един Виетнамец , един Афганец !
    Питайте американците , те най-добре знаят това !
  • 16 ПЪГУОШ

    2 0 Отговор
    Каквото и да говорим , кой , къде , как , колко и защо - УМИРАТ ХОРА и голяма част от тях са беззащитни и нямат никаква вина !
    И всичко всъщност е в ръцете на Америка !
  • 17 За размисъл

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    НЕ сте българка. Българката е преди всичко майка по душа, а не кръволок. Една жена, независимо дали е майка или не , не може да призовава за нито едно насилие, камо ли за убийството на дете - независимо от неговата религия, пол, националност и т.н.
    Уж европейка се пишете , а не знаете, какво остана да защитавате основните ЧОВЕШКИ ценности - първата от която е защита на беззащитните - децата.
    И без извинение - Т.... КА.

    Коментиран от #18

  • 18 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "За размисъл":

    Всеки, който нападне Израел ще бъде унищожен. Израел трябва премахне ХАМАС.Иначе няма да има покой никога.Тези главорези още от малки ги учат да мразят и убиват,а техните шиитски "мюсюлмански братя" ги използват за "пета колона".
  • 19 Свети Валентин⁷

    0 0 Отговор
    Как така станаха от 32000 убитите ,на 500? Кой лъже? Това са само журналистите.