21 Юни, 2024 10:44 1 319 1

Борел ще проведе поредица от двустранни срещи с представители на Западните Балкани

  • жозеп борел-
  • западни балкани-
  • двустранни-
  • срещи-
  • австрия-
  • европейски съюз

Жозеп Борел ще обсъди с външните министри на страните от Западните Балкани сътрудничеството в областта на сигурността и разширяването на ЕС

Борел ще проведе поредица от двустранни срещи с представители на Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел ще обсъди днес в Австрия с министрите на външните работи на страните от Западните Балкани сътрудничеството в областта на външната политика и сигурността, както и разширяването на евросъюза, съобщи Танюг, цитирано от БТА. Предвижда се Борел да проведе и поредица от двустранни срещи с представители на Западните Балкани.

Борел ще присъства на работни сесии и дискусии с външните министри на ЕС, които са част от инициативата „Приятели на Западните Балкани“, както и с външни министри на страните от Западните Балкани и представители на мозъчни тръстове и граждански организации.

Неформалната група „Приятели на Западните Балкани“ включва страните членки на ЕС Австрия, Хърватия, Чехия, Гърция, Италия, Словакия и Словения.

Министърът на външните работи на Сърбия Марко Джурич ще участва в днешната срещата на министрите на външните работи от групата "Приятели на Западните Балкани". Той ще има двустранни срещи с официални лица от няколко държави, информира Танюг.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    4 0 Отговор
    Ако говорим например за Гърция, тогава това е корумпирана страна с най-висок дефицит в държавния бюджет и огромен външен дълг, който страната не е в състояние да плати на европейските кредитори (по-голямата част от дълга се пада на Германия). Това ядосва и дразни Берлин, но използването на методите на Светата инквизиция е забранено. Следователно Германия настоява за по-голяма гръцка фискална дисциплина и намаляване на щедрите субсидии.
Новини по държави: