Last news in Fakti

23 Юни, 2024 13:20 1 221 18

Галант преди отпътуването до САЩ: Израел е подготвен за всяко действие в Ливан

  • израел-
  • йоав галант-
  • сащ-
  • посещение-
  • отпътуване-
  • ливан-
  • подготвен

Галант беше поканен от колегата си Лойд Остин и ще се срещне с държавния секретар Антъни Блинкен

Галант преди отпътуването до САЩ: Израел е подготвен за всяко действие в Ливан - 1
Израелският министър на отбраната Йоав Галант пристига в Държавния департамент на САЩ, за да се срещне с държавния секретар на САЩ Блинкен във Вашингтон, САЩ, 25 март 2024 г./ Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант обяви, че страната е в повишена бойна готовност и е готова да реагира, ако е необходимо, не само в Газа и Ливан, но и навсякъде, където могат да възникнат заплахи.

Израел е „подготвен за всяко действие, което може да е необходимо в Газа, Ливан и други райони", заяви Галант, цитирано от БТА.

Изявлението беше направено преди отпътуването на министъра до САЩ.

Галант беше поканен от колегата си Лойд Остин и ще се срещне с държавния секретар Антъни Блинкен.

"САЩ са нашият най-важен и основен съюзник. Нашите отношения са решаващи и може би сега са по-важни от всякога", каза Галант на фона на сериозното изостряне на отношенията с администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, предава БТА.

Израелският министър на отбраната ще обсъди по-специално продължаващия конфликт в ивицата Газа и нестабилната ситуация на границата с Ливан, където сблъсъците с подкрепяната от Иран групировка "Хизбула" ескалират от началото на октомври.

Ключови членове на Камарата на представителите са обещали непоколебима подкрепа на Израел, дори ако конфронтацията с "Хизбула" ескалира в пълномащабен конфликт, сочи доклад на CNN.

Визитата настъпва в момент, когато връзката между Израел и основния му съюзник САЩ е изправена пред предизвикателства. Неотдавнашните критики на премиера Бенямин Нетаняху към САЩ за забавяне на доставките на оръжия не останаха незабелязани, като предизвикаха известна полемика.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби изрази разочарование от забележките на Нетаняху, подчертавайки безпокойството и изненадата, които са причинили в администрацията.

Посещението на Галант е доказателство за сложните и жизненоважни отношения между Израел и Съединените щати, особено във времена на регионална несигурност и предизвикателства пред сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 5 Отговор
    Да ви Припомня ли, със колко Тона Нацистско Крадето 50пъти ЗЛАТО моше си Купува Израел! Щот нема да Изгодно да се Припомни Историческата Истина де. Още Шекспир е написал Венецианския Търговец де.
  • 2 😆😆😆

    13 5 Отговор
    Те и същисаните американци бяха готови и опърдяха процепа още в самото начало, та сега Европа да им плаща мастрафа 🙄
  • 3 Назрява

    11 5 Отговор
    Моментът ,в който Иран галантно ще помогне на Израел да се гръмне.
  • 4 Вовата съм

    17 4 Отговор
    Хм, ако краварите съвсем леко охладнеят към незаконната държавица, на мошетата ще им дойдат "гости" от всички посоки. А съседите им не ги долюбват много-много
  • 5 Талибан

    9 3 Отговор
    Да де 10 месеца ядете бой само с камъни и то въоръжени с прехваленото кравешко оръжие.А ако Путин даде нещо?

    Коментиран от #6

  • 6 Вовата съм

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Талибан":

    И Ким-чо може да им изпрати това-онова за да го тестват в реална среда
  • 7 Без име

    5 19 Отговор
    Хизбулла съсипа Ливан.Това са си терористи и фанатици,които трябва да бъдат забранени,санкционирани и в крайна сметка унищожени.Лошото е,че други,като Иран и палестинците ги подкрепят-с пари и жива сила!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Виж какво същество !

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Без име":

    Ако искаш да разбереш действително кой кого и какво съсипва още от 1948 до днес просто напиши в гуглето (RAF Akrotiri) вместо глупости да пишеш. ....ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ НА САЩ И КРАЛСКИТЕ ВОЕННОВЪЗДУШНИ СИЛИ ИЗПОЛЗВАТ КИПЪРСКАТА БАЗА БЛИЗО ДО ГАЗА ЗА ВОЕННИ ОПЕРАЦИИ, БЕЗ ДА УВЕДОМЯВАТ КИПЪРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО

    Британският депутат казва пред Declassified, че тайните американски полети от RAF Akrotiri, за да помогнат на Израел да бомбардира Газа, могат да превърнат Кипър в „мишена за тероризъм“.
    от МАТ КЕНАРД
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Просто напишете

    7 1 Отговор
    в гуглето (RAF Akrotiri) вместо глупости да пишете хора ! ... Инфо за престъпните дейности на САЩ Великобритания и Израел подробно са описани със публикуване на секретни документи от британски сенатори и кипърски длъжностни лица. Нужно е само да ги прочетете и гнус от двуличието на военнопрестъпника САЩ ще ви обземе гарантирано
  • 13 Изтече информация от Великобритания

    5 1 Отговор
    която  Declassified наскоро разкри , че 129 американски летци са постоянно разположени в RAF Akrotiri, който е плацдарм за бомбени кампании в Близкия изток и директно участват в бомбардировките !!!. Шпионските сили на САЩ, Първа експедиционна разузнавателна ескадрила, също са постоянно дислоцирани в Акротири.
  • 14 Изтече информация от Великобритания

    6 1 Отговор
    Освен129 американски летци които са постоянно разположени в RAF Akrotiri, и 12 британски самолета са били разположени в източното Средиземноморие в Кипър и директно са участвали в бомбардировките , (за да помогнат естествено на Израел и да отговорят на по-широки опасения за сигурността както обявиха)......Миналата седмица избухнаха протести в Кипър, след като RAF Akrotiri беше използван като стартова площадка за изтребители Typhoon, нанасящи целенасочени въздушни удари иоо Газа и по хутите в Йемен ! В очевиден опит да успокои нервите в Кипър, британският министър на отбраната Грант Шапс беше на острова в петък, за да се срещне с президента. „Искаме да направим всичко възможно, за да гарантираме сигурността на Кипър, което е в интерес на всички. Оценяваме, че сте в труден квартал и искаме да направим всичко възможно, за да го улесним“, каза той. Хусите, каза той, „не представляват непосредствена заплаха за Кипър“.....
  • 15 Хората по света трябва да знаят

    7 2 Отговор
    че освен нациста Израел във военните престъпления и геноцида, не като косвен съучастник и спонсор а директно са участвали и 129 американски летци и 32-ма британски. Вече е доказано по безспорен начин и потвърдено от длъжностни лица, свидетели и документи
  • 16 Галант е просто

    5 3 Отговор
    една гнусна марионетка на САЩ !
  • 17 хммм

    7 1 Отговор
    Ливан също са готови за вас.
  • 18 KАЛИГУЛА

    0 0 Отговор
    Сите се изказахте ама никой не ви пита, Пийте си ракийката