Last news in Fakti

23 Юни, 2024 05:26 780 8

Хавиер Милей получи медал в германския град Хамбург

  • хавиер милей-
  • медал-
  • аржентина-
  • германия

Президентът на Аржентина е на обиколка в Европа

Хавиер Милей получи медал в германския град Хамбург - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Аржентина Хавиер Милей, който е на обиколка в Европа, бе удостоен днес с медал от фондацията "Фридрих Август фон Хайек" – мозъчен тръст, носещ името на австрийския пионер на неолиберализма. в германския пристанищен град Хамбург, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Докато траеше церемонията, пред сградата, в която се състоя тя, стотици демонстранти протестираха срещу поканата за Милей.

От друга страна около двеста гости присъстваха на церемонията, като сред тях е била Беатрикс фон Щорх, депутат от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", посочва ДПА. Присъстващите скандираха девиза на Милей - "Либертад" ("Свобода" на испански).

ДПА припомня, че през ноември миналата година той бе избран с над 55 процента от гласовете на избирателите за президент на Аржентина.

В своята реч при получаването на медала Милей се обяви за последовател на австрийската школа в икономиката в лицето на Фон Хайек и на Лудвиг фон Мизес. Той отдаде успеха си в политиката на факта, че е единственият аржентинец, който представлява либералните идеи в икономиката, с които се стреми да се пребори с инфлацията и ниската продуктивност на промишлеността в страната си, допълва ДПА.

Председателят на фондацията "Фридрих Август фон Хайек" - Щефан Котс, приветства аржентинския държавен глава и сравни неговата политика с "химиотерапия".

Днес се очаква Милей да бъде приет в гераманската столица Берлин от канцлера на Германия Олаф Шолц.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Неолиберализъм, а?

    11 2 Отговор
    Той ти е чиста проба фашизъм.
    Цензура, властта не се интересува от гласоподавателите,а прави, каквото си поиска. Затваряния, арести, властта използва насилие против несъгласните и протестиращите, измама при изборите, властта забранява критикуване и партии, които са опозиция. Е, дали това е нео-либерализъм? И какво е тогава?

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Почти 100%

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Неолиберализъм, а?":

    Германците не искат война с Русия сега. Но, една шайка, най-много 200-300 психопати и марионетки вкарват страната в сигурно поражение. Тяхната армия днес е много по-слаба от тогавашната, когато опитаха против СССР. Загубиха, но акъл не им дойде.
  • 4 колориметър

    6 0 Отговор
    "Фридрих Август фон Хайек" - да не е прадядо на Салма Хайек?

    Коментиран от #6

  • 5 ганев

    8 1 Отговор
    ТАЗИ....МЪРДА Е...ЗА ПСИХИАТРИЯТА......ЗАЩО НЕ СИ ИСКА ОСТРОВИТЕ ОТ..АНГЛИЯ..ААА
  • 6 ганев

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "колориметър":

    ЯВНОООО...Е МЪРСУВАЛ ДЯДОТО ИЗ КОЛОНИЙТЕ....ЩО БЕ ЛОШО НЯМА...СЪТВОРИЛ Е НЕЩО....АКО БЕШЕ ЛГБТОПРСТ......НЯМАШЕ ДА ОСТАВИ НИЩО....
  • 7 ФСГ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Неолиберализъм, а?":

    НАЛИ ПОМНИШ ЧЕ ВСИЧКИ ФАШИСТИ,БЯГАТ В АРЖЕНТИНА ТАМ ИМА ГОЛЕМИ ФАШИСТКИ ДИАСПОРИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ.....
  • 8 Казуар

    0 1 Отговор
    Много десетки години инфлацията в Аржентина върлува, и трябва да се вземат мерки подобни като в Чили.
Новини по държави: