Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Юни, 2024 16:02 1 759 16

В пълна безизходица! Киев и Москва не успяват да намерят посредник за Женевските конвенции

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • женевска конвенция

Според Женевските конвенции така се нарича държава, която със съгласието на двете страни в конфликта им помага да водят диалог за защита на цивилните

В пълна безизходица! Киев и Москва не успяват да намерят посредник за Женевските конвенции - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрей Сибига заяви, че Москва и Киев все още не могат да се споразумеят за назначаването на "покровител". Според Женевските конвенции така се нарича държава, която със съгласието на двете страни в конфликта им помага да водят диалог за защита на цивилните. Това съобщи Би Би Си.

Според Сибига Украйна вече е получила "няколко предложения" от страни, които са искали да действат като покровители. "По две предложения вече получихме отказ от държавата-агресор (т.е. от Русия - Ред.)", каза зам.-министърът, цитиран от агенция "Укринформ".

Сибига не уточни кои страни са били обсъждани като кандидати.

През април украинският омбудсман Дмитрий Лубинец заяви, че във войната на Русия срещу Украйна сила-покровителка трябва да се появи "точно тази година".

Съгласно Женевските конвенции представителите на силата покровителка имат право, наред с други неща, да посещават всички места, където се намират граждани, защитени от международното право, да оценяват условията на живот в окупираните територии или в арестите и да осигуряват провеждането на хуманитарни операции.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбойко Борисов

    16 2 Отговор
    Аз ще посреднича. Ще викна Алексей Петров, Просто Киро, Хасан Кокорчев и Дебелян Пеевски (едно и две, че има и двойник от ДБ). И ще се разберем. Цар съм на схемите и обещавам пари на всички, които ми дадат кинти.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ще намерят и ще се справим

    12 2 Отговор
    в конфликта юса, нато , украйна срещу РФ , а и СК, Китай, Виетнам и Индия и Сръбска няма много бъдеще . Печели се , обаче несвойствено . Бадън говори за мир а започват всички да живеят военно-временно , което
    противно на говореното . Става роб на себе си . Порошенко избиваше сепаратистите от 14-22 година и се хвалеше с ЮСА . После го смениха . взеха му фабриката, вече е бивш фабрикант, прочут с съденето за корупция . Щом гонят със 7-8 атентата Зелиски досега , значи в един момент ще умре . Ще видим . Генерал Лебед умря в катастрофа с хеликоптер , иначе той щеше да управлява армиите срещу нато, европа и юса .

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Град Козлодуй":

    МИ ДА СТАНАТ ЖУРНАЛИСТИ ЩО КАВАЛИ СА НАДУЛИ ....
  • 7 Българин

    15 1 Отговор
    България, ако не беше васална евроатлантическа губерния щеше да е идеалния посредник в този безсмислен конфликт. Но ние сме просто още една евроатлантическа съчка, която ще бъде хвърлена в огъня на войната в подкрепа на задокеанските интереси.
  • 8 Си ган Голямо

    6 0 Отговор
    Аз шъ ги покровителствам...Бре,мноу сложни думички измислят, бре...
    Ши им са карам и на двамата Владковци къту ни слушат... Само къжети кой ши плаща?
  • 9 Учуден

    13 0 Отговор
    "представителите на силата покровителка имат право, наред с други неща, да посещават всички места, където се намират граждани, защитени от международното право, да оценяват условията на живот в окупираните територии или в арестите и да осигуряват провеждането на хуманитарни операции"

    А когато краварите нападнаха Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Сърбия или пък евреите Газа имаше ли "сила покровителка" която защитава цивилните че нещо не си спомням. А кой защитаваше цивилните в Донбас от киевската хунта че и за там нещо не си спомням.

    Или когато господарите избиват цивилни никой не трябва да им пречи и на тях е разрешено - ето краварите заплашиха съдът в Хага със санкции ако се осмели да разследва престъпленията на войниците им в Ирак. Евреите и те заплашиха съдиите в Хага ако разследват престъпленията им в Газа.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Зейфод Бийблброкс

    9 0 Отговор
    Като ще слагате тази снимка пишете, че човека в дъното от украинска страна е украинският банкер Денис Киреев , който беше член на киевската делегация за преговори с Русия и беше убит при задържането си от Службата за сигурност на Украйна. След убийството се твърдеше, че бил предател, после го погребват като герой, и ред други странни неща...

    Коментиран от #12

  • 12 Запознат

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Зейфод Бийблброкс":

    Тя украинската хунта много от участващите в преговорите с Русия избиха - не е само този обаче "демократичния запад" пак си затвори очите за техните престъпления.
  • 13 Слънчасали и пълномащабно САЩисани

    11 0 Отговор
    Знаете ли, че бандерите имат градче, което са кръстили Ню Йорк/сериозно от Новогородски/ до Кривой рог...е, вече нямат.😉
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Урко информ

    6 0 Отговор
    Ще преговарят с новата администрация на САЩ след изборите за президент през ноември, ЕС не е фактор в преговорите, а дотогава украйна ще е приключила напълно.
    Какви женеви, швейцарски крави и глупости ви гонят.
  • 16 Уса

    5 0 Отговор
    Женевските конфекции бяха нарушени от запада и станаха инфекции,отдавна не важат
Новини по държави: